Jump to content

Discutie despre sistemul audio

Recommended Posts

Salut

Cum vremurile o impune, am scos radio casetofonul care echipa masina.Am instalat un radio-cd 4x45W . Insa vreau sa discut cu voi despre doua aspecte :

- Nu-mi place sunetul -nu se ridica la o calitate buna, e acceptabila dar nu buna.II lispeste ceva ca sa fie un sunet proaspat , sanatos.

- Apoi, cand dau sonorul mai tare, nu la maxim ci sa zic la jumate, si mai ales daca sunt basii la max. afisajul lcd de pe panelu radioului oscileaza si el in ritmul basului.

Acum : este calitatea sunetului legat de acest fenomen de pĂŽlpĂŽire a lcd-ului? Adica boxele (originale) sunt prea mari si aparatul nu poate scoate ce vor boxele de unde si osilatiile lcd si auditia de care ziceam?

Nu stiu care este puterea prevazuta pentru sistemul audio al masinii. Are nevoie de ceva mai puternic eventual o statie?

Sau nu asta este cauza oscilatiilor si sunetului nesatisfacator? Voi ce ziceti?

Mersi@ll

Salut

Cum vremurile o impune, am scos radio casetofonul care echipa masina.Am instalat un radio-cd 4x45W . Insa vreau sa discut cu voi despre doua aspecte :

- Nu-mi place sunetul -nu se ridica la o calitate buna, e acceptabila dar nu buna.II lispeste ceva ca sa fie un sunet proaspat , sanatos.

- Apoi, cand dau sonorul mai tare, nu la maxim ci sa zic la jumate, si mai ales daca sunt basii la max. afisajul lcd de pe panelu radioului oscileaza si el in ritmul basului.

Curent insuficient pe linia de 12v permanent ce alimenteaza HU (HU original e ceva de genul 4x12W rms...)

Acum : este calitatea sunetului legat de acest fenomen de pĂŽlpĂŽire a lcd-ului?

Posibil

Adica boxele (originale) sunt prea mari si aparatul nu poate scoate ce vor boxele de unde si osilatiile lcd si auditia de care ziceam?

Nu cred

Nu stiu care este puterea prevazuta pentru sistemul audio al masinii. Are nevoie de ceva mai puternic eventual o statie?

Cca 4x12W

Exista BMW sound sistem (amplificator suplimentar), HIFI si HK (solutii pe original)

Sau nu asta este cauza oscilatiilor si sunetului nesatisfacator? Voi ce ziceti?

...

Mersi@ll

@Acelover : baterie e ok.In mers are acelasi comportament.

Boxele originale nu am schimbat nimic

Cateva din caracteristici

45Wx4 putere maxima iesire

25x4 w putere continua

-SSIR-EXA tuner digital

-D-BASS dynamic bass boost (amplificator de bas )

raport semnal - zgomot 90dB

@zeronoo : Curent insuficient pe linia de 12v permanent ce alimenteaza HU? Te rog poti sa dezvolti? Insuficient... inseamna ca face masa pe undeva? Sau altceva ? Ce solutii sunt ?

Edited by Sedan