Jump to content

roti iarna

kewlya

Recommended Posts

a venit iarna, ninge de rupe!!

am jante M tehnik pe 17' ( 225/45/17) cu cauciucuri vara. m-am uitat pe cauciucuridirect..ro sa-mi iau anvelope de iarna si ce mi-a convenit de acolo is DUNLOP WinterSport 3M la 2766,00 Lei 4 bucati. Mai am posibilitatea sa cumpar 4 jante nasoale ca design pe 15' cu 100 euro toate 4 si anvelope de iarna gasesc Debica la 850 lei aproximativ toate 4,deci as iesii cu roti de iarna la o suma de 1200 lei. Am inteles din discutile de pe forum ca iarna e mai bine sa ai roti mai inguste si cu talon mai mare. SI daca imi pun rotile pe 15' ce fel de gume sa iau ca habar nu am, ma refer la valorile alea cum am eu pe acuma 225/45.

cum credeti ca e mai bine sa fac ?

in poza se vad jantele care le am.

post-667-1162482389_thumb.jpg

Edited by kewlya

e46 cu motor de 3.0 are discuri de frana mai mari decat modelele cu motoare mai mici.

147067[/snapback]

ok. raman pe 17. si atunci ce gume de iarna imi recomandati sa-mi iau ? fata/spate ?

Edited by kewlya

Da, intai trbuie sa verifici.

Ce spun eu este 100% valabil pt facelift. Acum vad ca masina ta e dinaintea faceliftului si s-ar putea sa fie alte frane la tine.

Pt 3.0 facelift, cele mai mici roti de iarna sunt 205/50/17 93H (V).

147082[/snapback]

pai cred ca trebuie sa ma uit in talon, acolo scrie, nu ? oricum cred ca raman la jantele mele pe 17, sa iau tot 225/45 sau mai mici ?

later edit: ai perfecta dreptate, uite ca am gasit pe net.

Wheels F/R 7J x 17/7J x 17

Tyres F 205/50 R 17 93W

Tyres R 205/50 R 17 93W

Brakes F/R VeDi/VeDi-S-ABS

deci intrebarea finala, raman la 225/45 sau schimb cu 205/50 ?

Edited by kewlya

ok, va multumesc pt raspunsuri. o sa-mi iau 205/50/17.

Inca o problema. Cand ma duc cu o viteza constanta intre 100-130 la ora, atunci cand apas acceleratia cam 10% din cursa, mi se aude o fluieratura in habitaclu foarte ascutita si enervanta. parca vine de sub centrul masinii de undeva, ... daca tzineti minte genul asta de fluieratura ascutita se aude la radio cateodata cand cauti posturi pe frecventa AM si prindeti cate un post strain si e slab semnalu. nu stiu cum sa explic mai bine. acum 2 luni cand am luat masina nu se auzea deloc, acum 1 luna a inceput sa se auda mai slab, acuma se aude din ce in ce mai puternic. daca apas pedala pana la fund, se aude exact o fractiune de secunda, excat timpul ala de la 0 la 10% din cursa pedalei cat dureaza. daca mentin pedala putin apasata sau daca pun pe pilot automat se aude non stop. de precizat ca se aude doar la viteze intre 100-130 la ora si doar in viteza a 5-a. nu stiu ce poate fi dar a inceput sa devina enervant la drumuri lungi!

[...]

Inca o problema. Cand ma duc cu o viteza constanta intre 100-130 la ora, atunci cand  apas acceleratia cam 10% din cursa, mi se aude  o fluieratura in habitaclu foarte ascutita si enervanta. parca vine de sub centrul masinii de undeva, ...  daca tzineti minte genul asta de fluieratura ascutita se aude la radio cateodata cand cauti posturi pe frecventa AM si prindeti cate un post strain si  e slab semnalu. nu stiu cum sa explic mai bine. acum 2 luni cand am luat masina nu se auzea deloc, acum 1 luna a inceput sa se auda mai slab, acuma se aude din ce in ce mai puternic. daca apas pedala pana la fund, se aude exact o fractiune de secunda, excat timpul ala de la 0 la 10% din cursa pedalei cat dureaza. daca mentin pedala putin apasata sau daca pun pe pilot automat se aude non stop. de precizat ca se aude doar la viteze intre 100-130 la ora si doar in viteza a 5-a.  nu stiu ce poate fi dar a inceput sa devina enervant la drumuri lungi!

147113[/snapback]

Deschide un topic separat, pentru o problema fara legatura cu rotile de iarna. Altfel, sterg continutul.