Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

SWOT ACHIZITIE BMW

ronnie78

Recommended Posts

Am 4000 euro si vreau sa imi iau BMW SH 316 sau 318 din 2000-2001, benzina (cer scuze pt deschiderea unui nou topic, nu stiu daca era cel mai potrivit mod de a afla ce ma intereseaza...). Ma intereseaza 3 aspecte si as dori sa-mi raspundeti punctual:

1. Ce capacitati cilindrice au motoarele de pe BMW 316 benzina si respectiv BMW 318 benzina fabricate in perioada 2000-2001?

2. Care dintre cele 2 modele este mai bun, mai fiabil si cu un raport calitate-pret mai convenabil? Daca puteti sa insirati cele mai des intalnite probleme aparute pt fiecare model mi-ar fi ajutor.

3. Cat de scumpe sunt ca si intretinere?

Multumesc!

In sfarsit cineva utilizeaza o matrice SWOT pentru a-si achizitiona BMW, foarte tare!

S(trengths) - manevrabilitate foarte buna(distribuire egala a greutatii pe cele doua punti),motoare foarte bune,tratament anticoroziv bun,imagine de marca

W(eaknesses) - mult plastic in compartimentul motor, bascule+bucsi proiectate pentru altfel de drumuri,vas expansiune,debitmetru,valva PCV,scurgeri pe la suportul filtrului de ulei,piesa cu tepi

O(pportunities) - daca ai parte de o masina cu istoric verificabil(si deci intretinuta) merita sa dai un ban in plus

T(hreats) - se fura oglinzi, sigle, bandouri,capote, roti...de BMW intr-o mare veselie :(.

In alta ordine de idei, pe langa cei 4000 de Euro iti mai trebuiesc aprox 1000 Eu pe care sa-i bagi in masina in caz ca or sa inceapa sa pice cele scrise de mine mai sus, restul informatiilor le regasesti cautand pe forum.

Edited by Viitor sofer de autobuz

Parerea mea este ca nu gasesti o masina buna vorbind de un E46 la banii astia ! Stiu un E46 de vanzare pe langa soseaua giurgiului care arata foarte bine cere pe el 4550 euro si am aflat din surse sigure ca a avut o biela gripata pe arborele cotit si a recurs la o inginerie mecanica , a desfacut motorul a deblocat biela a pus aceasi cuzineti dar si o foita de indigo pentru a acoperii zgomotele probabil pentru cateva sute de km ! UN IDIOT DUPA PAREREA MEA ! Eu am e46 318 i din 99 si sunt indragostit de ea ! Probleme mari nu am avut cu ea , dar totusi am schimbat : tacheti , debitmetru , termostat , garnituri la filtrul de ulei si doua bucsi nu luam in cosiderare filtre buji si alte consumabile ! Urmeaza sa schimb macaraua de la geamul din dreapta ! DAR CU 4000 NU GASESTI NIMIC IN CARE SA NU FI NEVOIT SA INVESTESTI MACAR 1500 ! BAFTA !

Am 4000 euro si vreau sa imi iau BMW SH 316 sau 318 din 2000-2001, benzina (cer scuze pt deschiderea unui nou topic, nu stiu daca era cel mai potrivit mod de a afla ce ma intereseaza...). Ma intereseaza 3 aspecte si as dori sa-mi raspundeti punctual:

1. Ce capacitati cilindrice au motoarele de pe BMW 316 benzina si respectiv BMW 318 benzina fabricate in perioada 2000-2001?

au aceiasi capaitate cilindirca 1895 CMC....diferenta e facuta doar de caii putere, consumul e la fel daca te referi la nfl-uri, totusi sunt si unele nfl-uri 318i care au motor de fl, 2000cmc si 143 cp, de regula fabricate la sf lui 2001

• 3 weeks later...

salut,

doresc sa achizitionez un BMW 320i NFL din 99'. Am rugamintea la voi sa ma ajutati cu informatii in privinta acestui model.

- stiu ca motorul este cel de 150 de cai. consumul pe Buc este intre 11 si 12% - va rog sa ma corectati daca gresesc.

- tipul motorului, din cate stiu eu, este altul decat cel de pe facelift (care are 170 si 2,171cm)

- doresc sa aflu informatii despre fiabilitatea lui, probleme generale (grave) si daca se merita sa-l iau sau sa optez pentru facelift

in rest, orice alta informatie sau sugestie venita din partea voastra, va fi luata cu interes in calcul.

multumesc anticipat si sper sa primesc cat mai multe raspunsuri.

Cele bune,

Burly