Jump to content

problema cutie de viteze e46

AG 70 WMT

Recommended Posts

Am si eu o problema la cutia de viteze, am un 320d 2001 e46 automat,

recent a fost schimbat uleiul in cutia de viteze si de atunci are o problema cand schimba vitezele, cand schimba din 1-2 totul este normal, cand trebuie sa schimbe din a doua , a treia ramane turat la 4000, parca uite sa schimbe si dupaia ii da un sut,cand schimba din 3-4 tot asa face, cand intra in a 4 a se tureaza odata in gol si apoi intra bine.

Masina a fost luata din 2004 de tatal meu si in prezent are 310k km.

am uitat sa precizez ca pana sa fie schimbat uleiul in cutie, totul mergea normal, dupa ce l'a schimbat a inceput sa faca figuri :(

Am pus si o poza cu masina :)

post-46511-0-12402000-1306701136_thumb.jpg

nu e bun uleiul ala cutia, e Dexron II sau III, maxim depinde ce versiune ai folosit.

Exista ulei Castrol pentru cutia ta dar nu e ala..schimba-l cat mai repede ca o faci praf.. si ar trebui sa mergi la un service specializat sa il scoata pe tot..

nu e bun uleiul ala cutia, e Dexron II sau III, maxim depinde ce versiune ai folosit.

Exista ulei Castrol pentru cutia ta dar nu e ala..schimba-l cat mai repede ca o faci praf.. si ar trebui sa mergi la un service specializat sa il scoata pe tot..

merci DOMI, dar ce ulei trebuie sa pun, ca sa stiu de care cumpar,

de la ulei face in halu asta cutia de viteze?

cel mai probabil ai cutia A5S360R, fabricata de GM, dar trebuie sa verifici dupa part. no. Ai pe ea si o eticheta cu ce ulei iti trebuie.

http://www.bmwclub.r...-intretinere-r9

la sfarsitul articolului ai diverse tabele cu uleiuri, si OEM si aftermarket, de la 2-3 firme..

Daca esti din Bucuresti ai service-uri specializate, sunt cel putin 3, care iti pot face schimb total si recomanda si un ulei potrivit, mergi la unul din ele, sa iti faca o diagnoza, sa vezi macar daca o mai poti salva.

Si la modul cel mai serios, nu merge cu ea asa, ca o sa cumperi alta...

Edited by DOMI

uleiul este Castrol Automatic TQ-D parca, cat a pus de mult nu mai stiu, au fost cam 5-6 L ,

de la ce poate sa fie? de la ulei sau a fost pus prea mult? :huh:

cum ai ales tu uleiul asta ? Cata bataie de joc sa schimbi uleiul la cutie si sa pui ceva din comert aiurea . Cutiile astea au ulei dedicat .... In fine .Cel mult ai facut praf cutia , probabil e mult prea gros si forteaza la maxim valvele

cum ai ales tu uleiul asta ? Cata bataie de joc sa schimbi uleiul la cutie si sa pui ceva din comert aiurea . Cutiile astea au ulei dedicat .... In fine .Cel mult ai facut praf cutia , probabil e mult prea gros si forteaza la maxim valvele

Poate omu a intrebat si el pe cineva care credea ca ar trebui sa fie meserias. Lasa seria de sasiu la unul din colegii de la mica publicitate si vezi ce ti se recomanda.

Dupa toata operatiunea pe care ai facut-o cu uleiul cred ca cel mai indicat ar fi atunci cand pui uleiul bun si recomandat pentru cutia ta, sa ii faci un flush la cutie sa scoti tot uleiul pe care il ai acum in cutie ca sa fii sigur ca nu se amesteca uleiurile intre ele in proportie mare, oricum 100% nu poti scoate tot uleiul din cutie cu tehnologia de la noi din tara. Eu am cautat pe cineva care sa faca flush dar nu am gasit aici la noi asa ca am improvizat eu o pompa de flush si a mers ok treba.

nu ii spune nimeni dupa VIN, trebuie sa vada ce eticheta are pe cutie, probabil e verde si cu part.no - 83 22 0 024 359 si Texaco ETL 8072B sau galbena, cu part. no 83 22 0 026 922 si ii zice TEXACO ETL 7045E

Sunt nsite uleiuri vechi, semisintetice si depasite..

Ai alternative aftermarket, sintetice full.. Castrol import multiAtf .. Valvoline Max Life ATF, Titan 6000L, Redline 4DF ..Motul Multi ATF, asta gasesti sigur usor, si e mult sub 90 de ron/l..

asa mi'a sugerat un "mecanic" ca este bun uleiul acela castrol pentru cutii automate,

o sa il schimb cat mai repede, o sa vad daca gasesc la mine in oras pe cineva sa imi faca flush, sa pun ulei recomandat de DOMI care ii multumesc ca ma ajuta sa aleg uleiul care trebuie :drinks: si sper ca dupa ce il schimb sa nu mai faca asa urat :angry2: ,iar daca inca mai face va trebui sa schimb cutia de viteze? :(

Edited by AG 70 WMT

cam da... ori o reconditionezi ori iei una SH.. si te rogi sa fie buna..

Reconditionatul costa ceva, la modelul tau e maxim 1100 de euro..

Pentru uleiuri, dac vrei original, repet, ori ce scrie pe eticheta la tine, ori aftermarket, unul din cele din lista de mai sus..

Redline nu gasesti sigur pe piata din ROmania, restul ai sanse.. si in principiu nu ar trebuii sa fie peste 60 ROn litrul. Intreaba si de cel original, gasesti sub reprezentata, la baietii de pe forum, grozadan, claudiubwr, au topicuri cu piese de schimb la mica publicitate.. si aduc si originale BMW.

Dar repet, asta e pasul, mai intai sa afli ce eticheta ai pe cutie..

Edited by DOMI

Merci DOMI, am sa cumpar uleiul care trebuie de data asta :laugh: iar dupa ce schimb uleiul si va face tot asa, voi fii nevoit ori sa schimb cutia ori sa o reconditionez <_<

Am sa va tin la curent cu ce am facut, daca si'a revenit sau nu :drinks:

Edited by AG 70 WMT