Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

zgomote enervante e36

Marius P

Recommended Posts

De ceva vreme incoace(dupa ce am pus suspensie sport) au inceput sa apara niste greierasi foarte enervanti(si cu sunte destul de puternic) si in partea stanga si in dreapta. Initial am crezut ca e vorba de geamuri, dar dupa ce am schimbat o usa complet(din alte motive) zgomotul este exact la fel. Luand in calcul chestia asa si ascultand mai atent, tind sa cred ca din stalpul centurii se aude zornaitul, ca si cum ar fi ceva plastic rupt care danseaza pe-acolo :)

Are cineva idee cum se desface/scoate capacul de la stalpul respectiv? am incercat sa il desfac eu, dar nu prea vroia sa iasa si nu am vrut sa il rup :D

Sunt niste cleme destul de urate , iar daca se misca usor in partea de sus, sigur iti este rupta cea de sus . Pentru inceput dai scaunul in fata cat merge , scoti plasticul ce acopera locasul prin care trece centura tragand de el in sus si desfaci cu o cheie de 16 acel surub, scoti chederele de la usi , pe urma cu un tub de 8 o sa desfaci un surub aflat pe la mijlocul stalpului pe partea cu usa fata. Dupa ce ai scos fierul care era fixat cu acel surub , incepi si tragi catre interior cate putin din lateralele stalpului , dar pe rand putin din spate pe urma din fata .Daca gasesti cleme rupte , le lipesti la loc cu poxipoll sau alta solutie rezistenta.

merci frumos de informatii. O sa ma apuc zilele astea de "manevra" sa vad cand imi fac un pic de timp. De gasit sigur voi gasi cleme rupte pentru ca fix din stalp se aud zgomotele si exact cum ai spus, partea de sus a plasticului ce acopera stalpul se misca foarte foarte usor :bashwall:

am desfacut azi, dar din pacate nu de-acolo e problema :) am zis sa dau o tura cu capacul desfacut sa vad ce se mai aude, si tot la fel face, mai exact se aud soricei de undeva din partea de sus, cam la nivelul capului mi se pare si un pic in spate(fata de pozitia de la volan). Eventual cand mai gasesc un pic de timp o sa desfac si fetele de usi, poate si acolo sa fie ceva, dar nu prea cred(pentru ca mie mi se pare ca sunetul vine de undeva de mai sus)

Fac cu nervii :bashwall: :bashwall:

Edited by Marius P

• 5 months later...

am desfacut azi, dar din pacate nu de-acolo e problema :) am zis sa dau o tura cu capacul desfacut sa vad ce se mai aude, si tot la fel face, mai exact se aud soricei de undeva din partea de sus, cam la nivelul capului mi se pare si un pic in spate(fata de pozitia de la volan). Eventual cand mai gasesc un pic de timp o sa desfac si fetele de usi, poate si acolo sa fie ceva, dar nu prea cred(pentru ca mie mi se pare ca sunetul vine de undeva de mai sus)

Fac cu nervii :bashwall: :bashwall:

Salut ! si eu am avut problema asta incredibil de enevata ... mi-a luat vreo 2 luni sa imi dau seama de unde vine, de vina sunt clemele de pe stalpi unde se inchide-incuie usa. se uzeaza-n timp si mai ales cand daca masina e mai rigida fac ca toti dracii. O bucata de bada adeziva pe fiecare dintre aceste "cleme" si problema se va inbuntatii simtitor ! ( mai exact pe cilindrul acela in jurul careia broasca(incuietoarea) de la usa ).

Bafta !