Jump to content

Faruri e46 FL Xenon - Nu lumineaza

Recommended Posts

Salutari tuturor,

problema mea, asa cum scrie si in titlu, sunt farurile. Am cautat pe forum si nu am gasit nimic legat de lupele de la far ci doar de sticla lor. Drept urmare intreb: exista o modalitate de a curata lupele? Mentionez ca farurile au xenon din fabrica si nu bat nici 2 m. Am vazut ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste farurile after market dar probabil ca tot acolo voi ajunge in caz ca nu exista o varianta sa le salvez pe cele originale.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Daca ai faruri ZKV sint arse lupele si nu ai ce sa faci asa am si eu la un far pe dr si nu am ce sa fac,sint colegi pe forum care schimba lupa cu una chinezeasca dar eu am vazut la cineva care a montat si nu am fost prea incintat de ele si plus de asta tai tot faru pe interior

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/90818-vand-lupe-fx-r/

dupa ce tai prin plastice si lipesti, da

nu prea ma incanta ideea, eu credeam ca se pot "curata" cumva si pune la loc. Deci tot la aftermarket ajung pana la urma. Daca aveti ceva sugestii la o marca anume ar fi minunat

Vorbiti in necunostinta de cauza, mintiti omul sa va vindeti produsele, daca ai far xenon nu tai si nu lipesti nimic (doar la far halogen trebuie sa tai), plus ca acele lupe - "chinezarii" - cum zic ei, sunt mult peste calitatea celor oem. Vad ca esti din ct, daca vrei ne intalnim sa vezi cum se vad "chinezariile". Recomandarea mea este sa`ti pui fx-r, sunt NOI, au oglinda din metal, nu plastic si sunt mult mai clare decat cele oem. Poti urmari si DIY`ul facut de XXL cu procedura, numai ca acolo este vorba de conversie halogen-xenon, de asemenea poti cere pareri celor care si`au montat astfel de lupe, sa`ti faci o idee.

ti-am spus, daca farurile sunt ZKW, am eu de vanzare ansamblu lupa+ oglinda original ZKW aproape noi...sau nu te intereseaza :) se monteaza plug&play

Vorbiti in necunostinta de cauza, mintiti omul sa va vindeti produsele, daca ai far xenon nu tai si nu lipesti nimic (doar la far halogen trebuie sa tai), plus ca acele lupe - "chinezarii" - cum zic ei, sunt mult peste calitatea celor oem. Vad ca esti din ct, daca vrei ne intalnim sa vezi cum se vad "chinezariile". Recomandarea mea este sa`ti pui fx-r, sunt NOI, au oglinda din metal, nu plastic si sunt mult mai clare decat cele oem. Poti urmari si DIY`ul facut de XXL cu procedura, numai ca acolo este vorba de conversie halogen-xenon, de asemenea poti cere pareri celor care si`au montat astfel de lupe, sa`ti faci o idee.

nu minte nimeni nimic, daca sunt metalice nu inseamna ca sunt peste calitatea celor oem...ma rog...eu am vazut multe oglinzi metalice care se cojesc in cativa ani, or fi astea mai bune, nu zic...:)

ps eu chiar am comparat oem noi cu FX-R noi, e un coleg de pe forum poate sa-ti confirme pe PM ca sa nu facem tam tam...

Edited by zeronoo

Cred ca cel mai bun lucru care pot sa il fac este sa ne intalnim. Maine seara daca ai timp...ar fi super. Poti sa imi lasi un nr de tel. pe PM?

proiectoarele fxr se pun in loc de lupele originale?

ba da

dupa ce tai prin plastice si lipesti, da

in afara de inlocuirea soclului de BEC h7 cu D2S, nu se taie nimic, nu mai comentati in necunostinta de cauza :excl:

+ 1

@raazvan, mergi si vezi lucrarea facuta de colegul @rain... vei fi surprins atat de aspectul OEM cat si de lumina farurilor...

pana atunci, vezi si aici comentariile colegilor care au realizat retrofitul

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/79175-diy-upgrade-de-la-faruri-normale-la-bixenon/page__p__1114078__fromsearch__1#entry1114078

Si inca ceva, farurile zkw sunt foarte proaste, lupele au oglinzile din plastic, macar cele bosch sunt din ceramica, m`am documentat mult in privinta asta si eu inainte sa fac retrofitul, un mare aport de informatii l`am avut de la userul robytza.

Daca ai arunca un ochi pe alte forumuri (de afara) ai sa vezi ca toti spun ca aceste "chinezarii" de care zici tu sunt peste cele oem, si daca tu nu stii sa faci diferenta intre made in china si chinezarie, nu este problema mea, nu tot ceea ce este facut in china este prost, asta e gandire de turma. 6 ani zici ca tin zkw? keep dreaming!

Daca ai arunca un ochi pe alte forumuri (de afara) ai sa vezi ca toti spun ca aceste "chinezarii" de care zici tu sunt peste cele oem, si daca tu nu stii sa faci diferenta intre made in china si chinezarie, nu este problema mea, nu tot ceea ce este facut in china este prost, asta e gandire de turma. 6 ani zici ca tin zkw? keep dreaming!

repet, eu am facut diferentierea in practica, am pus doua masini una langa alta cu oem noi si fxr noi, am tras concluzia bazata pe fapte reale nu pe ce am citit pe un forum, in alta ordine de idei, daca tu crezi ca detii adevarul absolut, nu comentez, considera ca mi-am spus doar parerea personala, fiecare e liber sa aleaga solutia pe care o crede cea mai buna pentru el din toate punctele de vedere

Edited by zeronoo

@zeronoo, e fair ce spui, dar daca tot faci comparatii, fa-le pana la capat... cat costa un set de faruri OEM noi si cat costa FX-R-urile?

1500 EUR vs. 150 EUR... deci cam de 10 ori mai putin :sorcerer:

asta este avantajul major al retrofitului cu proiectoare FX-R...

in rest, au un aspect OEM, functionalitate suplimentara biXenon... parca merita efortul ! :console:

cum spuneai, fiecare alege varianta pe care si-o doreste, dar tot corect este sa oferim colegilor informatii pertinente si complete, astfel incat sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza...