Jump to content

Faruri e46 FL Xenon - Nu lumineaza

Recommended Posts

@zeronoo, e fair ce spui, dar daca tot faci comparatii, fa-le pana la capat... cat costa un set de faruri OEM noi si cat costa FX-R-urile?

1500 EUR vs. 150 EUR... deci cam de 10 ori mai putin :sorcerer:

asta este avantajul major al retrofitului cu proiectoare FX-R...

in rest, au un aspect OEM, functionalitate suplimentara biXenon... parca merita efortul ! :console:

cum spuneai, fiecare alege varianta pe care si-o doreste, dar tot corect este sa oferim colegilor informatii pertinente si complete, astfel incat sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza...

nu contest sub nicio forma raportul calitate/pret in cazul in care se ia in calcul un retrofit(faruri oem noi)/upgrade (FX-R) de la faruri normale(chiar ma batea gandul si pe mine la un moment dat), am vazut cum arata, cum lumineaza (retrofitul la FX-R)...este ok, eu am contestat doar afirmatiile referitoare la compararea FX-R cu OEM si teoria (empirica) care spune ca "FX-R sunt mai bune deoarece au oglinda metalica"...este foarte probabil sa fie chiar mai durabile decat AL-urile dar nu a fost demonstrat asa ca afirmatia mi se pare cel putin hazardata si am tinut sa spun asta tocmai de dragul informarii corecte si complete; nu am facut "reclama gratuita" la lupele OEM doar pentru ca "am eu de vanzare" cum spunea rain, personal, daca ar fi sa aleg intre o reparatie cu OEM care tin macar 5 ani si FX-R care de fapt nu stie nimen cum se comporta in timp as alege OEM, e o parere personala si este o parte a "filozofiei" mele in ce priveste felului in care se intretine un BMW, adica componente originale si schimbate la timp (chiar daca sunt mai scumpe) decat clone mai ieftine care se schimba mai des( si aici ma refer in primul rand la piesele de schimb / si consumabile), per total cred ca tot pe acolo se ajunge ca si sume cheltuite in timp, in schimb masina ramane BMW si se comporta ca un BMW, nu mi se pare snobism ci doar respect fata de masina care cel putin pana acum s-a si intors inapoi.

cele bune

Am vazut DIY-ul si parerile celor care si-au montat, dar cel mai important este ca am vazut live FX-R montate la userul Rain(caruia ii si multumesc pentru disponibilitate si sfaturi). Nu am sesizat nici o diferenta in ce priveste aspectul farurilor( masinile parcate una langa cealalta), ca lumina cred ca sunt cam in zona celor OEM, ceea ce inseamna ca ar fi cea mai buna/simpla varianta de rezolvare a problemei cu farurile ( in cazul meu ).

@XXL

Am vazut ca tu esti cel mai in masura sa ma indrume pe parcursul acestui proces de inlocuire a lupelor si de aceea te rog sa imi confirmi urmatoarele:

- in cazul meu ( Far ZKW FL cu xenon OEM ), FX-R se potrivesc "plug&play"? adica scot lupa veche si pun FX-R fara alte modificari!

- trebuie sa comand si "palariile" sau se potrivesc cele originale?

- imi cer scuze daca nu am inteles, trebuie sa comand si niste oglinzi sau vin odata cu FX-R?

Este posibil ca raspunsul la toate intrebarile sa fie in linkul care l-am primit de la tine, dar era unu noaptea si postul avea 17 pagini, deja lucrurile nu mai erau foarte clare :)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Am uitat sa mentionez ca am xenon si pe faza mare si lumineaza perfect, poate are importanta acest aspect in rezolvarea problemei mele.

nu contest sub nicio forma raportul calitate/pret in cazul in care se ia in calcul un retrofit(faruri oem noi)/upgrade (FX-R) de la faruri normale(chiar ma batea gandul si pe mine la un moment dat), am vazut cum arata, cum lumineaza (retrofitul la FX-R)...este ok, eu am contestat doar afirmatiile referitoare la compararea FX-R cu OEM si teoria (empirica) care spune ca "FX-R sunt mai bune deoarece au oglinda metalica"...este foarte probabil sa fie chiar mai durabile decat AL-urile dar nu a fost demonstrat asa ca afirmatia mi se pare cel putin hazardata si am tinut sa spun asta tocmai de dragul informarii corecte si complete; nu am facut "reclama gratuita" la lupele OEM doar pentru ca "am eu de vanzare" cum spunea rain, personal, daca ar fi sa aleg intre o reparatie cu OEM care tin macar 5 ani si FX-R care de fapt nu stie nimen cum se comporta in timp as alege OEM, e o parere personala si este o parte a "filozofiei" mele in ce priveste felului in care se intretine un BMW, adica componente originale si schimbate la timp (chiar daca sunt mai scumpe) decat clone mai ieftine care se schimba mai des( si aici ma refer in primul rand la piesele de schimb / si consumabile), per total cred ca tot pe acolo se ajunge ca si sume cheltuite in timp, in schimb masina ramane BMW si se comporta ca un BMW, nu mi se pare snobism ci doar respect fata de masina care cel putin pana acum s-a si intors inapoi.

cele bune

Incerci s`o dai de gard cu prostii de gen: eu pun numai oe pe masina ca sunt cele mai bune si mai sublime, GRESIT! Sunt componente aftermarket mai bune si mai durabile decat cele oem, dar cei care nu prea stiu cu ce se mananca normal ca vorbesc numai din auzite si citite, eu nu am zis ca sunt mai bune doar pentru faptul ca au oglinda metalica, dar acesta este cu siguranta un plus, ai tras concluzii gresite pentru ca intelegi doar ceea ce vrei sa intelegi, tu vinzi niste lupe oe dar SH, deci sunt intr`un anumit procent arse deja oglinzile, nu sunt ca noi, deci povestea cu 5-6 ani pica din start. Vad ca esti plin de filozofii, dar cand a fost vorba sa`i dai un raspuns obiectiv colegului nostru, ai cam uitat de ele.

Salutari tuturor,

problema mea, asa cum scrie si in titlu, sunt farurile. Am cautat pe forum si nu am gasit nimic legat de lupele de la far ci doar de sticla lor. Drept urmare intreb: exista o modalitate de a curata lupele? Mentionez ca farurile au xenon din fabrica si nu bat nici 2 m. Am vazut ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste farurile after market dar probabil ca tot acolo voi ajunge in caz ca nu exista o varianta sa le salvez pe cele originale.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/55183-problema-luminilor-la-e46/page__p__685609__fromsearch__1#entry685609

Incerci s`o dai de gard cu prostii de gen: eu pun numai oe pe masina ca sunt cele mai bune si mai sublime, GRESIT! Sunt componente aftermarket mai bune si mai durabile decat cele oem, dar cei care nu prea stiu cu ce se mananca normal ca vorbesc numai din auzite si citite, eu nu am zis ca sunt mai bune doar pentru faptul ca au oglinda metalica, dar acesta este cu siguranta un plus, ai tras concluzii gresite pentru ca intelegi doar ceea ce vrei sa intelegi, tu vinzi niste lupe oe dar SH, deci sunt intr`un anumit procent arse deja oglinzile, nu sunt ca noi, deci povestea cu 5-6 ani pica din start. Vad ca esti plin de filozofii, dar cand a fost vorba sa`i dai un raspuns obiectiv colegului nostru, ai cam uitat de ele.

sigur, ai perfecta dreptate :)

o altĂŁ diferențĂŁ intre proiectoarele fx-r și cele OEM (nu numai cele de BMW), este felul ĂŽn care lumina este proiectatĂŁ pe asfalt. dacĂŁ puneți douĂŁ mașini (una cu fx-r și una cu proiectoare OEM) cu fața lângĂŁ un perete, veți observa/ĂŽnțelege de ce luminuozitatea oferitĂŁ de acele chinezĂŁrii este mai bunĂŁ.

pun douĂŁ poze cu lumina proiectatĂŁ de fx-r pe faza scurtĂŁ (se poate observa concentrația luminii puțin ĂŽn partea de centru-sus (unde este mijlocul acelui Z) și mai mult ĂŽn partea de jos (acolo unde ochiul percepe cel mai bine lumina). pentru a mĂŁ face mai ĂŽnțeles: locul unde este acel Z va fi materializat pe carosabil ĂŽn punctul cel mai ĂŽndepĂŁrtat de șofer (legal aprox. 30m); noi avem nevoie sĂŁ vedem bine pe stradĂŁ atât acolo, dar mai ales ĂŽn porțiunea de drum situatĂŁ pânĂŁ ĂŽn acel punct.ĂŽn cazul lupelor OEM, lumina este concentratĂŁ preponderent(are intensitatea cea mai mare) exact ĂŽn acel loc - ĂŽn mijlocul literei Z - ceea ce nu este chiar bine.

scuze de off topic, dar consider cĂŁ inițiatorul topicului trebuie sĂŁ ĂŽnțeleagĂŁ diferențele esențiale ĂŽntre proiectoarele OEM și cele fx-r.

@bogdan.m: sa inteleg ca exista o conspiratie mondiala a tuturor fabricilor de autoturisme care se incapataneaza sa cumpere tehnologie scumpa si proasta de la HELLA, Bosch, etc cand ar putea foarte bine sa cumpere tehnologie net superioar si mult mai ieftina din China? nu inteleg de ce nu vinzi BMW-ul si cumperi 3-4 Gelly pe aceeasi bani...oricum teoria cu "Z-ul" e...

Toata lumea se ia dupa acel Z frumos conturat si bine definit pe un perete. Asta nu inseamna ca si pe drum e la fel.

99,99% sint poze facute in fata unui perete drept de la o distanta de 3-4m. Faceti si o poza in fata unui perete de la 25-30m sa vedem si noi cum se vede.

Edited by Calin78

@bogdan.m: sa inteleg ca exista o conspiratie mondiala a tuturor fabricilor de autoturisme care se incapataneaza sa cumpere tehnologie scumpa si proasta de la HELLA, Bosch, etc cand ar putea foarte bine sa cumpere tehnologie net superioar si mult mai ieftina din China? nu inteleg de ce nu vinzi BMW-ul si cumperi 3-4 Gelly pe aceeasi bani...oricum teoria cu "Z-ul" e...

Ai fi surprins sa vezi cate chestii de pe bmw'ul tau sunt facute in china ....

nu contest sub nicio forma raportul calitate/pret in cazul in care se ia in calcul un retrofit(faruri oem noi)/upgrade (FX-R) de la faruri normale(chiar ma batea gandul si pe mine la un moment dat), am vazut cum arata, cum lumineaza (retrofitul la FX-R)...este ok[...]

personal, daca ar fi sa aleg intre o reparatie cu OEM care tin macar 5 ani si FX-R care de fapt nu stie nimen cum se comporta in timp as alege OEM...

ma bucur ca suntem de acord, cel putin in ceea ce priveste libertatea de a alege a fiecaruia...

FX-R se vad mai bine ca sunt noi si abia au aparut pe piatza dar sa vedem mai tarziu ce va fi de capul lor

proiectoarele FX-R au aparut ca retrofit la modelele Infinity si sunt pe piata din.... 1999 :excl:

Am vazut DIY-ul si parerile celor care si-au montat, dar cel mai important este ca am vazut live FX-R montate la userul Rain(caruia ii si multumesc pentru disponibilitate si sfaturi). Nu am sesizat nici o diferenta in ce priveste aspectul farurilor( masinile parcate una langa cealalta), ca lumina cred ca sunt cam in zona celor OEM, ceea ce inseamna ca ar fi cea mai buna/simpla varianta de rezolvare a problemei cu farurile ( in cazul meu ).

@XXL

Am vazut ca tu esti cel mai in masura sa ma indrume pe parcursul acestui proces de inlocuire a lupelor si de aceea te rog sa imi confirmi urmatoarele:

- in cazul meu ( Far ZKW FL cu xenon OEM ), FX-R se potrivesc "plug&play"? adica scot lupa veche si pun FX-R fara alte modificari!

- trebuie sa comand si "palariile" sau se potrivesc cele originale?

- imi cer scuze daca nu am inteles, trebuie sa comand si niste oglinzi sau vin odata cu FX-R?

Este posibil ca raspunsul la toate intrebarile sa fie in linkul care l-am primit de la tine, dar era unu noaptea si postul avea 17 pagini, deja lucrurile nu mai erau foarte clare :)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Am uitat sa mentionez ca am xenon si pe faza mare si lumineaza perfect, poate are importanta acest aspect in rezolvarea problemei mele.

@razvaan:

- in cazul tau (Far ZKW FL cu xenon OEM), montajul proiectoarelor FX-R este o operatiune gen RETROFIT... deci nu e doar "plug&play", trebuie sa ii faci loc corpului proiectorului... insa marele tau avantaj va fi ca alinierea va fi perfecta, intrucat oglinda farului cu lupa OEM este conceputa din fabrica pentru a sustine un proiector, nu e ca si la farurile simple, unde trebuie sa faci alinierea foarte migalos, cu multe probe...

- "palariile" originale se potrivesc, dar comanda-le si pe cele noi, sunt oricum gratuit si fac parte din pret/setul de proiectoare...

- nu trebuie sa comanzi niciun fel de oglinzi...

daca vrei, eu prin iulie ajung in zona, poti veni unde sunt eu si facem lucrarea impreuna.

mĂŁi bĂŁieți. eu vorbesc ĂŽn cunoștințĂŁ de cauzĂŁ (am montat astfel de proiectoare FX-r pe mașina mea). cine nu a avut astfel de lupe nu are cum sĂŁ știe de ce sunt capabile. comparațiile ĂŽntre lumina proiectatĂŁ de lupe OEM și lupe FX-r le-am fĂŁcut personal (cu mai multe mĂŁrci auto - BMW/AUDI/VW) și avantajul este clar ĂŽn favoarea celor chinezești. vorbesc aici de lumina proiectatĂŁ pe carosabil și nu de lumina proiectatĂŁ pe un perete. este greu/de neconceput pentru unii, dar acest lucru trebuie recunoscut.

și ... da. eu personal, am ajuns la concluzia cĂŁ principiul de focalizare al luminii utilizat ĂŽn cazul proiectoarelor OEM este greșit/neinspirat, comparativ cu principiul folosit ĂŽn cazul proiectoarelor FX-r. (studiați atent și veți ĂŽnțelege)

referitor la fiabilitatea proiectoarelor FX-r, sfatul meu este sĂŁ studiați forumurile strĂŁine de specialitate și veți avea ocazia sĂŁ constatați (dupĂŁ cum a zis și XXL) - cĂŁ acest retrofit este foarte rĂŁspândit/foarte apreciat ĂŽn strĂŁinĂŁtate și acest fenomen existĂŁ ĂŽncĂŁ din anii 1999 - 2000.

Am inteles ce am de facut, va multumesc tuturor pentru implicare, opinii si suport. Am gasit si sticla pentru faruri intre timp, tot aici pe forum. La un prim calcul ma ajunge pana in 1000 de lei reconditionarea farurilor (Lupe FX-R + Sticle noi). Ceea ce este foarte ok avand in vedere ca pe niste faruri aftermarket as fi dat 1200 si nu ar fi fost de aceeasi calitate. Deci va multumesc inca o data si sunt 2 useri pe care ii voi deranja pe viitor pe masura ce cumpar cele necesare. Week-end placut va doresc!

daca pui angel-eyes cu LED SMD, moare lumea de invidie :yahoo:

mĂŁi bĂŁieți. eu vorbesc ĂŽn cunoștințĂŁ de cauzĂŁ (am montat astfel de proiectoare FX-r pe mașina mea). cine nu a avut astfel de lupe nu are cum sĂŁ știe de ce sunt capabile. comparațiile ĂŽntre lumina proiectatĂŁ de lupe OEM și lupe FX-r le-am fĂŁcut personal (cu mai multe mĂŁrci auto - BMW/AUDI/VW) și avantajul este clar ĂŽn favoarea celor chinezești. vorbesc aici de lumina proiectatĂŁ pe carosabil și nu de lumina proiectatĂŁ pe un perete. este greu/de neconceput pentru unii, dar acest lucru trebuie recunoscut.

și ... da. eu personal, am ajuns la concluzia cĂŁ principiul de focalizare al luminii utilizat ĂŽn cazul proiectoarelor OEM este greșit/neinspirat, comparativ cu principiul folosit ĂŽn cazul proiectoarelor FX-r. (studiați atent și veți ĂŽnțelege)

referitor la fiabilitatea proiectoarelor FX-r, sfatul meu este sĂŁ studiați forumurile strĂŁine de specialitate și veți avea ocazia sĂŁ constatați (dupĂŁ cum a zis și XXL) - cĂŁ acest retrofit este foarte rĂŁspândit/foarte apreciat ĂŽn strĂŁinĂŁtate și acest fenomen existĂŁ ĂŽncĂŁ din anii 1999 - 2000.

bingo ! 8)

• 1 year later...
  • 3 years later...
Salutare! Aceeasi problema o am si eu cu xenoanele de fabrica pe masina mea bmw e46 facelift 2004. Precizez ca nu mai vad deloc noaptea, e jale mare! Am citit mai multe posturi cu posibila rezolvare in varianta accesibila de pret si sunt hotarat sa fac asta. Daca este cineva din Bucuresti care a mai facut aceasta treaba si ma poate ajuta si pe mine , binenteles contra-cost , il rog sa-mi lase un mesaj pe privat. Multumesc