Jump to content

CUM TREBUIE SA CONDUCEM ?

b16juv

Recommended Posts

Daca tot intram in UE oficial... ar trebui sa stim mai multe despre cum ar trebui sa conducem legal si in siguranta...

Va rog sa postati experiente, pareri, intamplari din trafic in Romania si nu numai...

Acest topic este deschis pt. a strange mai multe informatii legate conduita de drum si cum ar trebui sa conducem...

de exemplu:

In Germania

-nu este limita de km (pt. viteza) pe autostrada cu exceptia anumitor portiuni...

-este interzis blitul pt. a determina pe cel din fata sa se dea la o parte...

-daca cel din fata (de pe alta banda de mers) semnalizeaza schimbarea de mers... trebuie sa franezi si sa-i acorzi prioritate...

In Bulgaria

-nu tebuie sa acorzi prioritate pietonilor chiar daca acestia traverseaza pe trecerea de pietoni special amenajata... (acest lucru nu stiu daca este legal sau este o practica)

-daca esti oprit de politie trebuie sa dai un comision de cel putin 5 euro... chiar daca aparent nu ai incalcat nici o regula de circulatie...

si exemplele pot continua...

eu am fost cu masina in Germania si Italia... este o mare diferenta de conduita in trafic... si la noi s-au schimbat multe in ultimul timp... dar daca nu facem o informare nu putem sa avem mari pretentii...

Edited by b16juv

Ma distreaza ca titlul e 'cum sa conducem legal' si in text spune sa dai spaga si sa nu dai prioritate la pietoni pe trecere :blink:

147461[/snapback]

bulgaria e un colt de rai, unde cresc specii rare de liane si alte chestii agatatoare. are reguli diferite...

"legal" creca e echivalent cu "fara sa avem si sa cream probleme"? :)

-daca cel din fata (de pe alta banda de mers) semnalizeaza schimbarea de mers... trebuie sa franezi si sa-i acorzi prioritate...

147459[/snapback]

la noi oricum semnalul = prioritate

Mie mi s-a oprit odata un individ in fata, s-a dat jos din masina si s-a dus sa-mi arate cu ambele maini ca el dat semnal. Prin urmare am claxonat ca boul. Daca as fi stiut ca e sensibil de urechi, stateam cuminte sa intre in mine ori intram eu in cel de pe banda alaturata.

O alta regula bolduita si scrisa cu rosu in Codul Rutier de la noi este ca, pe la cotul strazii, desi nu e trecere amenajata, pietonii nu au doar voie sa traverseze strada ci au si prioritate, totodata interzicandu-li-se sa se asigure.