Jump to content

Turbina reconditionata vs Turbina SH!

kerosen

Turbina reconditionata vs Turbina SH  

64 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

De cateva zile ma gandesc sa iau o decizie si nu stiu ce sa fac,sa dus turbina la masina si trebuie sa fac ceva sa repar masina pentru ca am nevoie de ea,ideea era ca nu dispun de o suma suficenta de bani ca sa imi permit o turbina noua,asa ca va las pe voi sa ma ajutati cu niste pareri. Am de ales intre:

1.Reconditionarea turbinei mele(inlocuirea cu un kit nou de turbina,va ramane doar carcasa turbinei+ garantie 6-12luni) >>>10mil

(trimis turbina mea prin curier,reparat,primit, turbina inapoi prin curier,bani adaugati la suma de 10 mil,)

2.Turbina Second-Hand pe care am gasito de pe un BMW 320d 136cp avariat,adus din Franta,rezervata de mine pana sambata( nu stiu km rulati al masinii,piesa se poate returna in termen de 3 zile la magazinul de dezmembrari,in caz ca nu merge,sau nu se potriveste,)>>> 15 mil

(magazinul de dezmembrari e aproape in oras,aduce numai masini avariate din Franta)

Voi ce ati alege in locul meu? Am nevoie de cateva sfaturi si pareri.Daca ar fi sa fie varianta reconditionarii,va rog recomandatimi pe cineva,cei care a-ti mai facut acesta operatiune si aveti un feedback pozitiv in acest caz,va multumesc

Edited by kerosen

eu am reconditionata in bucuresti la baietii de pe soseaua colentina nr 2 cu 1200 ron(1200 ron pentru ca mi-au schimbat si corpul turbinei altfel era 900) , n-a mai ramas nimic din cea veche decat o carcasa . restul afost schimbat complet.

Garantie 12 luni fara limita de km!

Edited by KYL

Si eu tot de partea reconditionarii sunt daca e de ales DOAR intre reconditionare si SH, altfel nici nu as clipi sa spun noua... pe de alta parte nici SH-ul nu e de ignorat avand in vedere ca daca ai olea' de rabdare si putin noroc poti sa dai peste o masina cu turbina schimbata destul de recent.

cum sa dau de userul cipos de pe vwforum,incerc de 3 ore,nu am ce sa fac...forumul ala nu ma lasa sa fac nimic,nici macar sa folosesc functia search sau sa ma uit pe profilul omului sa iau niste date de contact,ma poate ajuta careva?cineva care are cont vechi pe vwforum?

stai ca ma uit eu, acum, sa vad.

Yahoo: cipos2004

Număr de telefon: 0740.98.32.95 sau 0766.33.90.46

Maşina: AUDI Model: A 6

Motorizarea: 3.0 225 CP

eu nu il recomand, eu doar intreabam, dar banueisc ca face treaba buna. vezi tu si ne zici si nou, ce, cum, cat?

Edited by Munteanu

eu nu am avut probleme, dar cunosc cativa care au avut si au ales reconditionarea. sunt destul de multumiti, desi de pe forum, am inteles eu, ca se poate intampla ca turbina reconditionata sa nu se comporte la fel ca cea noua, in sensul ca nu mai ai puterea de dinainte.

stai ca ma uit eu, acum, sa vad.

Yahoo: cipos2004

NumĂŁr de telefon: 0740.98.32.95 sau 0766.33.90.46

MaÂşina: AUDI Model: A 6

Motorizarea: 3.0 225 CP

eu nu il recomand, eu doar intreabam, dar banueisc ca face treaba buna. vezi tu si ne zici si nou, ce, cum, cat?

k,mersi....eu s-ar putea sa scap ieftin cu o curatare,inca nu am primit raspunsul de la mecanici,am impresia ca sa blocat axul din cauza calaminei depuse...si nu se m-ai invarte,deci nu mai baga presiune..

eu nu am avut probleme, dar cunosc cativa care au avut si au ales reconditionarea. sunt destul de multumiti, desi de pe forum, am inteles eu, ca se poate intampla ca turbina reconditionata sa nu se comporte la fel ca cea noua, in sensul ca nu mai ai puterea de dinainte.

la mine trage putin mai bine ca inainte :) si mi-a scazut consumul cam cu 0.5% pe bord :)

cel mai bine e sa o reconditionezi dar sa schimbi tot in ea.cel mai bine e sa schimbi miezul cu totul sa fie si echilibrata ca altfel nu tine... axul nu se prea blocheaza, numai geometria dar mno la fata locului se pot spune mai multe cu turbina disecata pe masa.

bitz tu ai facut la el? cand, ce a in locuit, cu cat? cat te-a tinut, cat de grav a fost, mai multe informatii.

din cate stiu, daca schimba mai multe prin ea, trebuie sa o regleze din nou, si pentru asta cica trebuie nu situ ce banc special, asa e sau stiu gresit?

Edited by Munteanu

Mie imi intra in limp si mi s-a zis sa schimb turbina , ba sa o curat si m-a ajutat cipos , de altfel singurul care avea habar despre turbo si de fapt aveam niste furtune intepate si o electrovalva dusa.Toata smecheria m-a costat 1 mil (electrovalva) ca cipos m-a ajutat gratis . Du-te la el linistit , am un prieten care si-a refacut la el turbina si merge si acum..

Azi de dimineata am primit telefon de la mecanic,au dat turbina jos,au desfacuto, e cum trebuie,nu am joc in ax,merge perfect,si mi-a zis sa nu imi fac probleme pentru ca turbina o sa mai tina mult si bine,(se observa ca e intretinuta), problema era din alta parte,pur si simplu mi-a crapat un furtun de vacum,si turbo era stand-by.In afara de asta mai aveam o problema la comanda de la turbo,si o electrvalva si m-au rezolvat au inlocuit piese au uns probabil tija la turbo,m-am dus sa iau masina,am duso varza si am scoso racheta.Vreau sa spun ca e alta masina,de cand am masina nu a mers niciodata ca azi,trage tot timpul nu mai face faze de genu ca trage ca nu trage,ca se imoaie pedala,pana in 4600rpm putere trage pana la zona rosie,cuplu pe toata plaja de turatii trage sub 2000rpm fff bine,deci chiar nu ma asteptam,200ron toata treaba,a meritat fiecare banut si bine ca nu a fost turbo...

Te-ai scos... eu am inlocuit si electrovalava si furtunele de vreo 2 ori si tot face pe nebuna... de vreo saptamana merge destul de binisor si nu stiu ce sa fac... am turbina noua si tot ce tine de schimbat in casa.