Jump to content

inspectie tehnica ... help

BeB

Recommended Posts

salut tuturor,

am un seria 1 inmatriculat in fr., toate la punct (r.a.r. si asigurare in fr. ), doar ca la sf lunii octombrie imi expira rar-ul si la noi nu se poate face, intrebarea mea este daca stie cineva daca pot face rar-ul in ungaria pt ca am drum pana acolo? Va multumesc anticipat!

salut tuturor,

am un seria 1 inmatriculat in fr., toate la punct (r.a.r. si asigurare in fr. ), doar ca la sf lunii octombrie imi expira rar-ul si la noi nu se poate face, intrebarea mea este daca stie cineva daca pot face rar-ul in ungaria pt ca am drum pana acolo? Va multumesc anticipat!

treb sa mergi pana in francia,este normal lucrul acesta,nu iti pot certifica altii ce apartine de francia :thumbsup:

si ce ai vrea sa-ti spuna lumea?????

cred ca mai bine s-ar inchide topicul,nu are relevanta.....

ma scuza-ti domnul Daniel, dar dupa mintea dvs. de "senior", oare ce-as vrea sa-mi spuna lumea, oare dc am pus eu intrebarea asta??? parerea mea este ca sunt multi dintr-a stia ca TINE pe acest forum, de accea este "atata forfota" si "atatea raspunsuri"! mai si zice cica " cred ca mai bine s-ar inchide topicul,nu are relevanta....." , mdea ... ms mult batrane pt ajutor si inchideti daca crede-ti ca atata de mult ajutati pe cei care au nevoie de ajutor, va rog sa inchideti topicul si sa-mi stergeti si userul ca "mi- e de mare ajutor"! cat despre domnul Daniel , "multa sanatate" oIo!

nu prea citeste lumea aceasta rubrica????

lumea nu citeste nimic :(((

Omule (BeB), din cate stiu(si cred ca si majoritatea sunt deacord cu mine),ar trebui sa te duci in tara de origine pt un itp LEGAL,DAR!!!... se poate face si in romanica,inclusiv asigurare,etc(tot ce doresti),insa e pe raspunderea ta,si alegi ceea ce crezi de cuvinta.

salut tuturor,

legal... se poate face in tara in care te prinde "expirarea". motive .... intemeiate?

valabilitatea itp-ului nu e de 2 ani. e un termen de maxim 30 zile.(depinde de tara).

nu te imbata cu apa rece ... itp-ul va fi temporar pana ajungi in tara unde este inmatriculata masina.

e valabil in toata uniune europeana.

Omule (BeB), din cate stiu(si cred ca si majoritatea sunt deacord cu mine),ar trebui sa te duci in tara de origine pt un itp LEGAL,DAR!!!... se poate face si in romanica,inclusiv asigurare,etc(tot ce doresti),insa e pe raspunderea ta,si alegi ceea ce crezi de cuvinta.

asigurarea in ue este valabila doar daca este facuta la o firma de asigurari din tara unde este inscrisa masina.

cu itp-ul.... daca te prinde in strainataturi, iti face unul provizoriu, pana ajungi acasa.

multumesc celor care mi-ai raspuns!

asigurarea e ok, problema mea e itp-ul care acum un an am facut-o in anglia( valabil 1 an), si acum ma prinde in RO si ma gandeam poate o pot rezolva in tarile vecine sa nu mai ajung pana in FR. ma gandeam daca s-a putut face in Anglia legatl, s-ar fi tutut face si in tarile vecine, dar la noi sigur nu pt ca am fost si am intrebat!

ms incaodata!

ma scuza-ti domnul Daniel, dar dupa mintea dvs. de "senior", oare ce-as vrea sa-mi spuna lumea, oare dc am pus eu intrebarea asta??? parerea mea este ca sunt multi dintr-a stia ca TINE pe acest forum, de accea este "atata forfota" si "atatea raspunsuri"! mai si zice cica " cred ca mai bine s-ar inchide topicul,nu are relevanta....." , mdea ... ms mult batrane pt ajutor si inchideti daca crede-ti ca atata de mult ajutati pe cei care au nevoie de ajutor, va rog sa inchideti topicul si sa-mi stergeti si userul ca "mi- e de mare ajutor"! cat despre domnul Daniel , "multa sanatate" oIo!

se pare ca ai baut cam multa cola si ai devenit foarte agitat dintr-o data :console:

cred ca mai bine s-ar inchide topicul,nu are relevanta.....

ptr asta imi cer scuze

Unvicont,n-ai inteles...deci se poate face totul la noi in tara,fara sa te deplasezi nicaieri ;) ,dar e pe raspunderea ta,adica in caz de accident/control amanuntit...te descurci. :thumbsup:

am specificat .... legal! nu ... combinatii pe raspunederea celui in cauza!

chir si in frumoasa italie, unde esti stabilit, daca esti cu masina de romania si iti expira itp-ul, iti poti face unul provizoriu _LEGAL_ pana la intoarcerea acasa... unde ai obligatia sa iti faci itp-ul!

• 4 weeks later...
Nu stiu daca te ajuta sau nu, insa am avut un bmw inmatriculat pe Suedia anul trecut (am domiciliul permanent acolo) si am venit cu ea in tara. Am luat in vedere lasarea ei cu numere de Suedia, insa intr-adevar cum au spus si colegii de mai sus, ITP-ul imi era valabil 1 an de zile, urmand sa merg sa il fac tot in Suedia. Chiar daca suntem in UE, itp-ul tot acolo trebuia facut. Eventual se putea face de 30 de zile, insa era prea mare bataie de cap. Oricum, la cum fac ai nostri itp-ul si cum fac ceilalti, diferente de la cer la pamant. De luat exemplu. Eu am inmatriculat pana la urma bmw-ul ala pe romanica, ca nu merita sa fac Romania-Suedia cu masina an de an...

Oricum, la cum fac ai nostri itp-ul si cum fac ceilalti, diferente de la cer la pamant.

mie, anul trecut, rar-ul mi-a blocat masina la itp. se cam face pe bune si in romania, mai ales daca ai multi km la masina sau ... alte tipuri de autovehicule transport persoane.

p.s.

parcul de autovehicule din romania e relativ (un pic mai)nou fata de alte parcuri din tari "mai vestice". :thumbsup:

Eu am masina inmatriculata in Italia. Inspectia tehnica periodica se poate face doar in tara in care e inmatriculata masina.Fiecare servici autorizat ITP din Italia are un cod special eliberat de autoritatile italiene.

Eu am fost luna trecuta sa-mi fac ITP-ul la Torino. ITP-ul nu se poate face legal in alta tara in afara celei unde este inmatriculata.In Italia revizia e 65 euro si se face la fiecare 2 ani. Fiind alegerea mea sa o tin inmatriculata acolo, imi fac drum in Italia cand imi exprira revizia tehnica.