Jump to content

X5 4,4?

neo2004

Recommended Posts

Conduce cineva x53 4.4 cu gpl ? Impresii off-road (de ocazie dar echipata cu cauciucuri specifice) si consum imi poate impartasi cineva ?

Sunt posesor de e39 530da touring (foarte multumit) si ma gandesc la o a 2-a masina pentru alte activitati mai de ocazie

Defineste off-road. Adica pana unde sa mearga.

Sunt multe clipuri pe youtube de exemplu, dupa care te poti orienta in mare pe unde se poate trece cu el si pe unde ramai impotmolit. Per total, performantele sunt mediocre, foarte rigida, iar intretinerea ucigasa.

Edited by chas3

tocmai de asta si intreb, findca in majoritatea videoclipurile pe care le-am vazut, masinile sunt echipate cu cel mult cauciucuri de iarna si alea limba :p (nu am vazut nici un clip cu unul sa fie echipat cu cauciucuri de genul "BMW X5 sau X3 HUNTER sau de MUD - superswamper - ceva mai indicat pentru drumuri nasole si ierni grele, contraindicat pentru viteza dar pentru 2 luni se poate rezista) . Eu personal acum cativa ani am trecut cu un astra 1.6 benzina (automat cu mod de iarna :) ) prin mormane de zapada, unde range vechi cu cauciucuri simple de iarna nu a putut trece - trageau toate 4 rotile Edited by neo2004

Pai daca ajungi sa ai nevoie de cauciucuri de care zici tu, mai bine iti iei altceva. Probabil o sa ai ceva dificultati cand o punte nu o sa aibe cu ce sa agate, chiar si daca are xdrive-ul de la vremea aia. Dar daca nu ramai pe burta, cu toate 4 in aer, reusesti sa iesi pana la urma. Si cum ti-am zis, masina este foarte rigida - nu m-ar mira sa si loveasca cineva cu capul de geam dupa un set de gropi, iar intretinerea este cam mare - nu o sa iti arda sa schimbi periodic diverse chestii la ea. Pana si spalarea parbrizului nu e conceputa pentru off-road intens - dupa vreo 3 folosiri ale programului intensiv, cred ca iti da washer fluid in bord. Daca te hotarasti pana la urma sa iti iei, cauta cu perna de aer pe ambele axe - nu mai retin daca de la 4.4 sau de la 4.6 in sus era inclusa.

Iar cu astra, tu stii mai bine povestea, dar totusi, ori avea cauciucuri praf, ori nu s-a descurcat cel de la volan :)

Vrei x5 pt off-road ? si cu motor de 4.4 ?

In pr rand,x5-ul chiar si cu ut generatie de x-drive nu este o masina buna pt off-road,apoi cand tot o sa o freci in tr 1,2,1,2 cativa km si ai sa vezi consum de 50% ti se va lua repede.

Numai cu banii dati pe impozit/rca/o revizie iti iei masina capabila de off-road.

Filmuletul urmator este reprezentantiv pentru capabilitatile X5-ului dar si al urangutanilor ce-l conduceau.

X5 merge peste tottt. :hyper: :hairy:

Doamne Fereste sa cumperi o masina de la unu ca asta.

Edited by Stefan_e46

cat au putut chinui X5-ul ala, sunt defecti baietii aia, nu prea vad ce as cauta pe un teren ca ala cu cauciucuri de strada dar e bine ca incearca unii ca ei si le posteaza pe net, asa poate invata si altii din greselile lor :)

Pai mai e vorba si de "elementul" dintre volan si scaun,scuza-ma eu cred ca as fi scos masina aia fara prea mari eforturi si fara sa-mi bat joc de ea asa cum facea urangutanul ala;oricum sunt 2 perspective: ori au incercat sa-i faca reclama negativa(mai putin probabil,dat fiind faptul ca mai era si acel range in aceeasi situatie),ori era prostie fara limite(mai mult ca sigur)...pai uitati-va si voi ca ala nici macar nu s-a sinchisit sa-i faca balans(probabil habar n-are),daca i-ar fi facut,sigur ar fi iesit din mocirla,iar daca nici asa nu mergea,putea frumos sa le spuna celorlalti sa-l ajute,insa toti stateau si priveau si radeau si filmau,deci?

Ionut,scuza-ma,dar daca tu ai fi fost in locul celui de la volan,cum ai fi reactionat,la fel ca el?ai fi accelerat pana-i iesea ambreiajul prin plafon? sau dupa parerea ta,crezi ca a procedat bine?

Eu iti zic ca sigur l-as fi scos de-acolo,si sunt la fel de sigur ca si alti colegi de pe acest forum l-ar fi scos din mocirla fara sa-l rupa.

Am trecut prin situatii asemanatoare si nu aveam x-drive,7x7 si alte nebunii(aveam un "tranci" de masina),dar cu putin cap am reusit sa ies din impas,in fine nu asta e important,ci faptul ca nu asa se scoate o masina din noroi.

da cu un troliu in mijlocul campului fara nci un punct fix e blana rau.

se vede pe la final sau nush udne cum ai scoate un tractor.e frumos sa te distrezi asa ,dupa aia vinzi masina lu unu si-i crapa nush ce electrice.

X5 nu e destinat off-roadului mocirlos gen : nu are suspensie reglabila,reductor,si cel mai important cauciucuri .

cati din conducatorii de x5 isi vor monta vreodata cauciucuri destinate noroiului.

Sunt masini care te duc pana la destinatie si de acolo o iei in ARO , land cruzer,defender sau mai stiu eu ce troaca gen tractor.

• Like 1

Au batjocorit saraca masina. totusi eu nu am gasit cand ii scoate tractorul.

mai bine dadea si cameramanul amator o mana de ajutor :D

Edited by zippo

Ionut,scuza-ma,dar daca tu ai fi fost in locul celui de la volan,cum ai fi reactionat,la fel ca el?ai fi accelerat pana-i iesea ambreiajul prin plafon? sau dupa parerea ta,crezi ca a procedat bine?

Eu iti zic ca sigur l-as fi scos de-acolo,si sunt la fel de sigur ca si alti colegi de pe acest forum l-ar fi scos din mocirla fara sa-l rupa.

Am trecut prin situatii asemanatoare si nu aveam x-drive,7x7 si alte nebunii(aveam un "tranci" de masina),dar cu putin cap am reusit sa ies din impas,in fine nu asta e important,ci faptul ca nu asa se scoate o masina din noroi.

Crede-ma la volan totul este diferit,pare si este mai greu decat ce vedem noi in film,am facut un pic de off-road cu un patrol (nu e jucarie),am urcat pante f inclinate pe care curgeau siroaie de noroi,am ramas impotmolit(ma rog nu am mai putut inainta) exact acolo unde nu ma asteptam,pe un urcus lin acoperit cu mult pietris si nisip.

Cauta pe youtube sa vezi ca noroiul poate pune pb si altor masini mai cu pretentii.X5-ul acela nu este pt off-road,indiferent de sofer si mai ales echipat de strada,mai mult ca sigur cu anv uzate.Este usor de zis fa balans,accelereaza usor,vireaza stanga/dreapta,dar cand vezi ca masina este lemn iti zic eu tendinta este sa apesi tare.

M-am exprimat gresit "off-road" , vroiam sa indic de fapt situatii grele (vreme proasta, drumuri impracticabile de o masina normala (e39 :p)). Am avut ocazia sa conduc x5-ul nou 4.8i ... nu vorbesc de putere sau de consum (deloc mare), dar pozitia ridicata la volan pe dn-uri sau drumuri serpuite si sunetul specific v8 devine electrizant. Pentru ca nu am bani de un X nou m-am gandit la o solutie alternativa :)

X5 nu e destinat off-roadului mocirlos gen : nu are suspensie reglabila,reductor,si cel mai important cauciucuri .

cati din conducatorii de x5 isi vor monta vreodata cauciucuri destinate noroiului.

Tocmai asta ziceam si eu despre cauciucuri era vb., sunt mai mult decat convins ca majoritatea filmuletelor postate pe net nu ar mai existat daca aveau masinile echipate cu cauciucuri corespunzatoare. Poate nu arata si nu sta la fel de bine pe sosea cu niste cauciucuri model "aro" ... dar oricum nu te apuci sa urci cu ea pe munte.

Eu sunt mai mult curios cum se comporta si cat consuma un e53 4.4 echipat cu gpl ?!?, am o cunostinta cu e39 740i - gpl - La inceput mi s-a parut blastfemie (credeam ca omori motorul) dar consumul este bunicel (in bani) si am inteles ca are deja 2 ani fara probleme legate de instalatie sau motor (uzura prematura). Si de curand am cunoscut si un posesor de Cayenne din afara tarii care o tinea tot pe GPL ?!?!

Edited by neo2004

Am facut si eu experimentul acesta oe un Hummer H3,cu scopul cresterii autonomiei.

Fata de benzina consuma cam 5-6 litri in plus adica la un 14% ia 20 pe gpl.

Asta fiindca gazul de la noi este foarte prost in amestec propan butan si ce mai pun ei acolo, si de acolo consum crescut.

Cu alte cuvinte iesi in castig cu cativa lei la suta de km.investitie pe care ti-o amortizezi in 3-4 ani.

In oras se dubleaza si la gaz si ajungi la acelasi consum ca si pe benzina. Ajungi sa te bucuri la pompa cand iti intra 70l cu 200 de lei , dar alimentezi de 2 ori pentru aceeasi autonomie cu 1 plin de benzina.

Singura chestie care a fost decenta ,marirea autonomiei cu vreo 30% , in loc de 500 sa marit la aproape 700.

Costul real este: 1 plin de benzina 400lei + 1 plin gaz 200 lei= 600 lei.

600 lei inseamna aproape 2 plinuri de dizel + autonomie mai mare cu vreo 300 de km. asta la motoru 3.0d.

Nu exista asa numita economie la motoare mari pe benzina, doar marirea autonomiei implicit prin rezervor mai mare nicidecum consum mai scazut.

Crede-ma la volan totul este diferit,pare si este mai greu decat ce vedem noi in film,am facut un pic de off-road cu un patrol (nu e jucarie),am urcat pante f inclinate pe care curgeau siroaie de noroi,am ramas impotmolit(ma rog nu am mai putut inainta) exact acolo unde nu ma asteptam,pe un urcus lin acoperit cu mult pietris si nisip.

Cauta pe youtube sa vezi ca noroiul poate pune pb si altor masini mai cu pretentii.X5-ul acela nu este pt off-road,indiferent de sofer si mai ales echipat de strada,mai mult ca sigur cu anv uzate.Este usor de zis fa balans,accelereaza usor,vireaza stanga/dreapta,dar cand vezi ca masina este lemn iti zic eu tendinta este sa apesi tare.

Ionut,e la mintea cocosului ca in asemenea situatii NU trebuie sa accelerezi ca disperatul,insa uita-te bine la clip sa vezi ce-i face ala,dupa care coboara zambind,ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Ok,se vede ca situatia din filmulet e cam nasoala,si stim cu totii ca x5-ul nu e hummer de armata,dar chiar nu se putea iesi deacolo,mai ales la cati "golanoi" erau in preajma? deci inca o data iti repet,EU l-as fi scos fara prea mari batai de cap si fara sa nenorocesc masina,eventual ii puneam pe aia(nu degeaba :drinks: )sa ma ajute,sa impinga de masina si tot o scoteam,deci cred ca se putea,nu?