Jump to content

Antifonare bmw 320d NFL

KYL

Recommended Posts

Salutare,

Dupa cum stiti majoritatea posesorilor de 320d NFL inclusiv eu se plang de zgomotul motorului care este destul de deranjant uneroi.

Ce as dorii sa va intreb sunt urmatoarele :

Este posibila o reantifonare a masinii pentru a mai reduce zgomotul la interior?

Ati facut careva aceasta operatiune sau ceva asemanator? Daca da , unde si care au fost costurile?

Care au fost efectele in cazul in care ati facut asa ceva, s-au simtit diferente majore?

Ma gandesc ca suntem in anul 2011 iar procesele tehnologige in domeniul auto au evoluat mult si poate as putea sa fac ceva si batranului meu 320d :D pentru a mai scapa de zgomot.

Astept cu interes raspunsurile voastre.

Multumesc,

• 2 weeks later...

Salutare,

Dupa cum stiti majoritatea posesorilor de 320d NFL inclusiv eu se plang de zgomotul motorului care este destul de deranjant uneroi.

Ce as dorii sa va intreb sunt urmatoarele :

Este posibila o reantifonare a masinii pentru a mai reduce zgomotul la interior?

Ati facut careva aceasta operatiune sau ceva asemanator? Daca da , unde si care au fost costurile?

Care au fost efectele in cazul in care ati facut asa ceva, s-au simtit diferente majore?

Ma gandesc ca suntem in anul 2011 iar procesele tehnologige in domeniul auto au evoluat mult si poate as putea sa fac ceva si batranului meu 320d :D pentru a mai scapa de zgomot.

Astept cu interes raspunsurile voastre.

Multumesc,

Nu stie nimeni?

sunt ele destul de antifonate din fabrica. nu cred ca a facut cineva ce vrei tu sa faci, dar parca am vazut undeva pe forum (nu mai stiu exact unde, oricum demult) ca antifonase cineva masina dar din motive de car audio. omul se ocupa cu asta, si daduse jos toata tapiseria pt antifonare si adaugare de incinte acustice.

Nu prea ai ce sa-i faci,asa a fost proiectata masina la vremea respectiva+motorul generatie veche care este si mai galagios.Nu te apuca s-o desfaci si sa-i pui cine stie ce straturi de folii izolatoare fonic intre motor si bord ca tot nu vei rezolva nimic ba mai mult s-ar putea sa-ti scartaie mai apoi diferite piese.Acum nu stiu ce sa zic dar chiar atat de insuportabil este zgomotul motorului la tine in masina?

treci la benzina :), acum, serios vorbind, exista niste panouri mulabile facute de o firma americana foarte bune, le poti pune pe sub acele elemente de antifonare din spatele motorului catre bord, sunt subtiri si au proprietati insonorizante foarte bune, poate gasesc si link-ul...

nu cred ca e nimic spart, dar dupa o vreme de mers cu 2.0d asa ti se pare, mai ales cu cele non common rail, avea un prieten si common rail si tot mi se parea zgomotos mai ales in ture si la fel si la primele E90, cand e motorul mai turat, spre 3500...

da, asa e, cred ca toate dieselurile din generatia ei, sunt oarecum zgomotoase. mai naspa e la drum lung, unde mai participa si zgomotul produs de trenul de rulare.

apropo de asta, imi zice o prietena acum cateva zile, ca unde e ea in germania, se schimba asfaltul, nu pt ca e rau, ci pentru a pune unul mai silentios.

da, asa e, cred ca toate dieselurile din generatia ei, sunt oarecum zgomotoase. mai naspa e la drum lung, unde mai participa si zgomotul produs de trenul de rulare.

apropo de asta, imi zice o prietena acum cateva zile, ca unde e ea in germania, se schimba asfaltul, nu pt ca e rau, ci pentru a pune unul mai silentios.

uraaa ma mut in Germania :))

Nu este nici un fel de exagerare, mai ales acuma pe caldurile astea cand nu prea se aude sunetul pronuntat de diesel cum este iarna (bine la mine este varianta facelift cu motorul m47n)

Asa este .am obs si eu cand e foarte cald afara se aude ceva mai tare

Vb unui coleg de forum : " dupa ce am schimbat volanta si fulia vibrochen zici ca este benzinar", am facut aceeasi inlocuire si se simte :D

fulia am schimbat-o in ianuarie , eu am automata sa ca voalanta nu prea pica si din cate stiu.

• 3 weeks later...

In cazul meu, s-a schimbat destul de mult (tind sa spun radical chiar) sunetul care ajunge in habitaclu dupa schimbarea tampoanelor... inainte de ele au mai fost schimbate si altele, pe rand, dar fara rezultatul cautat... tampoanele originale mi-au rezolvat problema si mi-au dat si ceva in plus: un motor mult mai silentios.

Sper sa te ajute :console: