Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

zdranganit roata fata e39

Recommended Posts

salutare

am o problema la masina si anume cand trec peste niste denivelari mici la roata fata se aude un trancanit ca niste clopotei, am dat jos aparatoarea aia de tabla si tot la fel face, rulmentul este bun si bratele la fel, poate fi de la etrier sa bata placutele in el etc? pe drum bun nu se aude nimic ci doar la denivelari face. a mai patit cineva asa ceva?

multumesc

Zdrangane tabla aia (aparatoarea de la discul de frana). Desfa rotile pe fata, si verifica atent, demonteaza si discul de frana. Se slabeste in zonele in care am incercuit in poza.

Cel putin la mine la ambele masini a fost asa.

Poza

la tabla asta m-am gandit prima oara cand am demontat roata, dupa care partea de sus am rupt tablita aia acum ramane sa mai demontez si sa verific partea inferioara a tablei sa vad daca mai face

• 2 weeks later...

si la mine zdrangane, cred ca tot tabla aia. Insa daca trag de ea pot sa vd ca sta f bine la locul ei. Cea din partea stanga e chiar perforata in dreptul unui surub si NU zdrangane. Asta de pe dreapta e intacta si face galagie (adica eu asa cred, ca ea face).

maine schimb telescoapele fatza si flansele. Cea de pe dreapta (flansa) e dusa. Ma gandesc ca din cauza aia vibreaza/bate totul mult prea tare pe dreapta si de-aia zdrangane si tabla. vedem ce se intampla dupa ce schimb telescoapele...

salut

la mine a fost tabla aia de aluminiu care protejeaza discul

prima data mi s-a parut ca zdranganea partea de sus, asa ca am taiat-o dar tot asa facea, am mai demontat odata discu si al dat tabla aia jos si am decupat-o si in partea de jos si a disparut zgomotul. zgomotul aparea doar la denivelari si se manifesta ca si cum ai da cu o lingura intr-o tigaie :D

exact la fel am patit si eu,am schimbat aparatori discuri,am strans toate surubelele de sub masina ,de fete usi,...in cele din urma am scos sitele din toba evacuare si zgomotul intr-un final nu sa mai produs,dar am avut un chin de o saptamana pana am scapat.la mine asta a fost,poate e de ajutor.