Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Soft debitmetru

gojy

Recommended Posts

Daca vreti pasii exact sincer nu-i stiu, oricum ideea e ca trebuia sa selectezi modulul motor (DDe,DME...) si sa faci un test pe acesta dupa care dai pe sageata din dreapta iar in stanga jos ti se activeaza butonul Function Selection. Apesi acolo si iti va aparea o lista arborescenta din care selectezi service function -> adaptation dupa care ti se va genera o noua lista unde ar trebui sa fie Mass Airr Flow sau ceva de genu. Dupa ce gasesti aceasta optiune (nu stiu daca neaparat cu pasii care i-am descris eu) o selectezi si dai Test Schedule ceea ce va face ca functia sa iti apara lista ta de teste. Dupa aceasta dai pe sageata dreapta jos si urmezi instructiunile. Repet pasii sunt ce imi mai amintesc si e posibil sa fi omis ceva. Ideea e sa intri in Function Selection si in Service Funtions iar pe acolo pe undeva ar trebui sa gasesti debitmetrul. Daca vreit pasii exacti spuneti si am sa fac cand am timp pe masina mea si vi-i spun Edited by dextercos320d

Pentru GT1- DME(DDE):Quic test-Function Selection-Engine-Adaptation-With Tester- sia acolo iti apar mai multe 1.Presure bost 2.Mass air Flow3.Mass air metter etc. Nu stiu ordinea exacta eu folosesc SSS progman este mai comod: Load SW-DME(DDE) si il face singur mai departe

In bucuresti, este cineva care poate face aceasta adaptare/calibrare ?

Si eu am problema cu debitmetrul, am gasit bosch, codul care imi trebuie, dar am nevoie de tester.

AB si MHS mi-au spus "1570ron debitmetru + 300ron re-calibrarea", deci....... :ninja:

Edited by mihuz

La pretul asta iti cumperi o interfata D-Can si softul de GT1 si Progman le gasesti pe net, te rezolvi singurel fara dureri de cap. Eu am dat 300 ron pe un debitmetru Pierburg si am facut update de soft cu Progman si merge perfect. Intradevar un pret de te gandesti de 10 ori daca se merita sa mai ai masina in ziua de azi, severus stie a se ocupa cu testele si daca zice ca este exagerat este. In poza acea se da ALL CALIBRATION- apare with tester- si apoi sageata de jos verde si acolo o sa apara 1-pump, 2- presure boost, 3- air mass, etc, dar ce credeai ca apare din prima air mas, o sa te chinui nitel cu gt1 de acea ti-am spus ca progmanul este mai simplu.Mihuz din cate stiu eu daca codul de debitmetru este la fel nu trebuie neaparat calibrat, trebuie sa fie plug-play. Edited by Florinkim

Pretul in afara de faptul ca e exagerat de mare, e si prohibitiv, daca pot sa ma exprim asa. In sensul ca, acelasi debitmetru ca si cel oferit de ei in 1575ron, exista la 700si ceva ron.. (bosch, senzor+carcasa). Tu ai dreptate cu achizitonarea interfetei, dar vezi tu, sunt persoane care nu au pus mana pe vreo tastatura vreodata, deci exclus a sti cum sa-si faca singuri adaptarile (ma refer in special la cei trecuti de 50 de ani cum ar fi unii din parintii nostri)

deci.. "Daca-ti convine bine.. daca nu, fa-ti singur (adica tot la noi o sa vii pana la urma)"

"Mihuz din cate stiu eu daca codul de debitmetru este la fel nu trebuie neaparat calibrat, trebuie sa fie plug-play. " - asa este, insa dupa documentari pe net, am aflat ca, codul pe care il am eu a avut probleme (0928400314), de aceea a si fost schimbat cu un altul (0928400527 sau 0928400468), de catre bosch, incepand cu 06.2000. Mie imi trebuie debitmetrul care s-a pus dupa aceasta data, si de aici vine si nevoia de re-calibrare.

BOSCH Air Flow Meter MAF for BMW 0928400527 0928400468 13622247

Brand new and high quality item of BOSCH

Including 2 years of guarantee

Replaces: BMW 13622247074, 13712247002, 13627787076

Replaces: Bosch 0928400314

Edited by mihuz

"In poza acea se da ALL CALIBRATION- apare with tester- si apoi sageata de jos verde si acolo o sa apara 1-pump, 2- presure boost, 3- air mass, etc, dar ce credeai ca apare din prima air mas,"Uite ce imi apare daca dau asa."with tester " nu imi apare nicaieri

post-6906-0-77947500-1309880846_thumb.jpg

Am rezolvat! Masina merge exemplar.

Pentru "re-codarea" ecu, pot recomanda (celor care au problema asta) pe cineva din bucuresti.

Nu dureaza mult, nu e greu, nu e scump. Totul e sa ai interfata, dar si ceva cunostinte in folosirea ei.

• 2 months later...