Jump to content

probleme ABS

mihai vigariu

Recommended Posts

Mi s-a aprins si mie indicatorul de ABS. Buuun, stiam ca e o problema des intalnita asa ca dau un search pe forum, gasesc peste tot indicatii cum ca sa verific senzorii. Toata lumea asta zice sa fac intai. Am inteles ca trebuie desfacuti, senzorul de ABS este cel cu firul gros sau cel cu fir subtire ?, eu am vazut 2 fire la roata stanga fata.

Cum se masoara daca senzoru e bun, am un multimetru acasa, ce s amasor cu el, o sa masor rezistenta sa vad daca difera de la o roata la alta.

Alta indicatie este sa verific releul de la ABS, cel din cutia cu sigurante. Ok, dar poate ca desii suntem multi ingineri, nu stim toti cum se verifica acest releu, si chiar n-am gasit nici o infrmatie despre cum sa verific amaratu ala de releu, tre sa fie topit, crapat, afumat, ruginit? La ce ma uit la el? Are cineva idee?

pacienta e un E36, 318i, frane spate tambur, daca are importanta, an 96.

multzam, si scuze pentru inca un topic despre ABS.

Poate te ajuta poza urmatoare pentru verificarea senzorilor. .poza este pentru e36 iar calculatorul de la abs se afla pe dreapta sub bord

Poate te ajuta poza urmatoare pentru verificarea senzorilor. .poza este pentru e36 iar calculatorul de la abs se afla pe dreapta sub bord

Merci fain, dar fara acel instrument "breakout box" , nu prea vad ce as putea face. In descrierea din text masoara rezistenta intre doua terminale ale BoB-ului. Ar mai fi o posibilitate, daca as sti care sunt pinii din mufa, dar nu apar in descriere.

O noua precizare este ca indicatorul de ABS nu se aprinde decat atunci cand plec cu masina de pe loc prima oara, si asa ramane pana o opresc, cel mai probabil este vb de un senzor care nu inregistreaza ca si ceilalti.

O sa incerc sa-i curat azi, sigurantele sunt OK, releele nu au semne particulare.

Numai bine,

Mihai

Eu am avut aceleasi simptome si am pus-o pe tester. Testerul (masina mea e din 92') a spus ca inregistreaza eroare pe senzorii ABS fata. Nu puteau fi amandoi stricati, dar nici nu zicea care din ei e busit.

Am luat in senzor de la dezmembrari (50 de lei) si am dat jos roata. Am scos mufa aluia vechi (mergi pe fir de la fuzeta si vezi care din mufe e de la senzor) si am infipt pe asta nou. Instant s-a stins becul.

Senzorul nou sa-l infigi intai in mufa (sa nu te chinui sa-l montezi in fuzeta) ca e posibil sa nu se stinga becul si sa il poti muta la cealalta roata.

S-a rezolvat.

Problema a fost relativ simpla. La roata dreapta fata, s-a rupt suportu de plastic ce sta fixat pe telescop, si firele care erau prinse de el stateau acum sprijinite de janta.S-a frecat cablu de la senzoru de ABS pana a intrerupt un fir, si de aici eroarea. Am reparat firu, l-am izolat, l-am fixat mai bine si la prima cheie a disaprut si eroarea de ABS.

Mai nasol a fost ca am inceput cu partea stanga, si am desfacut si curatat intai senzorii de acolo si apoi am ajuns la asta. Senzorii am avut surpriza sa iese usor, nu erau murdari, nu aveam cum sa-i sparg, la cat de frumos au iesit, am avut noroc.

Multzam pentru suport.

Numai bine