Jump to content

Distanta de oprire de la 100km/h

Ionut

Recommended Posts

Astazi si nu numai, am facut niste teste de frana de urgenta de la diferite viteze: 60, 80, 100, 120, 140km/h. As dori si eu sa stiu care este distanta de franare la un e30 325i de la diferite viteze si pe diverse suprafete....ca sa pot face si eu o comparatie cu ce am realizat...tzin sa mentionez ca referintele mele au fost stalpii de iluminat de pe marginea drumului care sunt pozitionati la o distanta de 25m unul fata de altul.... :blink: Edited by jaffar

daca memoria nu-mi joaca feste, la e30 distanta de frinare de la 100 la 0 este cam de 45 m in conditii de aderenta buna. ma indoiesc ca o sa reuseasca vreunul din noi asa ceva pe noroiul asta si cu rotile care este :)

13810[/snapback]

mda...pai la asta ma gandea-m si eu....oricum mie mi-a placut cum a franat masina mea aseara, de la 130km la ora in conditiile in care pe jos era un fel de mazga....nu m-am oprit repede dar nici foarte departe.....dar oricum stau si ma gandesc ce era daca de la viteza aia pe o suprafata umeda trebuie sa ma opresc cu mult mai repede..... :blink:

Edited by Ionut

daca memoria nu-mi joaca feste, la e30 distanta de frinare de la 100 la 0 este cam de 45 m in conditii de aderenta buna. ma indoiesc ca o sa reuseasca vreunul din noi asa ceva pe noroiul asta si cu rotile care este :blink:

13810[/snapback]

la a mea cica ar fi 39m sau ceva de genu asta, oricum sub 40. Asa gasisem pe net. nu mai stiu unde, dar caut si o sa pun aici.

Edited by florin83

hm.. am gasit! 43.2m de la 60mph. Deci de la 100 ajunge cum zicea (cine pana mea?!?), 45. Tot nu am gasit aia cu 39m da sigur e! nu mi s-a parut. mai caut... :blink:

13883[/snapback]

pai nu exista, daia nu ai gasit-o.... :)

pai nu exista, daia nu ai gasit-o.... :)

13891[/snapback]

Exista sigur! Ce naiba.. nu am vedenii... :) Acum nu zic ca asa e, dar asa scria acolo. Pana la urma 45m se pare ca e corect ca am gasit in mai multe locuri.

Poate ne vedem intr-un weekend si facem testele impreuna... :blink:

la 60km/h masina mere 16.66metri pe scunda

la 110km/h masina mere cu 30.56 metri pe secunda

timpul de reactzie la un shofer extrem de bun e cam 0.6 secunde

Deci un sofer bun cu masina buna, frane ok, amortizoare OK si cauciucuri bune poate sa se opreasca in 30 metri

Orice masina mai noua are frane bune sa se opreasca "odata", incearca sa te opresti de la 120km/h la 0 km/h in o dacie de vro 10 ori una dupa alta cat de repede potzi si vezi daca mai potzi sa te opresti :blink:

Edited by XR6

m3 csl cu slickuri abia opreste in 33m de la 100km/h, distanta de frinare si nu distanta de cind soferul incepe sa observe. mi se pare ca e cea mai scurta pentru o masina de strada (nu ca m3 csl ar fi vreo masina de strada :blink: )

si porsche sta foarte bine, tot pe la 33-34m

m3 csl cu slickuri abia opreste in 33m de la 100km/h, distanta de frinare si nu distanta de cind soferul incepe sa observe. mi se pare ca e cea mai scurta pentru o masina de strada (nu ca m3 csl ar fi vreo masina de strada :blink: )

si porsche sta foarte bine, tot pe la 33-34m

13935[/snapback]

deci la noi ar fi corecta distanta de 45m de la 100km la ora.....hmmm, pai io zic ca m-am oprit bine in conditiile in care era si umed pe jos....nu dau cifra ca pe urma sigur se interpreteaza, dar oricum nu m-am oprit in 10metrii... :)

bine, acum iar o sa o dam in diverse cu eroarea vitezometrului, metoda de masurare si alte erori umane implicate :blink:

cert e ca acel 350z are o frinare foarte buna. 30 metri sigur nu are, iar ABS in general mareste distanta de frinare, cu avantajul pastrarii controlului directiei.

n-am gasit m3 csl, dar iata distante de frinare pentru citeva masini:

BRAKING DISTANCE FROM 90 km/hr and 120 km/hr

Honda Integra GS-R 42 74.4

Audi A4 43.5 80.7

BMW Z3 (2.8) 36.9 64.5

Ferrari 550 Maranello 33.6 59.7

Lexus ES300 42 73.8

Lexus LS400 45.3 78

Mazda MX-5 45.6 76.8

Mazda Protege 47.4 86.1

Mercedes C36 36 63

Mercedes SLK230 Kompressor 36 62.7

Nissan Maxima 42 72.9

Nissan 200SX 38.7 68.4

Saab 9000 Aero 36.6 66.3

Subaru Liberty RX 40.8 70.8

Toyota Camry V6 43.5 82.2

Toyota Corolla 55.8 95.7

Porsche 911 Carrera 4 37.8 66.9

of, of

hai sa vedem atunci cum se comporta o masina de curse, nu de strada

Acceleration: 0-100 km/h (0–62 mph) 3.2 sec. (that means 0-60 mph will be 3 sec. or less)

Top speed: 395+ km/h (242+ mph)

Standing 1/4 mile: 9 seconds, end speed 235 km/h (146 mph)

Braking distance: 31 m (100–0 km/h)

Lateral g-force: 1.3 g

Weight: 1180 kg (2596 lbs)

Price: £407,000 ($730,000)

este vorba despre Koenigsegg CC-R

http://www.bmwm5.com/articles/geneve2004/s...neva2004-6.html

de acolo si pina la cei 30 metri ai nissanului _stock_ e distanta maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare de tot. va rog mult, nu mai faceti afirmatii balonate, ca ride lumea de noi...

si siteul producatorului, ca sa nu aud comentarii ca sint prosti aia de la bmwm5:

http://www.koenigsegg.com/thecars/index.asp?submenu=4

Daca include si timpul de reactie atunci e si mai realist.

In realitate cam asa e : Mergi cu maisna iar la 120km/h sare un ceva in fata si esti nevoit sa franezi brusc(vezi , procesezi si dupa aceea franezi). La teste e mai simplu conduci cu 120 km/h si apesi brusc frana pentru a masura ditanta de franare.(nu exista factorul de stres urmat de reactia ta si frana ca si in realitate)

distantele pe care le-am pus eu nu includ timpul de reactie, ci doar distanta de frinare. timpul de reactie aproape dubleaza distanta totala de la observarea pericolului pina la oprire.

apropo, cineva a testat cu o dacie berlina acum ceva vreme, si i-a iesit cam 80 m :blink: banuiesc ca avea frine foarte proaste...

de ce sa opresti cand potzi sa evitzi? sau sa evitzi cat timp franezi (abs)? hmmm cred ca ma mai duc odata si de data asta iau G-Techu cu mine (sper sa aibe 100-0)

Eu ma referem la cazul in care in care trebiue sa franezi(pe contrasens vine o masina...) , bineanteles ca incerci sa franezi si sa eviti in acelasi timp.

Edited by Drivs_er