Jump to content

A scoate sau nu catalizatorul?

Recommended Posts

Multa lumea spune ca nu este bine, am auzit k nu mai fct bine sonda lambda (desi nu vad ce legatura este pt k este inainte de catalizator!), etc. Este vorba de un E 36. E cineva kre a scos catalizatorul? Ce modificari au aparut? Merge OK? Consuma mai putin, e mai "infipta"? Eu vreau sa scot catalizatorul si sa pun o teava din inox!

Guest IulianE

consuma mai mult ca "nu se mai invart gazele in catalizator" ca sa citeasca corect sonda lambda

se infige un pic mai bine....evacuarea fiind degajata

o sa miroasa urat noxele

ps:Alexx merci mult pt PM...esti foarte dragutz

Edited by IulianE

consuma mai mult ca "nu se mai invart gazele in catalizator" ca sa citeasca corect sonda lambda

se infige un pic mai bine....evacuarea fiind degajata

o sa miroasa urat noxele

ps:Alexx merci mult pt PM...esti foarte dragutz

147986[/snapback]

scoate-l. eu la toate masinile mele am scos catalizatorul, inclusiv la cea pe care o am in prezent.. nu are catalizatorul nici o treaba cu sonda lambda sau cu consumul, sau cu orice altceva inafara de poluare. intradevar noxele o sa miroasa mai urat. castigi in jur de 3-4 cai plus un sunet mai frumos la evacuare. sa nu uiti totusi sa pastrezi catalizatorul pt ca masina ta devine euro 1 in momentul in care l-ai dat jos si o sa mai ai nevoie de el sa-l montezi la loc cand iti faci din nou verificarea tehnica.

Nu merita,nu se simte diferenta.

148014[/snapback]

MAI nu ma intelegeti gresit!!! EU NU VREAU sa-l dau jos pentru ca vreau sa sune mai bine, sau sa simt diferenta de 1 cal sau 5 cai. Am specificat sus ca am E36. Incercati un pic sa dati rasp gandind din perspectiva asta! LOGIC k la un E46 nu merita sa-l dai jos.

DAR la mine, mashina are 11 ani, catalizatorul mai mult ca sigur ca e infundat, cand coboara masina in ture se aude un huruit naspa de la el, sunt sigur ca evacuarea nu se mai face cum trebuie! Ar trebui si catalizatorul schimbat dupa 11 ani si 151.000 KM! Dar cum un catalizator pt modelul meu e 600 EUR :blink: m-am gandit k mai bine il dau jos.

Deci astept pareri avizate, documentate.

Relax :blink:

Alexxx,cred ca ai primit suficiente pareri.

Ideea este ca nu ai specificat de la inceput de ce vrei sa-l dai jos,ok?

Daca nu vrei sa investesti intr-un catalizator nou si cel vechi iti afecteaza bunul mers al masinii,da-l jos si gata...nu esti primul si nici ultimul.

Mai ramane problema cu nivelul noxelor.

Relax  :blink:

Alexxx,cred ca ai primit suficiente pareri.

Ideea este ca nu ai specificat de la inceput de ce vrei sa-l dai jos,ok?

Daca nu vrei sa investesti intr-un catalizator nou si cel vechi iti afecteaza bunul mers al masinii,da-l jos si gata...nu esti primul si nici ultimul.

Mai ramane problema cu nivelul noxelor.

148061[/snapback]

ok, dar sigur nu afecteaza bunul mers al masinii si doar nivelul de poluare? Ca de poluare ecetiv NU-MI PASA!

ok, dar sigur nu afecteaza bunul mers al masinii si doar nivelul de poluare? Ca de poluare ecetiv NU-MI PASA!

148128[/snapback]

Daca cumva mai se intampla sa mergem mai multi undeva cu masinile :blink: eu o sa merg in fata ta..ca in spate va mirosi foarte urat. :)

DAR la mine, mashina are 11 ani, catalizatorul mai mult ca sigur ca e infundat, cand coboara masina in ture se aude un huruit naspa de la el,

148050[/snapback]

Se pot face niste teste pentru a se constata daca catalizatorul este defect.Daca s-a desprins in interiorul tobei si face zgomot,da,este distrus.

Se pot face niste teste pentru a se constata daca catalizatorul este defect.Daca s-a desprins in interiorul tobei si face zgomot,da,este distrus.

148175[/snapback]

DAR sunt curios daca a facut cineva chestia asta, eventual cu un E36 si a ramas la fel consumul, mashina functzioneaza perfect, si totul e OK!

Sa ne impartasasca si noua parerile!

scos catalizaator la Renault MEgane Coupe 2000 cmc 150 de cai , nicio schimbare in rau... asa ca da-i bataie ... si mie mi-au zis toti ca o sa imi consume mai mult etc. mie mi se pare invers iar soundul s-a schimbat si masina parca trage mai bine , oricum la 150 de cai si 1000 de kile nu se simt 3 cai in plus :blink:

P.S. sa nu va legati de mine ca am Renault , merge pana la 7500 de ture , unde incepe linia rosie , macar la capitolul asta e un fel de bmw :)

148128[/snapback]

Vad ca nu-ti dai seama (in ansamblu) de o problema reala. Poate daca ti s-ar strica recircularea si-ai merge in spatele daciilor nimicite timp de o saptamana ti-ai schimba parerea. S-ar putea sa se lase si cu vizite medicale :blink:

148128[/snapback]

tipic romanesc ....... :blink: :) :)

am mai vazut si din aia care dadeau drumul la ulei pe marginea drumului

pacat .... principiu romanesc : Noi sa fim sanatosi ca de restul........

:)

Daca tot ti-ai luat  BMW... atunci nu da frate catalizatorul jos doar ca nu ai chef sa dai 600 de euro pe altul. Daca nu iti permiti luxul asta du-te si cumpara-ti o Dacie ca macar la aia nu ai catalizator si nu te va costa 600 de euro vreo piesa. Sau te duci si iti cumperi unul de pe la dezmembrari dar sa il dai jos... bleah.  :blink:

148543[/snapback]

este 200 de euro un catalizator... pt e36 ... compatibil. pret dat de o firma care pune tobe. Cat de eficient e nu stiu ..dar ...este catalizator si isi face treaba fara sa influenteze bunul mers al masinii.

Edited by Stefan_SNK

ala la 200 de euro este un inlocuitor de catalizator , un catalizator original e mii de euro.... am avut eu surpriza ca la un Renault Megane sa imi ceara la reprezentanta 5000 ( cinci mii ) de euro pe esapament , de la motor la toba finala... i-am intrebat daca sunt sanatosi la cap si au zis ca , catalizatorul contine platina si de aia e asa scump..... e adevarat ca , contine platina...

ala la 200 de euro este un inlocuitor de catalizator , un catalizator original e mii de euro.... am avut eu surpriza ca la un Renault Megane sa imi ceara la reprezentanta 5000 ( cinci mii ) de euro pe esapament , de la motor la toba finala... i-am intrebat daca sunt sanatosi la cap si au zis ca , catalizatorul contine platina si de aia e asa scump..... e adevarat ca , contine platina...

148647[/snapback]

nu e adevarat. am avut eu un e46 si miau cerut 1300 euro la bavaria pe toata evacuarea.

Guest IulianE

148647[/snapback]

:) :) :) :blink:

E ca la McLaren...masina are multe piese din materiale pretioase...

Edited by IulianE

Repede s-au gasit niste moralisti care sa PROTEJEZE mediul! S-au gasit unii pe kre ii F*** grija ca daca dau eu catalizatorul jos in tara asta o sa faca repede cancer si o sa moara!

Eu am sunat la Filaret si acum 2 luni, dupa ce le-am dictat niste date din talon la telefon au spus ca pentru mashina mea evacuare completa cu catalizator este 2.000 EUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :blink:

NU va faceti grija de milioanele de Dacii de pe strada si basculante si autobuze care polueaza de miliarde de ori mai mult decat as polua eu daca imi dau jos catalizatorul! NU Va pasa numai de mine, care o sa stric aerul din tara asta cand imi dau jos catalizatorul la BMW!

Va pasa tocmai de mine, un coleg de pe forum, care cer ajutor si pareri intr-o problema tehnica, iar voi intrati cu picioarele in topic, ma puneti la zid ca o sa poluez si asta e tot ce conteaza si faceti zeci de posturi offtopic! Atitudine de kko din partea unor oameni deranjati! Nu exista spirit de solidaritate exista numai improscat cu noroi si luat la misto. O rautate nemarginita...k pana la urma asta e! Eu sa zic k nu-mi mai merge masina bine de la catalizator si vreau sa-l dau jos pe un forum BMW si sunt pus la zid de toti ....**... ca o sa poluez si tokmai eu, cel de pe forum cu BMW sunt un mare nenorocit si strik stratul de ozon!

Deja m-am obisnuit cu multe dintre "uscaturile de pe forum". Totusi majoritatea sunt oameni de treaba si le multumesc pentru raspunsuri!

Edited by Alexxx

ti-am raspuns o data la obiect, atat eu cat si inca 2-3 colegi tot la obiect ti-au raspuns. iti mai repet o data: NU o sa iti mearga masina mai prost, nu o sa iti creasca consumu, nu o sa iti pice turbo si nici injectoarele si nici nu o sa faci pana . in skimb sunetul de evacuare o sa fie mai zgomotos putin, o sa miroasa mai tare a gaze la relanti in spatele masinii, dar nu indeajuns de tare incat sa-l sufoci pe ala din spatele tau, la viitoarea inspectie ITP nu o sa iti iasa gazele,deci pana la urma tot o sa iti trebuiasca sa iti cumperi catalizator. daca nu iti cumperi catalizator si il dai jos si in viitor o sa iti vinzi masina, e o chestie de bun simt sa-l avertizezi pe ala ca nu are catalizator altfel o sa ramana cu buza umflata la inspectia periodica. Edited by kewlya

ti-am raspuns o data la obiect, atat eu cat si  inca 2-3 colegi tot la obiect ti-au raspuns. iti mai repede o data: NU o sa iti mearga masina mai prost, nu o sa iti crasca consumu, nu o sa iti pice turbo si nici injectoarele si nici nu  o sa faci pana daca joi catalizatoru. in skimb  sunetul de evacuare o sa fie mai zgomotos putin, o sa miroasa mai tare a gaze la relanti in spatele masinii, dar nu indeajuns de tare incat sa-l sufoci pe ala din spatele tau, la viitoarea inspectie ITP nu o sa iti iasa gazele,deci pana la urma tot o sa iti trebuiasca sa iti cumperi catalizator. daca nu iti cumperi catalizator si il dai jos si in viitor o sa iti vinzi masina, e o chestie de bun simt sa-l avertizezi pe ala ca nu are catalizator altfel o sa ramana cu buza umflata la inspectia periodica.

148814[/snapback]

ITP-ul oricum nu l-am facut knd am cuparat masina ca n-am avut timp sa stau la cozi si sa ma programez. Am vb cu cineva, am dat ...cat a cerut si in pret mi-a adus omul si ITP si autentificarea RAR!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.