Jump to content

Intrebare cumparare BMW 540i

banateanul

80 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

nu ai dreptate nu sunt deloc comparabile ... is cam jumate eventual la un full Casco !

uite ce scrie aici :

"Ăn timp ce românii din ĂžarĂŁ evitĂŁ plata taxei de mediu ĂŽnmatriculându-Âşi automobilele ĂŽn Bulgaria, compatrioĂžii noÂştri din Italia evitĂŁ taxele de ĂŽnscriere ĂŽn circulaĂžie Âşi mai ales costurile asigurĂŁrilor cu maÂşini ĂŽnregistrate ĂŽn România.

Spre exemplu, ĂŽn timp ce o asigurare obligatorie ĂŽnsoĂžitĂŁ de opĂžiunea „full Casco" pentru un VW Tiguan costĂŁ, ĂŽn România, 1.700 de euro pe an, ĂŽn Italia, preĂžul acesteia depĂŁÂşeÂşte cu uÂşurinÞã 3.100 de euro. "

http://www.adevarul.ro/actualitate/romani_in_italia/Asigurari_romanesti_pe_sosele_italiene_0_235776929.html

Asigurarile in Romania is cu muuuult mai mici decat cele din Italia

@B490RZV: Te rog sa nu te superi pe mine, dar cum este un forum public imi dau si eu cu parerea. Nu inteleg ce anume ai cu omul asta, vad ca ai luat discutia mult prea personal. Mi-a placut replica ta la afirmatia domnului cu "teoria pulii" dar daca omul considera ca isi permite un 540i lasa-l sa isi cumpere ca nu ii plateste nici benzina, nici intretinerea, nici asigurarea, nici rovinieta cu banii tai. Dupa parerea mea alimentezi o polemica fara sens.

@banateanul: daca ti-ai facut bine calculele referitor la costurile de carburant si intretinere asupra masinii asteia, go for it pentru ca este super; dar intereseaza-te cat costa un set de bobine de inductie, un set de amortizoare, niste brate atat fata cat si spate, asigura-te ca vei gasi un service sau un mecanic de incredere sa iti repare masina asta pt ca nu este foarte usor de intretinut. La urma urmei confortul fizic/psihic, tinuta de drum si gradul de siguranta care il ofera un E39 bine dotat este foarte greu egalat de alte masini de generatie actuala. Eu consider o varianta foarte buna inmatricularea autoturismului in Bulgaria atata timp cat esti foarte atent la acte sa nu o patesti.

Daca tu ti-ai facut calculele si o sa descurci cu intretinerea ei atunci ia-o, nu mai asculta parerea fiecaruia pentru ca nu vad rostul, iti dam noi bani cumva?? tu muncesti pe banii aia si e problema ta cum ii cheltui, singurul lucru pe care poti sa il iei in seama sunt parerile legate strict de masina, intretinere si alte observatii tehnice in niciun caz pe cele legate de cum o sa pari sau cum te vor vedea cei din jur, de asta trebuie sa te doara fix in cot. Ce importanta are ca o pui GPL sau ca vrei s-o inmatriculezi in BG, nu are absolut nicio importanta atata timp cat tu esti multumit si impacat. De ce unii isi permit intr-o tara ca DE sa tina masini vechi iar noi nu doar pentru ca taxele sunt imense si nejustificate in tara asta, deja treaba asta cu BG a luat proportii si e vazuta negativ doar pentru ca e BG, daca o tineai pe DE deja nu mai erai vazut asa, dimpotriva, e vorba doar de mentalitati invechite si fara niciun argument viabil, in afara celui legat de neincredere, insa sunt sigur ca sunt si alte solutii decat cea a inmatricularii pe persoane straine tie. Asa ca, lasa lumea in treaba ei si vezi-ti de ale tale!

Va salut pe toti!

Sunt relativ nou pe forum, dar asta nu ma impiedica sa-mi dau si eu cu parerea...

1) - se merita sa-si cumpere omul un BMW 540i?!,...parerea mea: DA!

2) - merita sa pui o instalatie GPL pe un asa motor?!,...aici as avea ceva mai mult de comentat: posed un e36 320i- 290.000 Km cu instalatie GPL (secventiala Landi Renzo / 6 cil) si vreau sa spun ca exista diferente "izbitor" de mari intre cei 2 carburanti (benzina si GPL) :smile:,...

-una dintre diferente fiind pretul de achizitie de la pompa si anume 1 litru benzina = 5.8 Lei; 1 litru GPL = 2.85 Lei

-o alta diferenta fiind consumul real calculat de mine si anume: 100 Km mers numai cu benzina = un consum mixt de 11 litri(in localitati circulat cu 50-70 Km/h, in afara localitatii 120-140 Km/h acolo unde traficul permitea)... si ... 100 Km mers numai cu GPL = un consum mixt de 12.5 litri in aceleasi conditii, rezultand o "gaura" in buzunarul meu de 63,80 Lei/100 Km cand merg pe benzina si 35,63 Lei/100 Km atunci cand merg pe GPL,...concluziile le tragem singuri!

Mentionez ca nu exista diferente de putere, iar daca intradevar acestea chiar exista(dupa cum spun unii)...nu le simtim ...sa-mi spuna mie cineva ca masina este "impinsa" de 145 CP in loc de 150CP,...oare simte el acest lucru...M-as mira! Un coleg de forum a amintit ceva mai devreme ca nu mai sunt acele instalatii GPL care erau puse odata pe Dacia,...Asa este...instalatiile GPL montate in zilele noastre pe aceste tipuri de motoare sunt instalatii secventiale, au atatea injectoare cate pistoane are masina, au un calculator...etc, etc... si ca sa "intaresc" cele spuse, ...de cele mai multe ori(dupa parerea mea), motorul merge mai bine atunci cand este "trecut" pe GPL decat atunci cand merge pe benzina in sensul ca merge mai silentios... parca "mai rotund".

Concluzia mea finala: DA, se merita sa achizitionezi un 540i - bineinteles dotat cu GPL(dar unul de calitate - Landi Renzo, BRC)

In rest nu comentez ce vrea sa faca omul cu ea, ... ca vrea sa vina la intalnirea stabilita cu potentialul client,... ca vrea adrenalina...

cat costa o instalatie GPL pt V8 ?

Tu pe langa gaz nu mai bagi si benzina din cand in cand,aia nu se socoteste,apoi vezi ca un L de benzina e 5.4ron

Treaba sta cam asa :

Un Logan nou iesit de pe poarta fabricii nu arata si nu are performantele si optiunile pe care le are un 540i de 10 ani vechime.

Doi la mana, eu muncesc pentru banii astia pe care ii fac, nu pacalesc clientii ori te miri ce s-a mai spus pe threadul asta, si de asemenea nici nu am primit banii de la parinti ... nu sunt copil de beizadea de Bucureshti... unde tata si mama au functii in guvernul hotz si corupt si care primesc cadou cate "25000" de euro sa mearga copilu' sa isi ia mashina de la Germania ! Cati nu sunt pe forum asa ? Va spun eu ... nu sunt putini in situatia asta. Si aia au gura cea mai mare... "ia te uita vrea sa rupa gura targului cu o masina de 3000 de euro" ... astia is cei care fac coada la D&G cu blugii taiatzi si cu ochelarii de soare si cu gelul in par la freza cu creasta ... nu eu...

Eu is om muncitor uite aicea nishte poze sa ma vezi in ce conditii lucrez

Da,dar un 1.5dci te plimbi in regim urban 100km cu 35ron,o anvelopa noua tine mult mai mult de 20k km si costa de 3 ori mai putin,cu 900ron iti schimbi toate amortizoarele nu unul.

Parerea mea e ca esti un mare frustat, plin de superficialitate. Argumente:

1) Vrei sa pari ceea ce nu esti, cumparand o masina care "impune respect". Fie vorba intre noi, masina aleasa de tine impune mai degraba mila si compasiune decat respect

2) Asa veche cum este, acel 540i are niste costuri de intretinere imense, satisfactia ta de a fi superior celui pentru care efectuezi o lucrare de renovare nu va fi deloc ieftina.

3) Un om civilizat nu te va angaja pentru ca ai v8 si impui respect, te va angaja pentru lucrarile tale, recomandarile samd. Un ford mondeo, vw passat etc s-ar descurca la fel de bine, ba chiar te-ar face sa pari mai cinstit.

4) Exemplul tau descrie destul de bine societatea in care traim. Oricat de mult ai incerca sa reduci cheltuielile de intretinere ale unui 540i, daca afacerea ta de renovari are un singur angajat (pe tine), masina respectiva te depaseste total dpdv financiar.

Cu scuzele de rigoare pentru afirmatiile de mai sus, iti sugerez sa renunti la aceasta idee ridicola si sa te orientezi catre o masina accesibila tie din toate punctele de vedere (impozit, rca, intretinere, consum etc). Sa fii sanatos si bafta! :thumbsup:

+1

Si o sa creada ca esti vreun rupt in cur, care vrea sa pare ce nu e, care a strans bani sa isi ia o masina, dar nu isi permite sa o tina inmatriculata in tara, ci apeleaza la vecinii bulgari, la care vesnic va curge lapte si miere..Tare sunt curios ce s-ar intampla daca de la anul ar tripa si bulgarii taxele si impozitele auto sau daca statul roman ar interzice circulatia masinilor inscrise in Bulgaria cetatenilor romani pe o perioada mai mare, spre exemplu, de 3 luni. :console:

+1

ce sa mai spun ... cati romani nu stiu care au masini inmatriculate in Romania si lucreaza in Italia ? stii de ce ? pai ca sa nu plateasca o asigurare Casco ptr. ca acolo ii la 2500-3000 de Euro pe an ... asa ca le tzin cu numere romanesti.

Pt ca e roman si o tine in tara de origine,in fond multi isi vad lungul nasului si nu isi cumpara V8-uri.

incredibil cum poa sa ne roada pe noi ca natie ce face vecinu de la 3

mentalitati comunisto-balcanico-fanariote

anunt:ma bate gandul sa mi iau un 850 csi si sa car conopida la piata cu el

bineinteles ii pun si gpl si nos.si suport de schiuri.accept comentarii de la binevoitori

• Like 1

bineinteles ii pun si gpl si nos.si suport de schiuri.accept comentarii de la binevoitori

ia un logan , nu merita un 850 sa cari conopida :thumbsup:

"Baietii va multumesc mult pentru postari, eu am in plan sa fac cam 35-40 de km pe zi ( oras si afara ) am firma mea mica de renovari si lucrez cu clienti si am nevoie de o masina care sa nu ma faca re ris, stiu... stiu ca am sa starnesc zimbete dar desi lucrez cu mainile toata ziua, .clientii prefera oamenii care au suces, adica nu vin la o intalnire pentru evaluarea lucrarii intr-o masina nenorocita ( o Dacia Papuc ori te miri ce ... rablagita si care curg tablele de pe ea ) Am nevoie sa fiu la acelasi nivel cu clientul ori putin mai sus ca sa primesc pretul corect la o lucrare.. asta ii unul din motive... si apoi sint indragostit de BMWuri foarte tare, imi plac masinile astea mai mult decat oricat ... cu o linia 3 arata bine, dar am familie si copii, cind mai iesim cu totii in oras nu vreau sa am probleme unde punem tot harnasamentul necesar... sper ca ma intelegeti... nu is manelist, si nu vreau sa rup gura targului ... pur si simplu vreau sa raman in business si sa imi acopar necesarul familiei fara cheltuieli inutile. "

Sly, ca urmare a celor spuse de colegul banateanul, adica: 35-40km/zi, firma mica renovari, masina ok, decenta, care sa nu rupa targului, dar care sa nu fie afectata de cheltuieli inutile si neprevazute (cica foarte rare in cazul unei masini de 15ani, toata lumea stie ca odata ce masina trece granita de 10ani devine practic indestructibila), tie ti se pare o alegere logica si rationala un 540i din '96? Nu sunt caracterizat de nici o mentalitate comunista, nici macar nu stiu ce inseamna sa traiesti in comunism, am 21 ani, tot ce am incercat sa fac e sa ii deschid ochii colegului banateanul asupra faptului ca se impovareaza cu niste cheltuieli de intretinere foarte mari, pe care probabil ca nu le constientizeaza deocamdata. Pe langa consumabile si benzina, o masina atat de veche poate avea zeci de probleme, multe din ele deloc ieftine. Iar pentru mine, varianta cu bulgaria nu e o optiune, mai ales ca nu va functiona la nesfarsit. Daca asta e mentalitate comunista, atunci my bad..

P.S.: am o fobie fata de masinile inscrise in BG prin prisma faptului ca in cazul unui accident in care "bulgarul" este de vina, ai sanse destul de mari sa acoperi paguba din buzunar. Asta pe langa faptul ca 95% din masinile inscrise in BG sunt epave preistorice :thumbsup:

LE: nu e ok 850csi pt ce ai tu nevoie, iti recomand un dodge viper sau un corvette :drinks:

Edited by B-490-RZV

daca ar fi sa ne luam dupa "psihologia pulii" atunci ce sa mai zic de tine ... care dupa cum zice profilul tau conduci un E38 ...adica un model din seria 7 !!!

He he ... e interesant cine e primul care arunca cu piatra...

tocmai ... sa nu crezi ca vei compensa intr-un fel sau altul ... cu 540i. :thumbsup:

@B-490-RZV e vorba de un E39 din anul 2000 fabricatie, nu din 1996, cred ca faci o confuzie.

Si apoi nu vad cum platesti TU insatzi reparatziile astea "ingrozitor de scumpe" la masina ta care pare sa fie si ea cam de 9-10 ani vechime ...

My bad, am gresit anul de fabricatie. Masina mea tocmai a implinit 7 ani, ca si costuri de intretinere este foarte departe de un 540i. Referitor la plata lor, se face din venituri proprii :thumbsup:

Mor de ras,auzi mentalitate imi iau 540i ca sa fie la ac nivel cu clientul,nu stiu daca iti dai seama dar clientul vede doar un bmw vechi si inscris pe Bg,atat.Putea la fel de bine sa fie 520i.Daca ii mai vede si busonul de gaz iti zic eu te :goodjob: . Edited by ionut_marius

ce sa mai spun ... cati romani nu stiu care au masini inmatriculate in Romania si lucreaza in Italia ? stii de ce ? pai ca sa nu plateasca o asigurare Casco ptr. ca acolo ii la 2500-3000 de Euro pe an ... asa ca le tzin cu numere romanesti.

cei ce lucreaza acolo nu isi permit masina inscrisa in romania pe numele lor...

legislatia respectiva te obliga in decurs de cateva luni sa iti inscrii masina in italia.

Treaba sta cam asa :

Un Logan nou iesit de pe poarta fabricii nu arata si nu are performantele si optiunile pe care le are un 540i de 10 ani vechime.

Doi la mana, eu muncesc pentru banii astia pe care ii fac, nu pacalesc clientii ori te miri ce s-a mai spus pe threadul asta, si de asemenea nici nu am primit banii de la parinti ... nu sunt copil de beizadea de Bucureshti... unde tata si mama au functii in guvernul hotz si corupt si care primesc cadou cate "25000" de euro sa mearga copilu' sa isi ia mashina de la Germania ! Cati nu sunt pe forum asa ? Va spun eu ... nu sunt putini in situatia asta. Si aia au gura cea mai mare... "ia te uita vrea sa rupa gura targului cu o masina de 3000 de euro" ... astia is cei care fac coada la D&G cu blugii taiatzi si cu ochelarii de soare si cu gelul in par la freza cu creasta ... nu eu...

Eu is om muncitor uite aicea nishte poze sa ma vezi in ce conditii lucrez

Mai, nu m-ai nimerit cu nimic. De la locatie si pana la banii de la parinti (ai mei sunt pensionari mutati la sat), iar masina am luat-o de noua...

Sincer, un mare respect pentru ca muncesti in acele conditii si ma gandesc ca nu e usor. Mai ai si o firma...

Insa puteai sa te abtii cu arogante de aspirant la V8 obosit fata de cei cu masini diesel. Sunt si persoane care vor sa mearga in conditii bune (siguranta, comfort) fara sa alimenteze din 300 in 300km sau sa ii coste intr-un tur al europei mai mult combustibilul decat cazarea.

Masina aia nu merita cumparata. Mai ales in traficul din Timisoara, consum si taxe. Iar legat de clienti, parerea mea e ca cei saraci nu pricep ce e un V8 iar ce mai cu bani, poate au deja V8-ul acasa deci nu ii impresionei cu nimic. Parerea mea...

daca ar fi sa ne luam dupa "psihologia pulii" atunci ce sa mai zic de tine ... care dupa cum zice profilul tau conduci un E38 ...adica un model din seria 7 !!!

He he ... e interesant cine e primul care arunca cu piatra...

Masina lui @unvicont (cea de la Sighisoara) este una dintre masiniile care pe mine m-au impresionat cel mai mult. Si am fost in multe, crede-ma. Absolut superba masina!!!

Edited by Bala

Baieti, mie cu gaz, cam 12 litri la suta cu 2.5 Roni pe litru de gaz la 40 'm imi iese cam 4500 de Roni pe an, deci cam 370 pe luna (roni) nu ii asa de rau, ii pun pe firma oricum, deci imi scot din taxe la venitul care I'll bag prin acte, eu zic ca ii o afacere faina, nu stiu piesele cat costa dar oricum un 540 nu e la indemana unui putzoi in Germania is convins ca acei kilometri is facuti pe autostrada si nu la drifturi ...

Eu spun sa iti iei masina in care te simti tu bine, pe care ti-o permiti si pe care poti s-o intretii corespunzator. Nu masina in care iti place sa fii vazut. Retine ca sunt atatia business-mani care au loganuri si masini sub 15000 de euro. Sunt si foarte multi care au e92-uri si tot felul de limuzine luate in leasing si stau cu masina in fata caminului ca nu au bani de benzina...

PS Din motive subiectivw, eu personal nu mi-as renova casa la cineva care vine cu un v8 la italnire....

Eu spun sa iti iei masina in care te simti tu bine, pe care ti-o permiti si pe care poti s-o intretii corespunzator. Nu masina in care iti place sa fii vazut. Retine ca sunt atatia business-mani care au loganuri si masini sub 15000 de euro. Sunt si foarte multi care au e92-uri si tot felul de limuzine luate in leasing si stau cu masina in fata caminului ca nu au bani de benzina...

PS Din motive subiectivw, eu personal nu mi-as renova casa la cineva care vine cu un v8 la italnire....

Eu stiu ce spui tu Cernica, sunt f. multi businessmani care au businessuri infloritoare si care NU trebuie sa dea nasul fata in fata cu clientul IN FIECARE ZI !!!

Si care stau de vorba cu ei pe telefon/SMS/email/fax ... etc... ori is in spatele unei pult de magazin... unde chiar nu conteaza ce masina ai parcata in spate.

E mare diferenta intre unul care ia contact tot timpul cu cel care ii va plati si ii va da de lucru pe o saptamana, doua ori o luna de zile si care vrea sa ii insipire increderea necesara semnarii unui contract de renovare.

De asta e extrem de necesar sa nu te prezinti cu un Peugeot ori un Logan ori un Renault prapadit din care abia sa iesi ( apropos am cam 1.90M si 105 kg ) ... si sa te faci re ras !