Jump to content

Schimb turbina e46 - turbina noua fluiera

ravenlord

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Turbina de pe 320 nfl este aceeasi cu 318 fl doar daca motorul de pe 318 este M47 si nu M47N... de turbina de pe motorul de 150 cai nu sunt sigur daca ar ven dar am impresia ca s-ar potrivi... oricum ar fi niste diferente.

Da, din turbina se poate creste semnificativ puterea dar in anumite limite... peste aceste limite trebuie umblat la alte componente.

• 3 weeks later...

merge pus turbina de pe 320 facelift 150cp..pe 320 nonfacellift 136?..se merita, se vede diferenta de putere?

Depinde cat de facelift :). Din 2004 turbinele sunt cu comanda electronica si nu mai merg pe cele dinainte. In rest ar trebui sa mearga dar nu cred ca doar dintr-un schimb de turbina se va simti foarte mult. Probabil trebuie si reglaje la motor pentru a avea vrun efect.

Este cineva la care sa nu ii fluiere..?

ale mele una fluiera si face la shimbarea vitezelor de parca ar avea ceva supapa de overflow (320d e46) cealalta nu are gram de fluierat (320da e90), dar esential este ca merg brici ambele.

Edited by pedro

ale mele una fluiera si face la shimbarea vitezelor de parca ar avea ceva supapa de overflow (320d e46) cealalta nu are gram de fluierat (320da e90), dar esential este ca merg brici ambele.

Asa ai luat Masina ? Stiu pe cineva ce ii suna tot asa dupa cum spui, dar avea scos catalizatorul si schimbate din cal in coada tobele

Asa ai luat Masina ? Stiu pe cineva ce ii suna tot asa dupa cum spui, dar avea scos catalizatorul si schimbate din cal in coada tobele

Una din posibilele cauze este evacuarea neetansa, la mine s-a intamplat sa faca asa cand s-a rupt racordul flexibil. Ma refer la suntelul de la schimbarea vitezelor-ca supapa overflow.

Suieratul turbinei in rest e normal la anumite turatii daca nu apar si alte zgomote cum ar cracmente. La mine se aude incepand de la 1500rpm pana pe la 3000rpm avand un maxim de intensitate la 2000rpm. In decelerare nu se aude deloc. Asa merge masina de noua, cu diferenta ca la inceput sunetul avea o tonalitate mai joasa si o intensitate cu o idee mai redusa.

asa am luat-o

nu se vede sa se fi umblat la catalizator ca m-am uitat la el special.

Una din posibilele cauze este evacuarea neetansa, la mine s-a intamplat sa faca asa cand s-a rupt racordul flexibil. Ma refer la suntelul de la schimbarea vitezelor-ca supapa overflow.

Suieratul turbinei in rest e normal la anumite turatii daca nu apar si alte zgomote cum ar cracmente. La mine se aude incepand de la 1500rpm pana pe la 3000rpm avand un maxim de intensitate la 2000rpm. In decelerare nu se aude deloc. Asa merge masina de noua, cu diferenta ca la inceput sunetul avea o tonalitate mai joasa si o intensitate cu o idee mai redusa.

se poate sa ai dreptate ca sunt ceva urme de gaze pe dreapta sub filtru de polen.o sa urmaresc

• 1 year later...

Salut

Am un e46 320d 2002,acum cateva zile i-am schimbat racordul flexibil,cel vechi fiind spart.Toate bune si frumoase doar ca de cand l-am schimbat turbina fluiera intre 1500-2500 de turatii dupa nu se mai aude nimic,inainte turbina nu scotea nici un sunet in turatiile astea dar dupa ce o calcam si luam piciorul dupa aceleratie aceasta scotea un sunet ca de blow off acum nimic.Este normal sa fluiere turbina asa sau e pe duca?

Multumesc

Am observat ca la rece fluiera mai tare, cand se incalzeste parca nu mai e atat de accentuat zgomotul...am luat masina de la 247000 si acum am 281000 si tot fluiera, dar nu am avut probleme cu ea si nu m-a deranjat acest aspect; bine, nu e ca fluiera foarte tare...se aude doar daca esti atent si vrei sa auzi zgomotul respectiv.

Din cate am citit pe aici nu ar fi o problema.Eu am cumparat masina cu racordul flexibil spart si inainte cum am spus si mai sus se auzea total altfel si fiind obisnuit cu ea asa acum am crezut ca am dat de dracu si trebuie turbina schimbata,dar m-am mai linistit un pic.