Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

nu merg boxele stanga e39

vaduva80s

Recommended Posts

Trebuie sa o apuci din aproape in aproape.

In primul rand verifici difuzoarele, ca sunt cel mai simplu de verificat.

Pe urma verifici conexiunile intre amplificator si difuzoare.

De obicei difuzoarele nu se manifesta cu intermitenta. Ori sunt bune, ori sunt arse si nu se mai aud niciodata.

Cel mai bine e sa prinzi momentul in care nu se aude boxa si sa legi un alt difuzor direct la iesirea amplificatorului

Asa te lamuresti unde e defectul.

Este posibil sa fie si din amplificator defectul - lipituri reci.

Defectul se manifesta atat pe radio cat si pe CD/Casetofon?

asa am patit si eu... trebuie schimbat radiocasetofon, 80-90% ai probleme de la el. Poti verifica si mufele , sau boxele. Tin minte ca am desfacut si portiere, am verificat fiecare in parte. La mine se auzea uneori, uneori nu, ori pacaia... dar nu era de la boxe... si casetofonul ala e greu de reparat ... ca am fost cu el undeva. Poti incerca. Deobicei se ard finalii la el.

asa am patit si eu... trebuie schimbat radiocasetofon, 80-90% ai probleme de la el. Poti verifica si mufele , sau boxele. Tin minte ca am desfacut si portiere, am verificat fiecare in parte. La mine se auzea uneori, uneori nu, ori pacaia... dar nu era de la boxe... si casetofonul ala e greu de reparat ... ca am fost cu el undeva. Poti incerca. Deobicei se ard finalii la el.

Care este traseul cablurilor de la Radiocasetofon pana in spate ?

desfaci radiocass din bord.. si depinde cum ai tu mufa..sunt pentru pini plati si pini rotunzi... sunt 8 fire...cate 2 pentru fiecare boxa... la mine sunt pe culori (2 culori pe fir) .... nu cred ca trebuie sa urmaresti firele paana in spate prin toata masina... poti testa cu o alta sursa ... un alt cass, cd player, ceva.

pana in spate la ce? la boxe? ca daca nu ai navi ( cu BM24 sau BM54) amp audio e in fata in spatele cass/cd si de acolo pleaca doar firele catre boxe

Am radiocasetofon original Beker . In spate am o Mufa mare dreptunghiulara cu pini lati in cate intra toate firele si o maufa mica rotunda de la antena. Nu stiam ca mai are si alt amplificator in spatele lui pt. ca nu-l vad cand dau unitatea jos . Cum ajung la el ?

omule n ai treaba, nu mai e nici un amplificator... in spate mai e doar modulul pentru antena... pe tine te intereseaza sa vezi daca boxele sunt bune... taie mufele de la boxe de mai sus de mufa sau desfa sa ajungi la fire si testeaza sa vezi dak sunt arse boxele sau dak sunt intrerupte firele.

Pai teoretic daca boxele sau finalii sunt arsi nu mai merg deloc , nu merg numai cateodata . Asa cred eu si asa-mi aduc aminte din Licceu (electronica).

Inainte sa se opreasca partea stanga (atunci cand functioneaza) , boxele de parte aia fasaie cateva secunde.

teoretic dar practica ne omoara. cel mai probabil etajul final din cass face figurile astea..............

Nu stiu ce sa-i fac si ma scoate din minti.

Ala de la care am luat-o avea pe ea un subwoofer , si ma gandeam ca a lasat ceva fire care se ating cateodata , atunci cand la dat jos. Oricum l-a dat jos miseleste si in graba.

De ieri nu-mi mai merge Radiocasetofonul deloc .

Nu se mai aprinde nici displayul si nu se aude nimic orice as face . Am apasat butonul de volum de n ori - nimic , am scos unitatea si am scos si am bagat toate mufele - nimic , am scos plusul de la baterie 15 min si l-am pus inapoi - nimic.

Ma enerveaza de ma scoate din minti linistea de acum din masina .

Nu stiu ce sa-i mai fac sau cum sa-l repar.

salut baieti, am si eu o problema cu boxa dreapta spate nu se mai aude deloc, problema e ca eu am Navi mare ( 16:9 ) si nustiu cum sa desfac panoul din spate ca sa ajung la boxe, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat/idee cum sa pot ajunge la boxe, mersi mult :thumbsup:

salut baieti, am si eu o problema cu boxa dreapta spate nu se mai aude deloc, problema e ca eu am Navi mare ( 16:9 ) si nustiu cum sa desfac panoul din spate ca sa ajung la boxe, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat/idee cum sa pot ajunge la boxe, mersi mult :thumbsup:

Trebuie sa scoti bancheta si spatarul din spate , dupa care sa dai jos placa din spate (sub luneta) ca sa ajungi la boxele din spate.

Vezi ca daca ai Navi , de obicei , in porbagaj in partea stanga (deschizi capacul ala de langa stop care vine pe aripa)mai trebuie sa ai niste module care sunt pt. sunet . Poate a intrat apa (pe la stop se intampla daca nu e strans bine). Mai mult ca sigur de acolo este problema , vezi sa nu se fi dus un final de la modulul acela (e pt. amplificare ).

Verifica prima data ce ti-am spus eu , sa nu demontezi bancheta si restul degeaba.

Am rezolvat.

Radiocass-ul nu mai mergea reparat ; si mi-am pus un aftermarket Pioneer DEH-P6800MP pe care l-am primit . :good:

Bai fratilor , am ramas uimit ce clar si tare se aude . Nu credeam ca se pot auzi asa misto cartoanele alea de boxe originale (nokia). Si eu am pe masina cea mai slaba optiune audio - in fata 2 medii-bass si 2 tweetere si in spate 2 nedii-bass.

M-am convins ca unitatile originale sunt niste trompete de playere. :LMAO:

Cam asa ceva pateam si eu in iarna pana prin primavara (aprilie). Adica boxa fata dreapta mergea cand vroia ea si uneori doar pacanea. Acum de cateva luni insa merge ok si nu a mai facut figura asta. Nu stiu ce sa mai zic dar daca e ca la voi e posibil pana la urma sa se duca de tot si la mine. La mine nu e optiunea cea mai slaba dar nici cea mai buna. E radio-CD (fara mp3) cu (chipurile) 10 boxe. In realitate 2 mai mari pe fata si 2 mai mari pe spate. Plus inca 4 "bilute" mici pe fata si inca 2 pe usile din spate. Model tot e39 din 2001.

Problema la mine e ca nu vreau sa stric bordul schimband radio-CD-ul. Nu am navi dar tot se strica aspectul. Daca se duce chiar nu stiu ce o sa fac.