Jump to content

Achizitie E60 525d

danielsan

Recommended Posts

Am gasit pana la urma masina care-mi place , un E60 steptronic din 08-2005 cu 143.000 , primul propietar in Rom din 2008 , factura de vanzare- cumparare din Ger pe care sunt trecuti km la data vanzarii , carte service care corespunde cu baza de date BMW service , dar am si eu cateva intrebari legate de cutia steptronic avand in vedere ca este, sau va fi :thumbsup: prima masina cu transmisie automata din viata mea.

1 Sunt fiabile cutiile steptronic

2 Cutia schimba lin , fara socuri , cand selectezi D si ridici piciorul de pe frana masina pleaca usor , dar daca apas frana mai tare masina ramane pe loc schimbatorul fiind tot in D masina nu se mai misca , este normal ? nu stiu daca m-am facut inteles :rolleyes:

Felicitari pentru alegere. Ai facut un test la reprezentanta BMW? Tester + inspectie vizuala caroserie + inspectie mecanica?

Cutiile steptronic, mai ales generatiile mai noi cum sunt la masina mea si viitoare ta masina, sunt foarte fiabile.

Cutia de pe E60 525d (ZF GA6HP26Z) e proiectata pentru cuplu maxim de 600Nm, iar motorul dezvolta maxim 400Nm. Insa aceeasi cutie e si pe 530d si pe 535d. Deci pe 525d e cel mai putin solicitata, deci uzura mai mica pe timp mai indelungat.

Intreaba-l pe proprietar daca a schimbat uleiul in cutie.

Daca nu l-a schimbat sau ti se pare neincrezatoare afirmatia lui iti recomand sa-i schimbi uleiul si baia de ulei. Baia de ulei se schimba deoarece are filtrul incorporat.

Si la steptronic nu sunt recomandate plecarile bruste de pe loc. Sa nu mai pomenesc de fortari de genul tinut piciorul pe frana si accelerat ca sa faci burn-out.

Multa bafta la achizitionare si sa fie intr-un ceas bun!

Edited by IulianC

Am gasit pana la urma masina care-mi place , un E60 steptronic din 08-2005 cu 143.000 , primul propietar in Rom din 2008 , factura de vanzare- cumparare din Ger pe care sunt trecuti km la data vanzarii , carte service care corespunde cu baza de date BMW service , dar am si eu cateva intrebari legate de cutia steptronic avand in vedere ca este, sau va fi :thumbsup: prima masina cu transmisie automata din viata mea.

1 Sunt fiabile cutiile steptronic

2 Cutia schimba lin , fara socuri , cand selectezi D si ridici piciorul de pe frana masina pleaca usor , dar daca apas frana mai tare masina ramane pe loc schimbatorul fiind tot in D masina nu se mai misca , este normal ? nu stiu daca m-am facut inteles :rolleyes:

Verifica km la reprezentanta,vezi daca corespunde ce este pe ceheie cu ce este in cartea de service,mie mi se par putini.143k km o fi avaut la vanzare in de.,factura din nemtia nu inseamna nimic.

De la 2008-2009 ai ajuns la 2005 ? :rolleyes: ,mai cauta.

Nu am cautat 2008-2009 , caut 2005-2007 maxim , citirea km de pe cheie este irelevant , cheia citeste si memoreaza doar ce afiseaza bordul , sau cel putin eu asa stiu.

daca km se dau inapoi de pe bord (unde este mai simplu) cheia nu va afisa nr de km nou.In fond ar trebui sa aibe memorate datele si km cand s-au efectuat revizii,reparatii.

Cum ar putea verifica filtrul de particule?

Sincer nu stiu.

Probabil la reprezentanta i se poate spune mai exact.

Resetarea nu dureaza mai mult de un minut (din meniul ascuns) deci nici una din datele trecute in "Service requirements" nu sunt concludente.

Oricum filtrele de particule se curata, dupa mine nu e o problema de avut in vedere la achizitionarea unei masini.

Restul pe care le-ai enumerat tu sunt aspecte de avut in vedere, probleme specifice E60-ului.

As mai adauga verificarea jocului casetei de servo-directie.

Edited by IulianC

Oricum filtrele de particule se curata, dupa mine nu e o problema de avut in vedere la achizitionarea unei masini.

Restul pe care le-ai enumerat tu sunt aspecte de avut in vedere, probleme specifice E60-ului.

As mai adauga verificarea jocului casetei de servo-directie.

Poti sa-mi spui si mie cum se curata filtrul de particule diesel la e60/177 cp

Edited by FANATIC

Sincer nu stiu.

Probabil la reprezentanta i se poate spune mai exact.

Resetarea nu dureaza mai mult de un minut (din meniul ascuns) deci nici una din datele trecute in "Service requirements" nu sunt concludente.

poti prezenta procedura care nu dureaza mai mult de un minut pentru resetarea filtrului de particule?

• 2 weeks later...