Jump to content

Senzor prezenta pasager

Recommended Posts

De cateva zile am observat ca nu mai piuie cand pasagerul nu are centura. Am observat mai de mult ceva ciudat, in sensul ca, daca pasagerul nu punea centura, incepea sa bipaie dupa cateva minute de mers, dar am zis ca e normal asa.

Acum nu mai bipaie deloc, nici nu se mai aprinde martorul in bord cand pasagerul din dreapta nu are centura. In iDrive nu vad nicio eroare.

Imi poate indica cineva unde se afla acest senzor? Ma gandesc sa nu se fi desfacut vreo mufa ceva, sa ma uit eu inainte s-o duc la service.

Multumesc.

A cedat senzorul de prezenta pasager, care e in scaun. Si eu am patit la fel, se mai aprinde din joi in pasti, cand vrea el. Din cate am inteles se schimba si costa cam 100 E, dar am impresia ca nici nu rezista prea mult, ca am vazut la multi problema asta. Partea proasta e ca in cazul unui accident nu se activeaza airbag-ul de pe partea dreapta. Nu stiu exact cum functioneaza senzorul, dar daca e rezistiv il poti inlocui cu o simpla rezistenta de valoare apropiata cu cea de la care se activeaza.

A cedat senzorul de prezenta pasager, care e in scaun. Si eu am patit la fel, se mai aprinde din joi in pasti, cand vrea el. Din cate am inteles se schimba si costa cam 100 E, dar am impresia ca nici nu rezista prea mult, ca am vazut la multi problema asta. Partea proasta e ca in cazul unui accident nu se activeaza airbag-ul de pe partea dreapta. Nu stiu exact cum functioneaza senzorul, dar daca e rezistiv il poti inlocui cu o simpla rezistenta de valoare apropiata cu cea de la care se activeaza.

Sigur nu se activeaza airbagul? Poate are doar rolul de avertizare ca nu ai centura pusa. Mi-e greu sa cred ca nu sare , dar poate ai dreptate.

Poate fi si stins becul,si airbagul sa nu functioneze,iar in idrive si chiar pe tester sa nu ai eroare de airbag....

Asta e si cazul meu. In bord si in iDrive nu am nicio eroare, insa senzorul nu detecteaza corect prezenta pasagerului.

Cateodata, dupa un drum mai lung, cand pasagerul isi da centura jos se aprinde martorul rosu de centura in bord, insa daca se misca (sau chiar daca sta nemiscat) se stinge/aprinde iar de nebun dupa cateva secunde.

Masina e in garantie, mi-am facut programare sapt asta s-o duc sa se uite la ea. Sper sa-mi rezolve problema, ca n-as vrea sa am un accident, Doamne-fereste, si sa nu sara airbag-ul din cauza unui senzor. Cand le-am zis la tel de problema mi-au zis initial ca trebuie resoftata (toata) masina (?!)

Edited by LYM

Cand le-am zis la tel de problema mi-au zis initial ca trebuie resoftata (toata) masina (?!)

Nu cred ca trebuie resoftata toata masina,eventual rescrise modulele de prezenta sofer si pasageri si airbag si eventual o resincronizare temporala intre modulele de airbag si cele de prezenta pasager/sofer...si codata din nou toata masina,asta e altceva...

Am mai citit..., mai m-am gandit... si uite ce cred. Senzorul acela are rolul de a completa centura. El nu declanseaza airbagul cand scaunul este gol si-l declanseaza cand este ocupat,CHIAR DACA CENTURA NU ESTE PUSA. Mai departe, ajungand la intrebarea de la inceputul topicului, cred ca este suficient sa ai centura pusa pentru functionarea airbagului, aceasta fiind cea care da informatia necesara. Senzorul actioneaza daca ignorantul pasager nu foloseste centura, prelund rolul acesteia si salvand o viata sau un airbag. Sper ca asta este modul in care acei vestiti ingineri au proiectat sistemul. Edited by ficus

s-a mai discutat daca este senzorul de prezenta defect airbagul de la pasager sare oricum , chiar daca nu e nimeni pe scaunul pasagerului , daca senzorul functioneaza si scaunul este gol in caz de impact airbagul de la pasager nu sare .

Pai si masina cum diferentiaza intre cazul in care nu e nimeni la pasager si cel in care e cineva, dar senzorul ala nu-l detecteaza (contact imperfect, spre exemplu), deci masina crede ca nu e nimeni pe scaun? Edited by LYM

Nu cred, ca la un moment dat incepuse sa mearga un pic - cum scotea pasagerul centura se aprindea imediat martorul in bord, cum o baga - se stingea instant; insa daca o scotea si se misca pe scaun un pic incepea sa se aprinda/stinga de nebun.

• 2 weeks later...
Nu avea nici o legatura senzorul de pasager cu airbagul. Acel senzor, precum a mai zis cineva, facea sa nu sara airbagul in cazul in care nu era nimeni pe scaunul din dreapta, iar daca senzorul este stricat sarea si acel airbag. Iti spun pentru ca am avut eu accident acum 1 saptamana si au sarit ambele airbaguri, cu toate ce aveam eroare in bord de la senzorul de pasager dreapta.