Jump to content

Probleme jante e39 pe un e46

Marlbor0

Recommended Posts

am acelsi model de jante dar pe 17 inch...asa am cumparat masina si am venit de la oradea la buc cu 80 km/h !!!...vibra excesiv!!!..apoi am facut presiunea la roti si problema s-a ameliorat!!...am mers apoi la autosoft si am observat ca nu au nici inele de centrare si ca sunt si usor deformate!!!....din cate am inteles et-ul nu afecteaza acum sa vedem ce va iesi dupa roluire/indreptare si 4 inele de centrare!!!...am mers cam 2000 km cu ele asa...si cine stie de cand mergea pastarnacu de la care am cumparat masina!!!

Nu cred ca ai nevoie de inele de ghidaj daca sunt pe 17. Din descrierea jantelor am observat ca jantele pe 17 sunt pt seria 3, cele pe 16 sunt pt seria 5 cum am si eu.

E posibil sa fie ori alt model ori aftermarket-uri, cel mai bine dai roata jos si verifici pe verso.

Pt inele de ghidaj verifici in felul urmator: slabesti prezoanele la o roata si incerci sa ridici roata sus jos. Daca observi joc pe butuc, ceea ce ma indoiesc, inseamna ca ai intradevar nevoie de inele, daca nu au joc atunci nu ai unde sa bagi inelele alea ca nu ai unde.

Le desfaci aproape de tot sau putin?

De multe ori se intampla ca dupa o perioada indelungata de timp (1 an) roata sa se sudeze pe butuc.

Daca s-a intamplat acest lucru, cel mai bine dai roata jos dupa care o pui la loc si o fixezi in prezoane cat sa nu cada de pe butuc, dupa care verifici jocul daca exista.

cel mai probabil sunt aftermarket!!....made in italy! de pe un 525

despre ele e vb si asta e masina!!!

Da... Atunci cu siguranta ai nevoie de inele de ghidaj daca spui ca au fost pe un 525.

Ce pot eu sa spun in legatura cu aceste jante este ca, chiar daca le vei indrepta si pune inele de ghidaj, tot nu se vor comporta ca unele pt modelul asta de masina.

La mine cel putin se intampla urmatorul lucru: la drum cu denivelari (de tara) topaie volanul stanga dreapta; pe drum intans, de la 160 in sus incepe sa se simta o usoara nesiguranta in directie, si anume ai impresia ca volanul sta cumva suspendat in aer facand mici miscari plutitoare ca sa ma exprim cat mai pe inteles posibil, dar niciun fel de vibratie.

In ceeea ce priveste replicile descurajez folosirea lor din 2 motive:

-sunt mai grele decat originalele si in concluzie vei avea un usor consum mai mare decat cu unele OEM

-sunt dintr-un material mai slab si se vor deforma mai usor.

Daca ai de gand sa le pastrezi ai sa experimentezi chestia asta pe propria piele cum am facut-o si eu de altfel cu predecesoarele celor despre care ma plang in acest topic.

@ Marlbor0 : ale mele au fost pe un Seria 5 dar au ET de Seria 3(35).. Am o usoara trepidatie in volan intre 60 si 80/h.. Joc la directie nu am.. Sa fie de la Cauciucuri ?

In primul rand tin sa mentionez ca nu sunt mare mester in materie de roti si nu vreau sa fiu luat la injuraturi tinand cont ca am venit in aceasta comunitate cerand sfaturi si am terminat prin a le da!

Imi cer scuze fata de cei pe care este posibil sa-i fi ofensat si sa precizez faptul ca eu vorbesc strict de propria experienta ci nu din carti!

Acum, revenind la intrebarea ta fizz, din cate vad esti posesorul unui e46 si am tras concluzia ca despre el si vorbesti.

Daca spui ca ai jante de pe un seria 5 cel mai bine faci si tu un test de joc exact cum am spus si mai sus si atunci vei sti daca ai sau nu nevoie de inele.

Daca vei constata ca nu ai joc, urmatorul pas este sa verifici daca uzura gumelor este egala intre ele la nivel de punte, respectiv fata, spate.

Daca uzura este egala, atunci faci o echilibrare a rotilor si in prealabil si o constatare a jantelor, ca sa observi daca nu cumva una sau mai multe prezinta deformari.