Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme clima e46

ar85gyl

Recommended Posts

astazi am fost sa bag freon ca nu baga aer rece rece iar dupa ce am bagat am intampinat mai multe probleme:

-cand merg cu masina la turatie peste 2000 se simte cum scade turatia si parca pica in bot masina 10-15 secunde dupa care isi revine si face iar din cand in cand,am fost la baiatul care mia bagat si a zs ca e prea mult freon si de aceea face asa aveam presiune la relanti 19 atmosfere mia mai scos 100 gr si am acum la relanti 16 si in turatie 19 atm si a zis ca e ok dar cand am plecat la fel aceeasi problema si in plus cand merge clima parca se aude in bord cum fasaie parca ar fi sparta ceva conducta

-daca o tin turata in 2500 cand dau drumu la clima scade turatia pana la 2200-2300

-el mia zs prima oara ca ar fi prea mult freon si face prea mare presiune si de aceea a mai scos nu stiti care e presiunea care trebuie sa fie in instalatie?

astept parerile voastre daca a mai patit cineva si care ar fi baiul :excl:

...pai baiatu' la care ai fost ti-a pus freon in instalatie dupa ureche?

eu stiu ca exista o placuta pe care scrie ce tip de gaz si ce cantitate intra in instalatie si stiu ca se baga si niste ulei special odata cu incarcarea cu freon.

Cel putin la mine cand am incarcat instalatia, asa a fost... si am fost undeva unde toata operatiunea a fost facuta automat de un aparat specializatm, operatiune care a durat undeva la 40 minute si care a inclus testarea instalatiei inainte de umplere, apoi dupa umplere, din nou teste, pt a verifica daca totul a decurs OK. Baiatul nu facut decat sa lege furtunele robotului la instalatia de clima si sa-i seteze cantitatea de gaz pe un panou digital pe care in timpul operatiunii puteai citi, in timp real, pasii parcursi.

astazi am observat ca pe partea dreapta de la consola centrala si pasager baga aer cald chiar daca e dat pe 16 grade ma coc innauntru,

baiatul la care am fost a legat doar mufele si a bagat freon sa ajunga presiunea la 19 atm la relanti,va rog ajutatima ca ma coc

La cine ai fost? si eu am fost saptamana asta la un frigotehnist care habar n-avea pe ce lume traia. Chit ca aparatul ala face singur toata treaba.

Pana la urma am rezolvat la Mihai, baiatul ala cu servis de mertzane din Micalaca. Are scule de zici ca-s de la Nasa.

Cum s-a rezolvat problema in cele din urma? Cine sunt cei mai "meseriasi", ca sa zic asa si cine au cele mai bune preturi pentru verificarea instalatiei de climatizare si completarea cu freon? Cei de pe strada Andrei Saguna, ori cei de pe Calea Radnei? Va rog sa ne impartasiti si noua din experienta dumneavoastra, deoarece suntem abia la inceputul unei anuntate veri caniculare si trebuie sa ne ingrijim de instalatia de climatizare a autoturismului. Cu multumiri anticipate!

Salut,

Parerea mea, cat de cat avizata cred, este ca probabil compresorul de la instalatia de climatizare este pe cale sa se gripeze daca in momentul in care se aude acel "clinc" (cand il cupleaza) se simte o scadere substantiala in turatia/puterea motorului. prea putin are legatura valoarea presiunii de refulare (19-16 bari cat aveai tu) cu functionarea motorului, ba chiar mai mult de atat acea valoare variaza in functie de temperatura de afara.

Iti sugerez sa nu folosesti a/c-ul ca s-ar putea sa te trezesti cu compresorul gripat. Intai ar trebui verificat daca a pierdut de freon o data sau de mai multe ori, pt ca in functie de unde este pierderea pe instalatie se pierde si o cantitate de ulei frigorific odata cu freonul.

Iar pt cei neaviati care-si dau cu parerea: ei bine se poate incarca cu freon si fara acel "robotel" de incarcare creat special pt electricienii din service care nu au si nu au de ce sa aiba vreo treaba cu frigotehnia.

Si mai mult decat atat daca de fiecare data cand se incarca se introduce si o cantitate de ulei stabilita dupa nu stiu ce criteriu (pt ca uleiul se baga in compresor din fabrica si cel ce incarca si cu ulei nu stie cat s-a pierdut) s-ar putea ca dupa vreo 2-3 incarcari dinastea sa ai surpriza sa ai cat freon trebuie si sa nu fi multumit de performatelei climatizarii pt ca uleiul in exces nu va mai permite sa se faca schimbul de caldura in vaporizator.

Edited by traian_flo

Cum s-a rezolvat problema in cele din urma? Cine sunt cei mai "meseriasi", ca sa zic asa si cine au cele mai bune preturi pentru verificarea instalatiei de climatizare si completarea cu freon? Cei de pe strada Andrei Saguna, ori cei de pe Calea Radnei? Va rog sa ne impartasiti si noua din experienta dumneavoastra, deoarece suntem abia la inceputul unei anuntate veri caniculare si trebuie sa ne ingrijim de instalatia de climatizare a autoturismului. Cu multumiri anticipate!

Din cate stiu eu cei de pe Saguna sau mutat in Ghioroc (la mine in zona) si repara doar camioane. De curand am fost la servisul Pyramis, scule si aparaturi bune..dar meseriasi ioc. Am vazut mester care sa dus de 3 ori la dulapul cu scule pana a nimerit imbusul corect. Doamne feri sa-l prinzi pe ala sa-ti faca ceva la masina. Bineinteles ca dupa mult timp a reusit sa o umple cu freon.

Mihai din Micalaca e meserias, nu degeaba a fost scolit in nemtia la Mercedes. Face treaba dar sincer mi se pare cam scumpulet. Am platit la el pt. schimbat freon (plus verificat instalatie, ulei, etc) aproape 150 lei.

Cam pe astia ii stiu eu, ca or fi si altii e posibil. Ca mecanic super priceput mai cunosc pe un baiat. Insa asta face doar motoare de pretentii. Nu mergi la el cu Tdi ca te scoate afara. De regula asta repara motoarele care nu le stiu astia la reprezentante sa le faca. Am vazut personal curierul cum a venit de la Buc. cu un motor Wankel de la reprezentanta Mazda.