Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

bataie motor

darius_x

Recommended Posts

Buna! Ma puteti ajuta cu o parere in legatura cu un sunet la motor?

De cand a venit caldura mi a aparut un tzacanit la motor, dupa ce se incalzeste, cand e rece nu suna...si se aude doar peste 1500 rpm, i am facut acum cateva luni un test(atunci nu aveam probleme) si aveam o eroare la cilindru 3 de 4,86! masina merge normal, nu consuma ulei, nu pierde apa, trage cum trebuie!

Ce poate fi: tacheti, bujie, injector, cilindru fisurat???

cati km ai cu uleiul si ce ulei ai?

Mi s-a intamplat si mie cand aveam 318i, tot NFL, nu facea tot timpul, am schimbat uleiul si am trecut si la 5w40 de la 5w30 si nu l-am mai auzit. Cred ca la unul dintre tacheti nu ajungea suficient ulei, aveam ceva km cu uleiul ala, nu mai mult de 12-13k, de obicei pe la 10-11k il schimbam, dar dura cateva minute(2-3) pana disparea sunetul.

3000 de km aveam cu castrol edge 5w-30 pe care l am schimbat ieri cu castrol 10w-40...dar deageaba dupa ce se incalzeste motorul iar suna, sunetul nu e progresiv sau constant, de exemplu daca il tin in 3000 rpm nu suna, suna la 3200 sau 2500...poate fi lantu?

daca bataia nu se amplifica odata cu turatia atunci e bine, in cazul asta nu cred sa fie ceva legat de internele motorului, poate ceva legat de accesorii, un rulment de la alternator sau de la compresor. Nu trebuia oricum sa pui 10w40, daca tot verificai ar fi trebuit sa pui 5w40, ceea ce ai pus tu nu e indicat pentru motorul asta. Din filmulet nu prea imi dau seama ce se aude, fa-i unul si filmeza la motor cu capota deschisa, mie mi se pare mai mult un huruit si nu o bataie!

Unde zici ca ti-a citit compresia la cilindrii?

nr 1 0,1

nr 2 0.1

nr 3 3.6

nr 4 0,1

ce e sub 1 e perfect cica si grav de la 5 in sus, mie suna foarte tare undeva la 2800 rpm dupa ce se incalzeste...tacheti nu au cum sa fie, un mecanic mi a spus ca poate fi o biela

Edited by darius_x

Te intrebasem intrun fel ironic. Ca sa masori compresia, nu conectezi testerul, ci folosesti un compresmetru pus pe rand in locul fiecarei bujii.

Probabil acolo ai valorile aferente infectoarelor (mai degraba).... De asta eram curios de unde / cum a obtinut acele valori.

Te intrebasem intrun fel ironic. Ca sa masori compresia, nu conectezi testerul, ci folosesti un compresmetru pus pe rand in locul fiecarei bujii.

Probabil acolo ai valorile aferente infectoarelor (mai degraba).... De asta eram curios de unde / cum a obtinut acele valori.

probabil ai dreptate da nici imjectoarele nu se masoara asa, cel mai probabil parametri de fuctionare a cilindrilor, nu s mecanic nu stiu

in viteza se aude doar in treptele 1, 2 si f slab in 3.....sunet parca se aude mai bine in decelerare, s-ar putea sa fie lantul (desi nu cred)? masina are doar 145000 :(

Edited by darius_x