Jump to content

Cat ulei poate consuma un motor de 1.8i M43?

Catalin BMW

Recommended Posts

E normal sa completezi cu ulei dupa un anumit nr de km? deci i-am facut schimbul de ulei acum vreo doua luni jumate si am facut 6000 de km de la ultimul schimb. Azi dimineata am controlat nivelul uleiului si era mai jos cu aproximativ un milimetru fata de gradatia de pe joja. E mult,e normal sa consume asa?

am observat ca la motoare mai vechi uleiul se deterioreaza mai repede.Adica, se poate intampla ca primii 5000-600 de km dupa schimb sa nu consume un gram, apoi dupa aia sa completezi destul de dest pana la urmatorul schimb, la 10-12.k, cum e la motoarele de generatie 1990-1999.

Am vorbit cu multi posesori de M50, M52 si majoritatea au remarcat asta.

E foarte posibil ca la tine sa fie la fel.. uleiul isi pierde din calitati dupa 5-6000 de km, depinde de regimul de mers si cat de bun este, apoi isi pierde din calitati si incepe sa il consume in ritm mai accelerat.

Edited by DOMI

vrei sa zici ca de la maxim era un mm mai jos de minim?

daca e asa,vezi sa n ai scapari pe la baie etc

sau consuma ulei.ar trebui sa scoata un fum albastrui

Nu,de la maxim s-a dus doar un mm mai jos,atat.

Sincer,dupa ultimul schimb i-am cam dat in blana...plecari si accelerari in 5000rpm, maxim pe autostrada 200km/h la 6000 rpm tinuta mai bine de 20 min adica vreo 60km blana.(mi s-a pus pata :banghead: )

Eu la acelasi motor, la un schimb completez cu 1 litru. Deci daca tie iti mananca doar un milimetru inseamna ca vrei sa te lauzi :),

Masina are 177 mii de km, si nu scoate fum, si am schimbat garnituri la corpu de ulei, simering la vibrochen garnituri d ela capacu de distributie si culbutori, n doar in partea dreapta imi scapa f putin, la modu ca in timp se vede umed si se lipeste praf. Sub ea nu scapa deloc ulei, baia d eulei si in juru ei e perfect uscata.

Mie mi-l distruge foarte rau, imi inegreste uleiu in 4000 de km, si mai mult de 8000 de km nu-l lasa. Deja pe la 7000 inecepe si-l haleste pe paine, Adica atunci in 1000 de km papa vre-o 300 de ml.

Motoru trage foarte bine, nu am simtit nici o pierdere de putere, chiar mi se pare sprinten pt un 1.8, mai ales cu cauciucuri 185.65 R15. Merg preponderent in oras, iarna nu prea apuca sa se incalzeasca tot timpu, vara in aglomeratii se incinge destul de mult. Folosesc 10w40 magnatec, dar tot nu rezista prea mult, il face praf. Ma gandesc ce-ar fi sa tin uleiul ala 15 mii de km, creca ar fi apa.

:LMAO:

adica a scazut un mm in total??

si cum naiba ti ai dat seama?cataline,cred ca te plictisesti....

Pe bune ma,deci se vede la joja; ca n-o fi exact un mm asta e,doar n-am stat sa-l masor cu sublerul,dar se observa ca e un pic mai jos de nivelul maxim,insa nu mult...sa zic 1-2 mm maxim.