Jump to content

Dilema

EugenD

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hm ...sa fie oare cele doua motoare identice din punct de vedere constructiv?Singura diferenta sa fie "de soft" ?... Cum am putea afla, sti sigur asta?

""

From Wikipedia, the free encyclopedia http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M47

BMW M47 engine

Manufacturer: BMW

Production: 1999–present

Predecessor: BMW M41

Class: Straight-4 Diesel

Engine: 2.0 L (1951 cc/119 in³)

2.0 L (1995 cc/121 in³)

The BMW M47 is a Diesel straight-4 engine produced from 1999.

The engine was updated again in 2004 as the M47TU2D20. Still at 1995 cc, it produced more power across the range.

Applications:

90 kW (121 hp) and 280 N·m (207 ft·lbf)

E87 118d

E90/E91 318d

120 kW (161 hp) and 340 N·m (251 ft·lbf)

E60/E61 520d

E87 120d

E90/E91 320d

...nu spune nimic acolo de E83, dar pun pariu ca tu pe al tau ai tot M47TU2D20

Am intrbat si eu acelasi lucru, pe topicul de tuning. Din ce am vazut eu, motorul de 177cp este fix acelasi cu cel de pe X3, doar ca modificat (soft) din fabrica pt seria 1 si parca si pt 3. Cred ca pe X3 nu-l modifica doar pt a se supune regulilor de poluare (euro4).

Cat despre tuning, din pacate, concluziile la care am ajuns nu cred ca te ajuta... Toti cei care fac chip tuning in .ro nu ofera garantie pt modificare. "Ce garantie vrei ca nu ti-am umblat fizic la motor?". O atitudine tipica. Ma rog, eu, dupa discutiile avute pe forum, am ales sa merg la HARTGE.de ; sunt la 30min de mine si preiau si garantia oferita de BMW AG... dar intai sa-mi vina masina.... :blink:

198200[/snapback]

Pai din cite am vazut cei de la Hartage ridica valorile la 132kw si 179cp si duc cuplul la 370nm. Suna tare bine :) Nu ai intrebat cit costa?

Sint si eu nerabdataor sa-ti vina masina si sa vad ce zici dupa ce mergi cu ea asa si apoi dupa tuning...(apropo cint trebuie sa vina?)

Pai din cite am vazut cei de la Hartage ridica valorile la 132kw si 179cp si duc cuplul la 370nm. Suna tare bine :)    Nu ai intrebat cit costa?

Sint si eu nerabdataor sa-ti vina masina si sa vad ce zici dupa ce mergi cu ea asa si apoi dupa tuning...(apropo cint trebuie sa vina?)

198898[/snapback]

Off, nu ai idee cat de tare o astept eu... deja in loc de vise erotice am vise cu "ics treiu'...." :blink: . Teoretic vine pe 15 ale lunii aprilie... mai am de asteptat...

La Hatge am sunat. Costa 1300... adik cu 1000 mai mult decat costa sa fac acelasi lucru pe piata neagra...DAR ei preiau garantia. Adica urmatoarele revizii tre sa le fac la un dealer bmw agreat de ei sau la ei in service; daca intervine ceva (probleme la motor etc) tot ei le repara. In garantie :). Si foarte ciudat, cand i-am intrebat daca se modifica si consumul au zis "da, il micsoreaza cu ~0,5l%" :)

Nu stiu ce sa zic, sa fiu sincer, in cele doua ore de test drive cat m-am dat cu el, am fost multumit de putere. Dar... cand il si incarci si mai pui si un portbagaj pe capota poti simti o oarecare difernta :). Si daca modificarile nu-i fac rau (citeam pe tuning ca in timp....) ci chiar bine (vezi consumul) atunci cei 30 de caluti ma atrag :).

Edited by Maverick

Maina chiar merge bine si asa cu cei 150 de cai .ieri spre exemplu am mers cu ae cu 200km/h si cred ca merge si mai mult, doar sa ai drum liber in fata.La 200 avea cam 3800-3900 turatia si masina s-a comportat excelent.Acuma 2ookm/h pe cadran nu stiu cit o fi in realitate banuiesc ca ceva mai putin. Ideea e ca daca conduci mai sportiv uneori simti ca ar prinde bine citiva caluti in plus. Edited by EugenD

Maina chiar merge bine si asa cu cei 150 de cai .ieri spre exemplu am mers cu ae cu 200km/h si cred ca merge si mai mult, doar sa ai drum liber in fata.La 200 avea cam 3800-3900 turatia si  masina s-a comportat excelent.Acuma 2ookm/h pe cadran nu stiu cit o fi in realitate banuiesc ca ceva mai putin. Ideea e ca daca conduci mai sportiv uneori simti ca ar prinde bine citiva caluti in plus.

198924[/snapback]

O sa-mi iau mai tarziu un ///M sa-mi astampere setea de condus sportiv. Deocamdata "icsul" o sa fie masina de familie.. maine poimaine apare si un pui de Maverick.. cred ca las sportivitatea pt criza de 40 de ani :blink:

Am depasit 10 000km :) . Masina merge mai bine, urca mult mai usor in viteza. Ajung mult mai repede si usor pina la 180km/h. Singura problema ,ca sa-i zic asa, e ca m-i sa intimplat sa se aprinda diverse lampi de avertizare si control pe bord , stau aprinse o perioada dupa care se sting fara sa fi facut nimic in sensul asta. :blink: In rest, am reusit sa-mi zgirii uusor oglinda din dreapta :)

Am depasit 10 000km :) . Masina merge mai bine, urca mult mai usor in viteza. Ajung mult mai repede si usor pina la 180km/h.  Singura problema ,ca sa-i zic asa, e ca m-i sa intimplat sa se  aprinda diverse lampi de avertizare si control pe bord , stau aprinse o perioada dupa care se sting fara sa fi facut nimic in sensul asta. :blink: In rest, am reusit sa-mi zgirii uusor oglinda din dreapta :)

202707[/snapback]

Cu motorul tau ar terbui sa urci la 180 imediat si fara probleme. Chiar 200...Eu cand am facut test drive pe 2,0d i-am dat 210 pe autostrada :) . Scrancea ea.. dar ... . Si ce-i cu lampile alea aprinse? Du-l la un tester...

In alta ordine de idei, chiar daca nu-i faci revizia de ulei acum, schimba-i filtrul de aer. Sau macar curata-l. As zice si pe cel de motorina...

LE:

Imi pare rau pt oglinda... :)

Edited by Maverick

Cu motorul tau ar terbui sa urci la 180 imediat si fara probleme. Chiar 200...Eu cand am facut test drive pe 2,0d i-am dat 210 pe autostrada :) . Scrancea ea.. dar ... . Si ce-i cu lampile alea aprinse? Du-l la un tester...

In alta ordine de idei, chiar daca nu-i faci revizia de ulei acum, schimba-i filtrul de aer. Sau macar curata-l. As zice si pe cel de motorina...

LE:

Imi pare rau pt oglinda... :blink:

202750[/snapback]

He he masina mea nu a vazut inca autostrada...e mai greu sa urci in viteza pe drumurile de la noi, pe cind sa prinzi viteza ori apare o curba ori ajungi din urma alt vehicul si vine si ceva din fata...Astept si eu cu nerabdare sa am un drum (pe vre-o autostrada(preferabil Germania) Sa pot sa merg linistit cu ea.

In legatura cu mersul cu 210 care o fi explicatia? Si eu am mers cu 200 si aveam impresia ca poate mai mult, ori in cartea tehnica 198 e viteza maxima??

..In legatura cu mersul cu 210 care o fi explicatia? Si eu am mers cu 200 si aveam impresia ca poate mai mult, ori in cartea tehnica 198 e viteza maxima??

203233[/snapback]

Am sesizat si asta la mai multe masini.. nemtii astia, habar nu au ce si cum :blink:. Lasand gluma la o parte, actuala masina are 172. Teoretic. Pe ceas a putut ~200. Ma intreb daca ceasul ala chiar arata bine ce arata el acolo... Cel mai bine afli cu un radar... dar aia de-l au nu-l folosesc pt teste :).

Te-ai lamurit ce-i cu martoriii aia? Poate doar are nevoie de atentie.. filtre imbacsite, poate un gram-doua de ulei... sau chestii asemenea...

In alta ordine de idei.. azi am primit mail de la dealer. Masina imi vine in a 16-a saptamana (jumatatea lui aprilie)... adica nimic spectaculos.. asa a promis de la inceputuri.

Drumuri bune.

• 2 weeks later...
..prima problema :blink:  ...Rulmentul stinga fata.Sint dezamagit, nu -i normal la o astfel de masina sa se duca rulmentul dupa doar 12000km... la un 60-70 de mii era altceva dar asa....

209921[/snapback]

Hmm.. era un topic pe aici despre fiabilitatea bemveurilor.... Treaba asta ma pune pe ganduri intr-adevar.. Stii ca si Cosminbad a schimbat rulmentul fata? Si mai avea ceva probleme la transmisie... Tot in primul an...

pai si nu ati intrebat si voi la service care este motivul defectarii acestui rulment fata? Daca defectiunea intervine din nou peste 10 sau 20 de mii de km... gasesc normal ca cei de la service sa dea o explicatie cu privire la acest fapt, eu unul cred ca e vorba de calitatea de fabricatie a rulmentilor si in acest caz ar fi trebuit sa cereti sa fie schimbati toti.

ca sa accentuez ceea ce ziceam eu ca asta cu rulmentul este o problema generala si destul de grava va dau un link sa vedeti ca acelasi lucru se intampla si in Canada

http://www.intalnirea BMW-urilor.com/forums/showthread.php?t=195632

Am citat postul de la linkul de mai sus pentru ca cineva a facut o ghidusie ca sa nu mearga linkul de pe intalnirea BMW-urilor :)

"After only 21,000KM, my X3 was making a worn wheel bearing type noise, so I took it in. Sure enough the right-front bearing had gone. They fixed it, and it is great now, but I gotta wonder why it would go so soon.

This car has never so much as hit a pot-hole. It's seen some rough dirt roads, but that's about the worst of it.

Kinda strange..."

Bila neagra pentru BMW din partea mea :blink:

Edited by d-rive

Am ajuns la 11800km si a aparut prima problema :blink:  ...Rulmentul stinga fata.Sint dezamagit, nu -i normal la o astfel de masina sa se duca rulmentul dupa doar 12000km... la un 60-70 de mii era altceva dar asa....

209921[/snapback]

Ce ai sesizat? Zgomot? Sau alte simptome? Imi pare rau...

un huruit cand iei viraje in viteza. la mine e pe partea dreapta fatza. noroc cu garantia ca mi-l schimba ei. Sper sa nu iasa din garantie pana il schimba .... ca deja a trecut o luna jumate si nu mi-a venit cica rulmentul comandat. Nu am timp acum sa insist pe langa ei dar voua vi se pare normal asa ceva ? nici la Toyota nu dureaza o luna jumate comanda la o piesa , mai ales la un rulment care e un lucru extrem de simplu.... bila foarte neagra din partea mea. La revizii stiu sa imi ia banii imediat si cand e vorba sa dea ei ceva baga coada intre picioare auzi explicatie : noi am dat comanda la importator si nu e treaba noastra mai departe. sau : ni s-a stricat calculatorul si nu putem tine evidenta pieselor care au sosit astfel nu putem stii daca a sosit rulmentul sau nu.... Bravo dealer-ilor Bmw din RO.

un huruit cand iei viraje in viteza. la mine e pe partea dreapta fatza. noroc cu garantia ca mi-l schimba ei. Sper sa nu iasa din garantie pana il schimba .... ca deja a trecut o luna jumate si nu mi-a venit cica rulmentul comandat. Nu am timp acum sa insist pe langa ei dar voua vi se pare normal asa ceva ? nici la Toyota nu dureaza o luna jumate comanda la o piesa , mai ales la un rulment care e un lucru extrem de simplu.... bila foarte neagra din partea mea. La revizii stiu sa imi ia banii imediat si cand e vorba sa dea ei ceva baga coada intre picioare auzi explicatie : noi am dat comanda la importator si nu e treaba noastra mai departe. sau : ni s-a stricat calculatorul si nu putem tine evidenta pieselor care au sosit astfel nu putem stii daca a sosit rulmentul sau nu.... Bravo dealer-ilor Bmw din RO.

212730[/snapback]

Cred ca sunt cel putin indolenti. Astept freon pentru instalatia de AC, ieri sun sa vad daca a venit (am lipsit o saptamana) si imi spune cineva ca nu, sa incerc saptamana viitoare. Cand m-am aprins si am inceput sa fac scandal, cum e posibil sa imi spuna dupa doua saptamani sa incerc saptamana viitoare si cu amenintarea ca merg la un alt service, zice stati sa vad... Dupa cateva zeci de secunde... puteti veni, ca e in magazie :blink: :) :)

Ce poti sa intelegi dintr-o atitudine din aceasta? Ca nu au timp, loc sau chef sa lucreze?

Edited by Leusor

Cred ca sunt cel putin indolenti.

212941[/snapback]

Mie atat de tare imi place sistemul de aici...

M-am dus cu masina la garantie (aveam probleme cu chiulasa->e un WV din 2004).. au stabilit oamenii problema, au zis ca nu mai pot merge cu ea.. mi-au dat o cheie si mi-au aratat o masina in curte:"Luati-o pe aia pana o reparam pe a dumneavoastra". Dupa ce au schimbat chiulasa si-au dat seama ca si un cilindru e plesnit...si a mai durat o saptamana...in total 3.. Timp in care m-am dat cu masina inchiriata din banii garajului... Am impresia ca sunt obligati de conditiile de garantie sa faca asta.. si nu numai aici. Din ce citeam pe garantia BMW, sunt obligati chiar sa-ti plateasca hotel daca ai probleme la mai mult de 50km de casa.

Sper sa rezolvati amandoi toate problemele.

Cosmin, poate ne tii si pe noi la curent cu problema de la cardan.

Daca stie cineva foarte bine care ne sunt drepturile in ceea ce priveste garantia sa posteze mai multe detalii, sa stim si noi ce drepturi avem.

E valabil si pentru tine Maverick, sa comparam conditiile se serviciile pe perioada garantiei, Ro-Luxembourg

.. sa comparam conditiile se serviciile pe perioada garantiei..

213127[/snapback]

Cu cea mai mare placere. Imediat ce-mi dau factura, fac un scan la garantie si postez. Deocamdata "conditii generale de vanzare": varianta in eng direct de la BMW AG cea in franceza de la garaj.

Intre timp am ajuns la 15700km. Problema cu rulmentul s-a rezolvat. Mi l-au schimbat impreuna cu butuc cu tot fara prea multe discutii. Si cei de la AB au zis ca e anormal ce se intimpla si ca o sa trimita rulmentul la analiza sa vada ce si cum. Oricum am discutat cu mecanicul care a facut operatiunea si a confirmat faptul ca este o problema pe care au mai intilnit-o la X 3.insa dupa mai multi km. Fireste urmatoarea mea intrebare a fost la ce sa ma mai astept? Omul a zis ca alte probleme nu au fost in legatura cu aceste masini. Sincer nu stiu daca a vrut sa ma linisteasca sau intradevar nu sint alte probleme. Asta ramine de vazut. Pot spune ca sint multumit de prestatia celor de la AB Mures.Baietii au fost mai mult decit ok.Au rezolvat problema promt si au fost intelegatori in ceea ce priveste programarea pt operatiune ,mai ales ca eu eram fff grabit trebuind sa plec urgent cu maina in Germania.

In alta ordine de idei acum pot spune ca am testat masina si pe autostrada(am fost in Germania). Este incredibil cum poate sa stea pe drum la viteze mari mai ales ca este totusi un SUV...Viteza maxima atinsa 205.Cred ca ar fi fost loc si de mai mult mai ales ca turatia maxima nu a depasit 4000rot. Insa am avut un 'limitator de viteza" foarte sever in persoana sotiei mele care nu m-a lasat sa scot tot ce se putea de la masina. :blink: Pe de alta parte nici traficul nu a permis sa rulez nestingherit pe distante cit de cit mai lungi.In schimb am rulat cu viteze intre 170-195 relativ constant. Ca si concluzie masina sta atit de bine pe sosea incit parca cere mai multa viteza.Pt. felul in care conduc eu ar mai incapea citiva cai putere in plus, sint situatii in care se simte un pic de submotorizare(daca de exemplu trebuie sa frinezi relativ brusc dupa care vrei sa accelerezi din nou masina raspunde un pic mai lent decit as vrea eu).

Ma gindesc din ce in ce mai serios la varianta cresterii puterii pina la 177-180 cp....Alta chestie care mi-a trecut prin cap e sa ii pun geamuri fumuri.Habar nu am cum, se face asta,poate ma ajutati voi cu vre-o sugestie. Ideea e ca ma enerveaza ca se vede tot ce e in masina de cite ori o opresc sau o incui de la telecomanda.

ps. ce am uitat sa spun e ca e oarecum deranjant sunetul pe care il fac barele de amarare atunci cind rulezi cu viteza mare si mai ales daca bate vintul din lateral.

• 2 weeks later...
M-a suant dealerul. A venit masina. NU am avut timp sa merg sa o ridic (si oricum mai dureaza pana se fac hartiile) dar dupa ce am plecat de la servici am dat o tura si m-am uitat la ea in vitrina. Ca aurolacii :blink:.Singura data cand mi-am lasat camera acasa... :) Am apelat la telefon.. cele mai groaznice poze pe care le-am facut .. Masina arata bine insa :). Mai multe poze si mai multe impresii dupa ce o iau...