Jump to content

Dilema

EugenD

Recommended Posts

Masina nu este inca gata... Ar trebui sa fie gata saptamina asta pe sfirsit ,insa nu cred pina nu vad , aud asta de vre-o 3 saptamini.Cei de la reprezentanta spun ca va iesi bine si tind sa cred ca asa va fi .Vom vedea .Cert e ca vreau sa o schimb, vreau noua motorizare.Totul e sa gasesc pe cineva care sa preia leasing-ul la asta.(Aviz eventualilor amatori). Apropo a condus cineva X 3 -ul cu motor de 177cp? Sint tare curios cum e?

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu l-am condus dar am vorbit cu altii care l-au condus. Daca inainte se simtea cum motorul se lupta cu masa masinii acum nu mai e chiar asa si se simte ca e o motorizare corecta. Faptul ca merge cuplat si cu o cutie de viteze automata este iar un lucru pozitiv, mai ales pentru doamne si domnisoare :blink:

Succes cu masina si sanatate :)

Diferenta majora dintre vechiul si noul model o constituie timpul de repriza de la 0 la 100km/h. Daca inainte X3 2.0d atingea suta in 10,2 secunde acum face acelasi lucru in 8,9 secunde. Considerabil mai repede atinge suta si in felul asta s-a asezat si mai bine in pozitia celui mai bun sprinter printre modelele similare gen Toyota RAV4.

Ma gindesc din ce in ce mai mult la motorul de 3 litri...e atragator motorul 2d de 177cp insa eu intodeauna am visat la motorul in 6 cilindri de 3 l.... Daca tot am hotarit sa schimb masina inra in calcul si vorianta X3 3d neaparat cutie manuala...

Voi ce-mirecomandati?

Am eu combinatia asta :blink:

Motorul are "doar" 218 cai si 500Nm, te asigur ca se simte ca are mai mult iar cei 2 cilindri in plus isi merita banii. Sa-ti mai spun ca motorul asta poate fi dus printr-un cip usor la 260 de cai? Nu am experimentat inca, mai sap sa aflu cat mai multe detalii si inca sunt in dilema, motorul trage ca un nebun si asa. E incredibil sentimentul sa vezi ca esti cu a 3-a si cand ii dai a 4-a trage si mai tare si apoi cand ii dai a 5-a si mai tare si se linisteste abia in a 6-a cand viteza deja e muuuuuult peste limita legala.

Astazi am luat intr-un drive test pe cineva si a ramas uimit de cum se comporta masina si intrebarea a fost, "e diesel?", omul a crezut ca vreau sa-l pacales, ca e benzinara si eu ii spun povesti cum ca am diesel.

Diferenta de bani este semnificativa dar motorul face toti banii. Sa iti mai spun de 3.0SD? O luam pe asta dar eu am vrut musai manuala. Oricum, daca in viitor ma decid am sa-i mai pun cativa caluti pentru ca motorul poate mai mult, e tinut oarecum artificial in 218 cai.

Putini stiu ca X3 cu motorul asta se apropie ca reprize in anumite trepte (sectoare de viteza) de vechiul M3, da, ati citit bine, M3 E46.

Eugen, daca vrei mai multe detalii da-mi PM.

D-drive multumesc pt. impresii. :blink:

Sint foarte interesat de subiect asa ca orice detaliu e f. bine venit.Oricum eu unul prefer cutia manuala asa ca as renunta la mai multi cai puere(x 3 3sd) in favoarea lui x 3 3d. intrebarea e daca cei de la BMW nu vor marii puterea acestui motor pina la 235 cum au facut-o cu celelelte motoare de 3 litri de pe seria 3 sau 5.oricum mie cred ca mi-ar fi suficienti si cei 318 actuali. Problema e ca asta inseamna o cheltuiala in plus pe care nu stiu daca mi-o permit in momentul asta.

In alta ordine de idei in sfirsit masina mea e gata. Am fost joi dupa ea. Reparatia a reusit f. bine zic eu. nu se vede su simte absolut nici o diferenta fata de cum era inainte. Abia acum realizez e mult mi-a lipsit masina...

Putini stiu ca X3 cu motorul asta se apropie ca reprize in anumite trepte (sectoare de viteza) de vechiul M3, da, ati citit bine, M3 E46.

309815[/snapback]

Haha, asta e tare rau! :) :)

Uite eu vin cu M3-ul si tu incearca sa te tii dupa mine, ok?

Sunt curios de ce reprize vorbesti tu ( vrei sa compari un motor pe benzina care se tureaza pana la 8000 cu un diesel care unde are linia rosie, la 5000?..... :blink:

Bmw M3 cabrio(coupe nu am mai gasit datele) Accelerare de la 80-120 km/h ĂŽn viteza 4/5 --5.9/7.7s

Bmw X3 3.0d manuala - Accelerare de la 80-120 km/h ĂŽn viteza 4/5 --5.7/6.9s

am luat de pe www.bmw.ro deci e oficial :blink: ...cred ca la asta se referea d-rive. dar probabil ca cu m3 prinzi 120 si cu tr III

Edited by Cosminbad

• 3 weeks later...
  • 1 year later...

Salut.

A cam trecut ceva vreme si realizez cu stupoare ca in 12 decembrie trec cei 2 ani de garantie a masinii....Rog urgent sfaturi de la cei care au fost in situatia mea, si nu numai,in legatura cu ce trebuie facut(schimbat unele piese cu uzura etc). Cum se procedeaza sau cum ati procedat voi in situatia asta.Orice sugestie ,sfat sint foarte bine venite,mai ales ca nu a prea mai ramas mult timp.

Multumesc. :)

eu am schimbat cateva piese pe garantie dar doar pt ca s-au defectat in acest timp. la sfarsitul perioadei nu mai aveam nimic defect la masina. :) deci nu aveam ce sa schimb. am 30 000km de atunci sau chiar mai bine si inca nu am avut nevoie de vreo interventie. iar cand va fi vremea , asta e . Daca ai ceva defect la masina nu ezita sa te duci . e dreptul tau.

• 7 months later...

As avea o intrebare pt. cei care sint sau au fost in aceasi situatie... Trebuie sa fac schimbul de ulei si nu stiu ce fel de ulei sa aleg. Poate imi dati un sfat...

NU intentionez sa merg la Bavaria pt. ca consider ca manopera e mult prea mare la ei. Am prieten bun care are servis auto si as face schimbul la el mult mai ieftin. Mentionez ca nu vreau sa fac rabat de la calitate! Insa nu-s de acord sa platesc manopera exagerata?

Multumesc. <_<

As avea o intrebare pt. cei care sint sau au fost in aceasi situatie... Trebuie sa fac schimbul de ulei si nu stiu ce fel de ulei sa aleg. Poate imi dati un sfat...

NU intentionez sa merg la Bavaria pt. ca consider ca manopera e mult prea mare la ei. Am prieten bun care are servis auto si as face schimbul la el mult mai ieftin. Mentionez ca nu vreau sa fac rabat de la calitate! Insa nu-s de acord sa platesc manopera exagerata?

Multumesc. <_<

bmw recomanda Castrol . ce masina/motorizare ai ?

nu are rost sa mergi la Bavaria doar pt. schimbul de ulei,totusi e de preferat sa-i spui cuiva care face Germania sa-ti aduca uleiul de acolo pt. ca e o diferenta. si ia un filtru de calitate .

Edited by slacker

E vorba de un BMWX3 2d de 150cp.

Oscilez intre Mobil si Castrol. Un amic zicea sa bag mobil...

bmw recomanda castrol, eu iti recomand uleiul oem pe care il gasesti chiar pe forum sau la un simplu search pe google, la mine am pus bmw oil 5w30. Daca nu gasesti oem.. atunci castrol! .. oricum este un topic deschis cu discutii neterminate despre uleiuri <_<