Jump to content

Optimum Opti-Coat 2.0 - Protectie permanenta asupra vopselei

d-rive

Recommended Posts

Pentru ca sunt (doar) pasionat de detailing sau mai bine zis de intretinerea corecta a masinii si imi place sa fie protejata de agentii chimici atmosferici si excrementele de pasari sau reziduuri vegetale de la copaci, cautam o solutie permanenta.

Am folosit sealanturi si ceara dar alea trebuiau periodic reaplicate.

Asadar, cei de la Optimum au scos pe piata un produs interesant, anume Opticoat 2.0

Acest tip de protectie vine intr-o seringa:

http://img638.imageshack.us/img638/4848/optimumopticoatv20.jpg

Se aplica relativ usor dar cu mare atentie la detalii gen incetosarea suprafetei la circa 15 minute de la aplicare

Acest produs din ce am citit nu se poate indeparta cu solutii gen degresant, alcool izo-propilic, sau alte subsante acide, de ce?

Pai pentru ca acest produs este singura protectie de acest fel din lume care ofera o grosime a stratului de circa 5 microni, practic de sute de ori mai gros decat orice protectie din lumea asta.

Practic aplicati un lac poliuretanic gros de 5 microni care pentru urmatorii 5 ani va garanteaza, da Optimum GARANTEAZA ca protectia trebuie sa tina circa 5 ani daca este aplicata corect.

Acum vine partea interesanta!!!

Fiind un lac ceramic, inseamna ca putem sa ii facem o decontaminare pe an fara grija ca am indepartat protectia, ba putem chiar sa si degresam suprafata cu alcool izo propilic.

Mai mult spalarile saptamanale sunt o joaca de copii, spuma activa poate chiar sa devina viabila, putem sa spalam si cu TFR(traffic film remover) fara grija ca vom indeparta protectia.

Parte din text l-am preluat de la un coleg ca mi-a fost lene sa scriu si eu inca o data acelasi lucru :p

Daca aveti intrebari, shoot.

Edited by d-rive

Eu am folosit doar 1/3 din seringa si am acoperit integral masina, 530d F10. Asa ca nu-ti face griji ca nu ajunge.

Pretul pentru o asemenea doza care ajunge la cca 3 masini e undeva la 325ron.

Problema e ca e un produs profesional si nu prea se vinde la client final. Chiar daca exista pe un site de produse de detailing din Romania, respectivul nu-l vinde decat in urma semnarii unui contract. Aplicarea produsului necesita calificare sau pricepere in domeniu. Altfel poti face niste prostioare cat casa.

Ca sa zic asa, produsul e unul deosebit si se adreseaza cunoscatorilor :p

Cel putin dintre amatorii de detailing din Romania, din cate stiu eu, sunt primul care am pus mana pe asa ceva si care am si aplicat-o pe masina. Recunosc ca am avut ceva stres tinand cont de repercusiunile care le pot avea daca nu aplic corect. Adica treceam la smirgheluire ca sa-l indepartez.

Poate o sa va mire dar eu consider ca cel mai mare castig la ceara, sealant sau alte protectii nu e aspectul ci faptul ca ma ajuta enorm la spalarea masinii. Zboara mizeria de numa... Dau cu pompa si ramane aproape curata. O mica samponeala si aia e. Desemenea, ajuta si la uscarea masinii dupa spalare. Daca o clatiti cu furtunul, fara presiune si cu apa din abundenta, raman doar cateva picaturi pe masina.

Edited by d-rive

Google dupa Opticoat 2.0 si gasesti mai multe magazine, inclusiv unul din Ro.

Scopul meu nu e sa fac reclama ca nu-mi da nimeni procent din vanzari :LMAO:

Am facut topicul pentru noi, pentru forum... produsul poate fi procurat si din SUA, Anglia, etc.

Iata ce am facut eu inainte de aplicarea opticoat si sa tinem cont ca masina are doar un an si spalata si intretinuta de mine. Nu a vazut niciodata o spalatorie...

Am inceput prin a spala masina. Intentionat am lasat-o in ultima vreme fara protectie, sa se duca cea existenta de la sine. Initial masina primise sealant de la Sonus, apoi ceara Natty Blue si periodic improspatam cu Zaino Z8.

Inca mai facea beading si se vedea ca mai are protectie dar am zis ca e cazul sa trecem la atac si m-am apucat de decontaminat. Mai ales ca am avut norocul sa las masina intr-un loc unde m-am pricopsit cu multe nu stiu cum sa le spun de vegetatie.

Clay albastru (adica cel fin) de la Sonus cu lubrifiantul tot de la Sonus. Totul a decurs super fain si am curatat majoritatea contaminantilor de pe intreaga masina.

Swirls nu aveam pe ea dar totusi zgarieturi ffff fine si niste pete de calcar de la apa m-au facut ca dupa decontaminarea cu claybar sa ii dau un polish cu Menz S100 unde erau mai pronuntate si apoi cu Menz 106fa pe aproape intreaga caroserie. Au fost zone care nu au necesitat corectie.

Pentru ca nu fusese timpul necesar am lasat masina asa si abia dupa cateva zile am continuat operatiunea.

Spalare cu Duragloss urmata de IPA cu 50/50 alcool izopropilic cu apa distilata.

Suprafata a ramas perfect curata si am purces la aplicarea Opticoat.

Am facut lucrul asta in garaj la racoare cu lumina destul de buna. Doua lampi de 1000w fiecare, inca una de 500w si 4 neoane mari. Recomandabil e sa aveti si o lampa portabila puternica sau o lanterna pricopsita care sa va ajute sa identificati orice problemuta rezultata in urma aplicarii Opticoat.

O sa incep sa spun ca Opticoat nu e in niciun caz ceva pentru incepatori. Chiar si pentru cei care au dat ceara de zeci de ori e o provocare. Mai ales in conditii de vara.

Tocmai de aceea, recomand ca operatiunea sa fie facuta pe racoare si de preferat in doi. Unul aplica, altul verifica din urma si eventual face un usor buffing acolo unde se impune.

Tin sa va spun ca daca ati scapat vreo zona nefinisata, asa a ramas si cu greu reusiti sa reparati greseala. Daca inca e pe proaspat dati cu aplicatorul de burete si apoi buffing dar daca au trecut 20-30 de minute, nasol moment...

Aplicarea se face exact cum scrie in instructiuni. In cruce si de preferat sa nu apuce sa se usuce stratul dinainte. Banuiesc ca se procedeaza asa pentru o aplicare cat mai omogena pe suprafata.

Este important sa va miscati repede si bine si repet, nu e pentru incepatori...

Finisul este unul de tip "ud", sticlos, cum nu prea am vazut la nicio ceara, fie ea Concorso, Zymol, Poorboy's, etc...

Pentru ca lucrez singur, ca de obicei am sa dezamagesc si va spun ca nu am facut poze, nu aveam cum, fizic. Nu mai spun ca am facut prostia sa nu-mi pun manusi in maini cu toate ca am, si... asta e, mainile mele au opticoat pe ele.

Sunt foarte multumit de rezultat, de cum arata vopseaua si am scos-o la soare pentru verificarea vizuala finala si nu mi-au ramas zone neacoperite sau nefinisate. Apoi, am bagat masina la loc in garaj ca batea un vant de numa si mi-o prafuia imediat.

Daca are durabilitate asa cum zic cei de la Optimum, atunci e un produs super si chiar isi merita banii.

Am citat un post al meu de pe un forum de detailing.

Scuze de posturi consecutive dar nu mai pot edita si rog un mod sa le uneasca. Multumesc.

99SDT, masina ta are o culoare extraordinara. Imi place foarte mult dar nu placea la restul familiei pe albastru si m-am sacrificat :p O asemenea culoare pune in valoare masina intr-un mod foarte interesant, mai ales cand e curata si in soare.

Zic eu ca merita un detailing calificat urmat de o protectie cu opticoat, pacat de ea cat e de frumoasa si... speciala.

Multumesc, D-rive! Mi-a placut foarte mult contrastul cu interior oyster black, cam la fel de greu de tinut ca-n poze, dar pentru care am 2 solutii de curatare, respectiv intretinere.

Si mie imi place subiectul detailing si chiar mi-am curatat si ceruit masina dupa sfaturi gasite pe detailingworld.co.uk, insa deja efectul s-a dus. Acum ca am dat peste produsul asta as vrea sa ii fac un detailing ca la carte finalizat cu opti-coat, insa nu vreau sa o fac eu, citind randurile tale de mai sus.

Insa, stratul nou, de opti-coat, de 5 microni sau cat s-o forma, nu se mai zgarie, nu se mai matuieste, chiar asa rezistent la swirls este? Si daca apar matuiala sau acele zgarieturi fine, ele se rezolva tot cu polish? Si apoi, daca am polishat, nu trebuie si ceara/sealant? Deci "peticesc" protectia? (sper sa intelegi ideea :) ) Eu ma gandeam ca daca tine un an, nu lifetime, tot e bine.

Suna tare interesant, dar nu cred ca am .."mana" pentru asa ceva! Ar fi interesant daca ai scrie si UNDE putem aplica aceasta protectie (profi, desigur, nu ca noi, incepatorii!). Mai ales ca a mea e neagra si ....e curata 2 ore dupa spalat! APoi...

Dar , cum ti se pare aceasta ..nanotehnologie! Imi place rezultatul!

Edited by c.sainz

si totusi cum se aplica , pui pe aplicator si intinzi cu miscari circulare ca la ceara ? Se mai face buffing la final ? se sterge surplus ? practic in 15 min se intareste ca un superglue ?

Pui pe aplicator si se aplica in cruce. Dai intr-un sens, apoi in celalalt.

Se lucreaza fiecare panou in parte, de exemplu o usa, o termini si abia apoi treci la urmatoarea.

Timpul de lucru, mai ales vara e destul de scurt. Eu recomand ca lucrarea sa se faca in doi. Unul aplica, celalalt finiseaza daca e cazul cu o laveta de microfibra trecand fff fin peste suprafata. Doar cat sa niveleze stratul. Cand faci lucrul asta ai sa constati ca nu e atat de greu.

Mie aplicarea mi se pare floare la ureche daca as mai fi cu cineva care sa se priceapa cat de cat. Mai greu e cu pregatirea suprafetei in sensul ca toate masinile sunt pline de contaminanti si swirls.

99SDT, ei zic ca tine for life daca treaba e facuta asa cum trebuie. Sincer sa fiu ma indoiesc de asta dar la baza parerii mele nu sta nimic, deci ramane de vazut daca am eu dreptate sau ei.

Poate fi dat polish ca si la lac. In general, la un polish usor, nu iei cei 5 microni.

Parerea mea personala si neprofesionala este ca in timp, nu stiu cat e ala, se poate reface protectia pentru ca e IMPOSIBIL sa nu se deterioreze aceasta protectie. Mama masii doar nu e diamant. Totusi, cum spuneam, ramane de vazut.

Mircea. La fel e si asta. Depinde ce folosesc baietii aia. Cred totusi ca Opticoat e mai "bengoasa" ca solutia folosita de aia care dau un an garantie sau cat dau...

Pentru ca scopul pentru care am facut topicul nu este de reclama, dati si voi un google cu cine aduce asa ceva in Ro si il gasiti :p Suntem prieteni si chiar nu as vrea sa para ca ii fac eu reclama mascata pentru ca nu e asa. Nu vreau decat sa informez si sa formez opinii pe forum, nu comert :p

Solutia asta, din ce vad eu dupa doua zile de stat in garaj masina, este antistatica dar nu va asteptati la minuni. O diferenta o sa observati. Se pune mai greu praful dar de pus tot se pune. Avantajul e ca la un jet de apa, zboara instant si nu trebuie insistat.

• 4 weeks later...

Cine-mi aplica si mie in Oradea asa ceva ??? Sau prin orasele vecine.Poti recomanda pe cineva ?

PS Intre timp am gasit si un test comparativ extrem intre opticoat si quartz pe youtube.omul da cu bricheta sa zgarie suprafata tratata si sterge apoi zgarietura cu degetul ....KOOOLdirol.gif

http://www.youtube.com/watch?v=A3KMjvlc8a8&feature=player_embedded#at=63

http://www.youtube.com/watch?v=Vfn5NGadD7E&feature=player_embedded

Edited by X X L
insert media

Poate ar fi bine sa fac o mica clarificare.

Eu sunt importatorul pentru Opti-Coat. Daca aveti intrebari le puteti adresa aici, la telefon, sau pe PM. Gasiti datele in profilul meu.

Sunt ferm convins ca exista multi capabili sa aplice opti-coat in tara noastra(Profi sau pasionati). La urma urmei nu este chiar asa de greu, daca urmezi cateva sfaturi as zice eu simple si chiar banale.

Una peste alta in momentul de fata pe zona Cluj doar o anume reprezentanta auto a ales sa se specializeze pe aplicat Opti-Coat.

Pe mine personal m-a impresionat aspectul final dar si durabilitatea lui Opti-Coat 2.0.

Peste putin timp cand se vor fi implinit 45 de zile de la aplicare voi incerca sa imi brutalizez masina spaland-o la spuma activa la o spalatorie absolut banala din Bucuresti.

Urmand ca dupa 2-3 luni de spalari saptamanale sa observ panza de paianjen aparuta dar si daca/cum protejeaza Opti-Coat o masina spalata/condusa in lumea reala(Bucuresti).

Multumesc

Edited by colindetailing

Eu dupa o decontaminare, am aplicat masinii mele meguiars swirl x , dupa care cera collinite 476`s .

Podusele se pot lua oricand din romania, de pe www.wweeeeeee .ro , respectiv www.ewwwweeeeeee .ro.

http://www.youtube.com/watch?v=L18nyfTvSmk

asa arata dupa...

Apropo acum am apucat sa citesc mai sus, sa remarc ca userul colindetailing, e cel de la care am cumparat ceara. Vi-l recomand , are produse de calitate la preturi foarte mici , puteti cumpara, si ofera servicii de polishare foarte bune. NU vreau sa sune a reclama, dar eu am fost foarte multumit. Succes :D

si daca/cum protejeaza Opti-Coat o masina spalata/condusa in lumea reala(Bucuresti).

Multumesc

Aº vrea ºi eu sã Îmi spãl maºina ºi sã o conduc În lumea realã, dar nu am de gând sã fac 3000 km pânã În bucureºti numai pentru ãsta.

AÂşa cĂŁ o spĂŁl Âşi o conduc Âşi eu pe unde pot....