Jump to content

Cum curat EGR-ul si de ce am nevoie

Recommended Posts

Prima data grosul mizeriei il scoti cu o aschie de lemn. Iar dupa il cureti cu o periuta de dinti si cu solutie Triumf pt. aragaze. Garantat iasa ca nou, o sa caut ceva poze cu EGR-ul meu curatat.

Ok.. Super.. Se simte ca l-ai curatat ? Trage mai bine.. Consum Mai mic..?

Degeaba cureĂži doar egr-ul...

E exact un fel de frecĂžie la picior de lemn.

Singura chestie pentru e faptul cã nu ajunge sã se blocheze supapa de la jeg, ceea ce oricum nu am auzit sã se Întâmple.

DacĂŁ chiar vrei sĂŁ faci o treabĂŁ ok, cureĂži egr, admisie, furtune, intercooler.

ÂŞi grijĂŁ cu diluantul, sĂŁ nu distrugĂŁ garn de la supapa egr.

Perfect adevarat, trebuie tot traseul curatat, imclusiv tubulatura.

Nu stiu exact managementul EGR-ului de la e46 dar la TDI ajuta la o oprire a motorului mai ferma. Daca clapeta de la Shut-Off Valve e plina de funingina aceasta nu mai inchide perfect, permitand aerului sa mai patrunde in cilindrii dupa ce sa luat contactul.

@fizz

Ăntrebai de avantaje..

Imagineazã-Þi plãmânii unui fumãtor inveterat, comparaÞi cu ai unui nefumãtor.

Avantajele sunt, chiar dacĂŁ nu imediate.

Aceastã operaÞiune + obligatoriu filtre epurator ºi aer noi nu pot face altceva decât bine motorului.

Pare ceva de munca..

O zi, ca sĂŁ faci totul ok.

PreĂžul lucrĂŁrii, relativ mic.

Idea de a te face cu funingine pânã la coate ºi plãcerea muncii În sine, priceless.

Prima data grosul mizeriei il scoti cu o aschie de lemn. Iar dupa il cureti cu o periuta de dinti si cu solutie Triumf pt. aragaze. Garantat iasa ca nou, o sa caut ceva poze cu EGR-ul meu curatat.

WD40 nu e mai ok decat triumf?vreau sa fac si eu aceasta operatiune constand in curatare Egr plus galerie admisie la un M57

WD-40 nu e deloc pt. curatat. E un degripant si are si proprietati de ungere. Cititi eticheta.

Pt. curatat merge si solutie pt. curatat motoare, pulverizati in interiorul EGR-ului, lasati cateva minute sa actioneze si dupa aia la frecat cu periuta de dinti.

Nu ai nevoie de mĂŁnuÂşi, dar trebuie tĂŁiate unghiile ĂŽnainte.

Ca soluĂžie, eu am folosit supermafrasol, de la Mafra, aplicatĂŁ cu pulverizator. Face minuni, diluat corect.

CurãÞã metal, plastic, cauciuc, fãrã sã atace materialul.