Jump to content

Se incinge motoru

Recommended Posts

Salve, am un 318tds 1997 sedan, si am o problema, mi se incinge motoru, in timp ce merg dintr-o data incepe sa urce si urca urca, dar evident cand vad o opresc, sau mai nou am observat, merg pana in 2000 de ture, si incepe sa scada. Am mai observat ca incepe sa creasca temperatura motorului atunci cand merg mai turat, gen 3000-4000 ture. Acuma sa zic toata povestea, acu aproximativ o luna in timp ce mergeam, ii dau viteza intai, ii dau a2, si dau a3, in a3 nu se mai tura, tineam aceleratia la podea. Mam dus la service, mam dus si pt motiv ca nu prea tragea. Am puso la diagnosticare si am aflat ca tata cand a umblat la masina a uitat sami prinda un furtun la turbo si mergeam fara turbo(fusesem la mare si pe autostrada nam depasit 140km/h). Cand am plecat de la service dupa vro 4km a inceput sami creasca temp la motor ( aici sa intamplat prima oara problema cu cresterea temp la motor), mam intors la service, au desfacut pompa de apa, termostatu, au zis ca pompa de apa merge bine, si am schimba termostatu ( nam gasit de cat unu la 50ron). Dar in continuare mi se intampla problema asta. Daca o las sa se raceasca pot merge in continuare chiar daca merg mai turat. Mai am o mica problema cu climatronicu, mi se stinge si mi se aprinde singur de nebun, uneori ramane display-ul aprins pe jumatate si baga aer cald de nebun chair daca e dat la rece. Unu de la servicu respectiv mia zis ca sar putea sa fie cuplu vascos, ca punea el mana pe ventilatoru ala si cica putea sa tina mana, si in mod normal nu ar fi trebuit. Daca aveti ideei vas fi recunoscator. (masina a mers perfect pana acu o luna)

PS: imi cer scuze pt ortografia mea :)

am uitat sa precizez, la diagnosticare, a fost si o eroare la apa... ceva de genu, dar pe urma ea dat iar diagnosticare si nu cred ca a mai gasit, defapt nu mia mai zis nimic despre eroarea asta cel care a facut diagnosticarea.

Ciudat si eu pot opri vasco cuplajul cu mana, iar masina nu incalzeste aiurea. Cand trebuie sa raceasca cupleaza, pt ca se aude un vuiet ca de motor mare, zgomot amplificat sigur de tunelul ala de directionare a aerului de la radiator.

Ciudat si eu pot opri vasco cuplajul cu mana, iar masina nu incalzeste aiurea. Cand trebuie sa raceasca cupleaza, pt ca se aude un vuiet ca de motor mare, zgomot amplificat sigur de tunelul ala de directionare a aerului de la radiator.

+1

asa trebuie sa se auda la un vascocuplaj care functioneaza normal

nu sta cuplat non-stop

ceva prost, stiu ca a zis mecanicu ca e prost, doar ca lam luat ca era inchis peste tot ... asta lam gasit.

aveti ceva idei care ar fi problema? ca miau cam luat bani aiurea aia la service, cu teorile lor.

Mai are careva idei? Si Dan cum fac o verificare calumea? si vad ca 2 baieti mai sus au zis ca daca opresti vascu cu mana e mort, si inca 1 baiat a zis ca daca nu conteaza, ca e normal. Pana la urma cum e?: D

Mai are careva idei? Si Dan cum fac o verificare calumea? si vad ca 2 baieti mai sus au zis ca daca opresti vascu cu mana e mort, si inca 1 baiat a zis ca daca nu conteaza, ca e normal. Pana la urma cum e?: D

Cum a zis Alex e corect, daca opresti vascul cu mana, e defect.

Schimba vascul, pune un termostat mai calitativ, aeriseste masina si ai sa vezi diferenta.

Bafta.

am schimbat vascu, si am mers cu ea si am mers f turat, si nu sa mai miscat de loc acul la temperatura :), la prima vedere se pare ca aia a fost problema. Claudiu pompa de apa miau verificato la primu service de am fost si au zis ca e buna, merge bine. Acuma mia mai ramas de cat problema cu climatronicu care se stinge si se aprinde dupa cum are chef :) .