Jump to content

Caseta de directie

Recommended Posts

Astazi am fost la filaret pentru a imi schimba vasul de expansiune care a crapat.

Iar daca tot a ridicato pe elevator lam rugat pe mecanic sa imi zica ce troncane pe fata ca sa imi fac o idee la ce trebuie sa schimb mai in primavara.

Am fost surprins sa aflu ca pe langa consumabilele obijnuite la cara ma si asteptam e si caseta de directie :blink:

Ce sfaturi imi dati avand in vedere ca la directie nu imi face nici un fel de probleme, se poate repara doar caseta?

ar trebui sa fii sigur ca e caseta inainte de o schimba. mai cere o parere de la un alt service. poate e doar un capat de bara.

cand am schimbat bieletele mi-a fost recomandat sa schimb urgent arcurile pt ca sunt "lasate". dupa ce l-am dat pe mecanic cu capul de roata, i-am explicat ca sunt sport ... etc.

unii vor doar sa iti vanda piese aiurea.

sper sa fie si la tine vorba doar despre ceva minor. bafta!

Posibil sa ai dreptate.

La cat de priceputi sunt astia de la filaret...... :)

A dat acest verdict dupa ce a dat cu punu in bara care iese din caseta si a clantanit destul de tare, ala e capatu de bara? :) Poate clantani asa din caseta chiar daca la directie este buna? :)

Mersi pentru ajutor, dupa cum vezi mai am mult pana devin mecanic incepator :blink:

Edited by Vrabiuta

Posibil sa ai dreptate.

La cat de priceputi sunt astia de la filaret...... :)

A dat acest verdict dupa ce a dat cu punu in bara care iese din caseta si a clantanit destul de tare, ala e capatu de bara? :) Poate clantani asa din caseta chiar daca la directie este buna? :)

Mersi pentru ajutor, dupa cum vezi mai am mult pana devin mecanic incepator :blink:

149213[/snapback]

din ce stiu eu la casetele de directie cedeaza o flansa teflonata iar manifestarea standard e un joc in volan insotit de un zgomot la virare... daca nu ai joc in volan sau nu face zgomot eu zic sa stai calm... deci, stai pe loc si da de volan si asculta cu atentie... pe loc, la virare, efortul depus e destul de mare ca sa produca zgomot... incearca sa misti rapid volanul stanga dreapta si asculta cu atentie... in rest sunt o groaza de chestii care pot clantani deci nu te arunca asa direct la caseta... vezi bieletele, pivotii, capetele de bara si ca sa te clarifici studiaza putin puntea fata pe www.realoem.com ... face minuni garantat...:D

din ce stiu eu la casetele de directie cedeaza o flansa teflonata iar manifestarea standard e un joc in volan insotit de un zgomot la virare... daca nu ai joc in volan sau nu face zgomot eu zic sa stai calm... deci, stai pe loc si da de volan si asculta cu atentie... pe loc, la virare, efortul depus e destul de mare ca sa produca zgomot... incearca sa misti rapid volanul stanga dreapta si asculta cu atentie... in rest sunt o groaza de chestii care pot clantani deci nu te arunca asa direct la caseta... vezi bieletele, pivotii, capetele de bara si ca sa te clarifici studiaza putin puntea fata pe www.realoem.com ... face minuni garantat...:blink:

149307[/snapback]

acelasi lucru mi s-a spus si mie la Augsburg(320i E46) ca tre sa schimb caseta ca am joc dar ce ma intriga e ca nu am joc in volan si s-a simtit joc numai la roata stanga si pe capatul de bara cand mecanicul tragea de ea stanga/dreapta. evident ca am cerut detalii si mi-a zis ca se uzeaza cremaliera, iar cum cremaliera este aceeasi pt ambele roti eu cred ca jocul ar trebui sa apara si pe partea dreapta. Daca cineva a avut experiente de genul asta sa ne ajute. Mai mult mi-au dat joc si la pivoti si chiar nu am vazut asta(o sa mai verific si la alt mecanic).

Solutii la caseta : noua (~1000eur),reconditionata(~600eur) si ultima meserias la uzina 23 August o reconditioneaza perfect si garantie "pe viata" (cert e ca daca o incarca cu material bun poate rezista foarte mult) - intre 150 si 300 eur in fct de uzura

din ce stiu eu la casetele de directie cedeaza o flansa teflonata iar manifestarea standard e un joc in volan insotit de un zgomot la virare... daca nu ai joc in volan sau nu face zgomot eu zic sa stai calm... deci, stai pe loc si da de volan si asculta cu atentie... pe loc, la virare, efortul depus e destul de mare ca sa produca zgomot... incearca sa misti rapid volanul stanga dreapta si asculta cu atentie... in rest sunt o groaza de chestii care pot clantani deci nu te arunca asa direct la caseta... vezi bieletele, pivotii, capetele de bara si ca sa te clarifici studiaza putin puntea fata pe www.realoem.com ... face minuni garantat...:blink:

149307[/snapback]

tot asa mi-au zis si mie cei de la Filaret: caseta de directie. am schimbat bucsile de la bascule si gata zgomotul...crisjohn zice bine cu volanul: fa testul ala dar du-te si la o ureche de mecanic...si oricum, orice caseta de directie are un joc cat de mic....mai ales la gropile din Buc...(quote:AliNOS)

din ce stiu eu la casetele de directie cedeaza o flansa teflonata iar manifestarea standard e un joc in volan insotit de un zgomot la virare... daca nu ai joc in volan sau nu face zgomot eu zic sa stai calm... deci, stai pe loc si da de volan si asculta cu atentie... pe loc, la virare, efortul depus e destul de mare ca sa produca zgomot... incearca sa misti rapid volanul stanga dreapta si asculta cu atentie... in rest sunt o groaza de chestii care pot clantani deci nu te arunca asa direct la caseta... vezi bieletele, pivotii, capetele de bara si ca sa te clarifici studiaza putin puntea fata pe www.realoem.com ... face minuni garantat...:)

149307[/snapback]

Da, intradevar se aude un duduit cand misc repede de volan pe loc :blink:

O sa merg si la un alt mecanic si daca intradevar are ceva caseta atunci.... :)

Orcum pana nu schimb restul consumabilelor care sunt cu siguranta destul de uzate nu iau nici o decizie asupra casetei, nu?

Edited by Vrabiuta

Da, intradevar se aude un duduit cand misc repede de volan pe loc  :blink:

O sa merg si la un alt mecanic si daca intradevar are ceva caseta atunci.... :)

Orcum pana nu schimb restul consumabilelor care sunt cu siguranta destul de uzate nu iau nici o decizie asupra casetei, nu?

149470[/snapback]

daca e un zgomot infundat si nu se simte in volan duduitul (daca e mai infundat si oarecum sec) poate proveni de la bucse... daca vrei sa-ti dai seama da cu piciorul in roata dinspre fata spre spate si vezi daca joaca mult... daca joaca mult sunt bucsele sigur si normal e sa nu joace deloc (eventual verifica la o masina asemanatoare)... rotile fata nu au voie sa joace fata spate prea mult si exact asta am patit si eu... haios e ca la mine se auzea acel zgomot infundat destul de rar fara sa-l pot localiza sau lega de ceva anume... cand mergi pe linii drepte mai se aude zgomotul acela, asa mai usor adica?

LE- am un amic care vinde o caseta de directie de e46 noua la bani mai putini si o si monteaza deci daca e caseta cu siguranta se va rezolva la niste bani mai decenti insa verifica toate celelalte cazuri posibile inainte de caseta...

Edited by crisjohn

daca e un zgomot infundat si nu se simte in volan duduitul (daca e mai infundat si oarecum sec) poate proveni de la bucse... daca vrei sa-ti dai seama da cu piciorul in roata dinspre fata spre spate si vezi daca joaca mult... daca joaca mult sunt bucsele sigur si normal e sa nu joace deloc (eventual verifica la o masina asemanatoare)... rotile fata nu au voie sa joace fata spate prea mult si exact asta am patit si eu... haios e ca la mine se auzea acel zgomot infundat destul de rar fara sa-l pot localiza sau lega de ceva anume... cand mergi pe linii drepte mai se aude zgomotul acela, asa mai usor adica?

149475[/snapback]

Atunci e de bine :blink:

Intradevar se aude foarte infundat iar in volan nu se simte nimic, si joc la roata am observat mai de mult ca am, si chiar mare cred.

Multumesc tuturor pentru ajutor

Atunci e de bine :blink:

Intradevar se aude foarte infundat iar in volan nu se simte nimic, si joc la roata am observat mai de mult ca am, si chiar mare cred.

Multumesc tuturor pentru ajutor

149481[/snapback]

daca ai joc mare fata spate la roata fata e clar bucsa... ia Lamforder... vezi ca s-a mai discutat totul pe aceasta tema... si apropos, fa-ne un bine si impusca-l pe mecanicul ala retard care ia banii de pomana oamenilor... spune-i ca i-au zis niste baieti de pe un forum sa se apuce de altceva ca masinile nu-s de el... :)

daca ai joc mare fata spate la roata fata e clar bucsa... ia Lamforder... vezi ca s-a mai discutat totul pe aceasta tema... si apropos, fa-ne un bine si impusca-l pe mecanicul ala retard care ia banii de pomana oamenilor... spune-i ca i-au zis niste baieti de pe un forum sa se apuce de altceva ca masinile nu-s de el...  :blink:

149485[/snapback]

nu le e rusine deloc...au impresia ca daca le intri pe poarta servce-ului, masina e pe punctul de a sucomba...dar asta e o alta luuunga si enervanta discutie...

zii mecanicului sa verifice daca nu cumva curge uleiul din caseta...daca nu curge, ai acapat!

verifica oricum si celelalte elem. din articulatii: pivoti, bielete, bascule...

O verificare pe elevator e 80 RON, nea mecanicu o fi zis ca de ce sa imi zica adevarul atat timp cat el a ridicato pentru a schimba vasul de expansiune. Poate daca dadeam 80 RON (o suma aberant de mare cred eu) nu mai era stricata caseta. :blink:

Oricum eu nu mai trec pe la filaret decat cu probleme minore cum a fost vasul. Tot AB e mai bun si mai ieftin.

O verificare pe elevator e 80 RON, nea mecanicu o fi zis ca de ce sa imi zica adevarul atat timp cat el a ridicato pentru a schimba vasul de expansiune. Poate daca dadeam 80 RON (o suma aberant de mare cred eu) nu mai era stricata caseta.  :)

Oricum eu nu mai trec pe la filaret decat cu probleme minore cum a fost vasul. Tot AB e mai bun si mai ieftin.

149502[/snapback]

propria initiativa nu exista in cazul mecanicilor de la Filaret. Mie nici cand l-am zis sa-mi spuna ce are masina de bate pe fata...au tras DOAR de roata, s-au uitat unul la altul, si in cor au ciripit:" Caseta varza..."si au plecat. :blink: N-au tras de bielete, de pivoti, nu s-au uitat la bucse, la nimic... :)

mergi la un service impartial, dar dotat cu scule si mai cere o parere...parerea mea! :) :D

Edited by verssatu

Daca ar fi joc la caseta de directie n-ar trebui sa se simta la ambele roti?

149513[/snapback]

ar trebui sa se simta in volan: o mica pauza intre mom in care tragi de volan si cel in care se misca roata...nu cred ca e sesizabila cu ochiul liber...se simte la mana cand sucesti de volan...

ar trebui sa se simta in volan: o mica pauza intre mom in care tragi de volan si cel in care se misca roata...nu cred ca e sesizabila cu ochiul liber...se simte la mana cand sucesti de volan...

149517[/snapback]

El a spus mai sus ca nu are joc in volan, doar la roata stanga.

Eu nu ma pricep nici la a mea :blink: , ajutatil voi

nu nu se simte in volan si nici nu bate, se simte doar cand tragi de roata stanga stanga/dreapta si atat si eu ma intreb ca daca are joc din cremaliera cum a zis mecanicu ar trebui sa se simta si la roata dreapta. Jocul e destul de mare la roata si binenteles nu poate fi facuta geometria. Am pus anvelope noi de iarna si neaparat tre sa fac geometria altfel risc sa le uzez neuniform. N-as da caseta jos fara sa stiu exact care e treaba. Greu gasesti mecanici profesionisti si responsabili.

nu nu se simte in volan si nici nu bate, se simte doar cand tragi de roata stanga stanga/dreapta si atat si eu ma intreb ca daca are joc din cremaliera cum a zis mecanicu ar trebui sa se simta si la roata dreapta. Jocul e destul de mare la roata si binenteles nu poate fi facuta geometria. Am pus anvelope noi de iarna si neaparat tre sa fac geometria altfel risc sa le uzez neuniform. N-as da caseta jos fara sa stiu exact care e treaba. Greu gasesti mecanici profesionisti si responsabili.

149522[/snapback]

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...940&hg=32&fg=25

vezi aici cu atentie...

ridica masina pe cric pe partea unde se aude sau misca roata, bracheaza rotile la maxim stanga (daca e pe stanga sau dreapta in dreapta) si apoi trage de roata stanga dreapta cu mana si vezi daca se aude ceva si mai ales de unde... dupa cum vezi acolo sunt pivoti, capete de bara, bucse deci fii atent si incearca sa izolezi zgomotul... fiecare din piese are o libertate de miscare dar nu trebuie sa produca zgomot sau troncaneli eventual scartaieli (ca un pivot de-al meu mai nesimtit)... deci fa asta sau viziteaza pe cineva care poate face asta... eventual, ca sa fii mai sigur foloseste un levier cu atentie si forteaza cu el piesele facand parghie ca sa fii convins ca nu misca nimic... bafta si ne auzim...

Aceeasi problema, acelasi diagnostic intr-un service din Bucuresti. N-am crezut si am fost cu ea la altcineva, care, dupa o verificare ceva mai logica, mi-a zis ca e cuplajul volanului. Zgomotul se aude de undeva de sub bord, intr-adevar. Problema e ca nemernicul de cuplaj nu se gaseste aftermarket (ma rog, eu n-am gasit) si trebuie sa iau unul nou, original. Maine sun la AB sa vad cat e...

crisjohn merci,

stiu care sunt componentele directiei numai ca nu prea mai am incredere in mecanici pana nu vad cu ochii mei, pentru ca unii refuza sa gandeasca(nu toti sa nu generalizam). La mine se simte joc la capatul de bara stanga dar nici unul n-a dat jos burduful sa se uite au pus mana doar pe burduf si au diagnosticat caseta; sambata merg la un mecanic si o sa-i cer sa desfaca burduful. Am mai spus si sus, cum jocul este stanga dreapta iar cremaliera, uzata dupa spusele lor, este unitara pt ambele roti ar trebui ca jocul sa fie si pe dreapta. Eu suspectez capatul de bar dar voi vedea sambata. Cert e ca nu aud zgomot pe fata. Am sa revin cu ce am schimbat

Am ajuns la un mecanic mai priceput care a rezolvat jocul din caseta foarte simplu: caseta are un resort pe partea stanga care poate fi tensionat printr-un surb de reglaj. Asadar recomandarea de la Augsburg de a schimba caseta sa dovedit falsa iar toata 'reparatia' a costat 20RON

152792[/snapback]

super, ma bucur... nice ride...:)

:blink: