Jump to content

Sfaturi achititionare seria 7

Tavi681

Recommended Posts

Salut Forum,

M-am hotarat sa achizitionez pentru prima data o masina SH deoarece mi-a placut foarte mult un BMW 740Li pe care nu mi-l permit nou. Masina este fabricata in aprilie 2007 si are 80.000 km (?!?) - pretul cerut e 25.000 EUR.

As dori sa stiu:

- Ce ar trebui sa verific mai intai la aceasta masina inaite sa o cumpar / ce teste ar trebui sa ii fac

- Ce service recomandati in Bucuresti sa imi faca toate aceste teste si sa imi dea o evaluare cat de cat reala asupra masinii.

- Se pot verifica in vreun fel daca aia sunt km reali si sa nu cred doar ce scrie pe bord?

- Pretul vi se pare rezonabil pentru acesta masina? (Eu l-am gasit rezonabil comparand cu pretul unui 740 nou, si luand in calcul o vechime de 4 ani).

Va multumesc pentru sfaturi si ajutor.

P.S. Trebuie sa mentionez ca nu ma pricep la masini, asa ca fara termeni tehnici in reply :)

Salut Forum,

M-am hotarat sa achizitionez pentru prima data o masina SH deoarece mi-a placut foarte mult un BMW 740Li pe care nu mi-l permit nou. Masina este fabricata in aprilie 2007 si are 80.000 km (?!?) - pretul cerut e 25.000 EUR.

As dori sa stiu:

- Ce ar trebui sa verific mai intai la aceasta masina inaite sa o cumpar / ce teste ar trebui sa ii fac

- Ce service recomandati in Bucuresti sa imi faca toate aceste teste si sa imi dea o evaluare cat de cat reala asupra masinii.

- Se pot verifica in vreun fel daca aia sunt km reali si sa nu cred doar ce scrie pe bord?

- Pretul vi se pare rezonabil pentru acesta masina? (Eu l-am gasit rezonabil comparand cu pretul unui 740 nou, si luand in calcul o vechime de 4 ani).

P.S. Trebuie sa mentionez ca nu ma pricep la masini, asa ca fara termeni tehnici in reply :)

Km la BMW se stocheaza in mai multe parti : bord , cheie , cutie de viteze. De fapt la BMW se calculeaza in ore de functionare . Cineva priceput de la un service , poate chiar de la reprezentanta , poate sa verifice . La reprezentanta le apare in baza de date dupa seria masinii intervalele de service si km la care s-au facut in reprezentantele BMW din lume . Vezi care a fost ultima revizie facuta la reprezentanta si la cati km. Daca nu depaseste km de pe bord , faci media km parcursi si calculezi km actuali.

Salut Forum,

As dori sa stiu:

Pretul este OK , mai ales daca e si inmatriculate in RO . Dar si in Germania , nu gasesti sub pretul asta.

Ca sa o verifici trebuie sa o pui pe un tester care softul original BMW. Vezi sa aibe softul intreg pt ca multi cumpara doar partea generala pt. ca este scump varianta integrala . Am vazut ca unele reprezentante AD Garage au variante full . Daca au softul intreg , atunci se vad toate componentele electrice si electronice ale masinii , si in functie de parametrii in care merg vor sti tot , inafara de o perte din suspensie si directie care o vor verifica mecanic.

Bafta . Oricum un motor de 740i nu prea ai cum sa-l termini orice ai face .

Da, arata exact cu ce am vazut eu si are si acelasi numar de inmatriculare, JRK. Nu stiu cum de l-ai gasit :)

Din ce observ eu insa, cine a completat acolo, a facut-o gresit. Nu e 2008, ce am vazut eu in cartea masinii este aprilie 2007.

Ce nu se observa din poze, e ca are niste zone proaspat revopsite prost, dar nu pare sa fi avut vreun accident.

Pretul este OK , mai ales daca e si inmatriculate in RO . Dar si in Germania , nu gasesti sub pretul asta.

Ca sa o verifici trebuie sa o pui pe un tester care softul original BMW. Vezi sa aibe softul intreg pt ca multi cumpara doar partea generala pt. ca este scump varianta integrala . Am vazut ca unele reprezentante AD Garage au variante full . Daca au softul intreg , atunci se vad toate componentele electrice si electronice ale masinii , si in functie de parametrii in care merg vor sti tot , inafara de o perte din suspensie si directie care o vor verifica mecanic.

Bafta . Oricum un motor de 740i nu prea ai cum sa-l termini orice ai face .

Multumesc mult de info. Voi cauta un service care sa aiba software-ul full.

Da, arata exact cu ce am vazut eu si are si acelasi numar de inmatriculare, JRK. Nu stiu cum de l-ai gasit :)

Din ce observ eu insa, cine a completat acolo, a facut-o gresit. Nu e 2008, ce am vazut eu in cartea masinii este aprilie 2007.

Ce nu se observa din poze, e ca are niste zone proaspat revopsite prost, dar nu pare sa fi avut vreun accident.

Multumesc mult de info. Voi cauta un service care sa aiba software-ul full.

ce componente sunt revopsite ? Sa nu fie ceva vital care in urma unui impact sa descentreze masina.

Stai linistit ca nu a gresit nimeni. Samsarii asa pun masinile, daca sunt 2007 le pun 2008, daca sunt revopsite, fac poze pe partea opusa, etc. etc.

• 2 weeks later...

Din moment ce a mintit cu anul de fabricatie in anunt trebuie sa iti dai seama ce fel de om este ! Km sigur nu sunt reali ! Mai bine iti iei 730d facelift

Ok. Deci e a mea acum :)

Anul de fabricatie a fost 2007, prima inmatriculare in RO a fost in 2008. Toate reviziile din 2008 pana acum facute la Bavaria Motors Otopeni, km confirmati si de ei. Mi-au facut o revizie generala si tot ce mi-au recomadat sa inlocuiesc sunt doua bucse pe spate si parbrizul care are doua "puncte".

Lasand toate astea, masina e senzationala :)