Jump to content

BMW E 39 525 tds '97

Gabi M

Recommended Posts

Am un bun prieten care vrea sa-si cumpere un BMW si ar vrea un 525 Tds din 1997-1998. Ce valoare de piata are la ora actuala acesta masina?

Tds-ul de la BMW este destul de slab si problematic,din ce stiu eu...Nu stiu daca se merita sa arunce banii pe un astfel de motor...bafta

din contra, cred ca a fost printre cele mai fiabile dieseluri scoase de BMW,

singurul lucru care se duce la el e pompa, care se reconditioneaza, injectoarele pot fi curatate,

In rest curatata admisia din an in pasti, ulei bun si talpa...

Problema lui e ca e un pic gurmand comparat cu un diesel modern.

Edited by DOMI

eu am un e 39 din 97 525 tds , asa este am avut probleme cu pompa de motorina (curgea) s-a rezolvat cu 600 ron montat-demontat si reglata popa ,mai poate curge caseta de directie in rest este o masina ok iar cu pretul cred ca pleaca de 2500 e pe bulgaria pana la 4000e inscrise pe romania

daca nu te crezi in m 5 si mergi decent cu ea si folosesti puterea motorului doar la depasiri eu zic din propia experienta este un motor si o masina de nota 10 cu minus :laugh:

P.S. aaaa si mai merg si cu biodiesel(3,30 ron\litru) :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Edited by valy

parerea mea este ca sint printre cele mai reusite masini , eu detin un seria 5 tds din 1997 si arata impecabil iar problema cu pompa este ca atunci cind curge sint doar garniturile de la capace si costa setul 50 roni iar reparatia 100 asa ca nu e scump iar in rest ulei ,motorina si talpa .

crede ma ca are un sprint de te baga in scaun .

oricum bafta ! daca vrei da un mes si vorbim mai multe despre modelul asta 0743698918 TORQ :thumbsup:

• 6 months later...

@torq - treaba cu bagatul in scaun e valabila de la om la om, depinde din ce te dai jos si cat de des mergi cu masina. eu m-am obisnuit cu 530d-ul resoftat si nu mi se mai pare ca trage extraordinar, pana merg 2 zile cu alta masina de putere mai mica, la revenire simtind din nou 3.0 D-ul cum impinge. la mers zi de zi te obisnuiesti, e in natura omului sa trecem de la bine la si mai bine cu usurinta si intr-un timp scurt.

exact bagatul asta in scaun pe care il simt unii conducatori auto produce accidente. crezi ca e buricul pamantului o masina de 1.8 tone si 143 CP? e o masina cu care sa mergi linistit in confort, nu sa incerci marirea vitezei de rotatie a pamantului. Ciupanezu ne poate spune cum e cu 535i-ul E39.

revenind, un 525 TDS iti poate oferi liniste si siguranta, confort si cheltuieli rezonabile cu intretinerea daca proprietarii anteriori s-au ingrijit de masina. daca in schimb vechii proprietari s-au crezut la volanul vreunui 535i, atunci TDS-ul e o groapa ce trebuie umpluta cu bani.

sper ca prietenul lui Gabi M si-a gasit o masina ingrijita, nu atat la estetitca, ci la mecanica si propulsie.

TDS sunt motoare puternice si foarte rezistente, am un 525 tds din 97 si are 590000km si nu scoate gram de fum,nu mananca ulei si functioneaza apsolut tot tot tot la el, motorul tot asa "nervos" este si la km astia. pretul pe la este este cam pe la 2000euro neinmatr. cam pana pe la 4000 pe ro... eu pe a mea as vrea cam 2000 :D