Jump to content

vreau sa vad un baiat destept care poate sa ma ajute si pe mine cu o prbl!

Recommended Posts

probabil sa mai discutat problema asta,poate a mai intalnit cineva si poate ma ajuta si pe mine!am un e 36 coupe 1.8 is si am o problema care,parca nu pot sa o rezolv:Am prbl knd franez de la o viteza mai mare de 60 de km/h....imi trepideaza volanul,dar dak tin de volan putin dreapta sau il tin mai strans numai vibreaza volanul,dar imi vibreaza masina!Prima oara mi sa spus k din cauza la discuri...am schimbat 3 perechi de discuri dintre care acum ultimele sunt Zimmerman perforate!si placutze noi si tot imi bate!de la ce sa fie?mentionez k discurile le-am luat de la un prieten care le avea pe un e46 cu motor 2.5 si se dadea cu el deci le incingea de le rupea si nu s-au ovalizat!cum le-am pus la mine dupa 1500 de km a inceput sa imi bata in volan knd franez!de la ce sa fie??????sper k puteti sa ma ajutati k numai stiu ce sa mai fac....mecanicii astia cum deschid gura si zic k imi bate in volan cum gata discurile nici macar nu asteapta sa le explic tot,dar chiar sa fie toate discurile proaste?!primele le-am luat noi noutze si au zis k poate sunt proaste,perechea a 2a am luat-o de pe o pisica originale,si alea sunt proaste,pana la urma am luat zimmermanu asta perforat care sunt aproape noi...si zimmermanu sa fie prost ????

Vai preamarite, cum stai tu si astepti sa "vezi" un "baiat" destept care sa... te ajute, poor you.

Du-te si verifica-ti jantele sa nu fie ovalizate. Eventual ia niste roti de la alta masina si verifica daca mai face.

Daca nu e de la discuri sau de la jante+pneuri, nu are de la ce sa fie altceva...

P.S. invata sa scrii romaneste ;) Ti-ar prinde bine.

E posibil sa fie si de la jante: daca NU sunt pt masina ta si nu ai inele de centrare adecvate, o sa-ti tot trepideze!

Si, daca reusesti sa lasi secondu-urile si-ti cumperi discuri de frana de la REPREZENTANTA, o sa ai de castigat!

Nu-ti mai spun ca-ti prinde bine si sa exersezi la lb romana!

Bafta!

trebuie sa verifici asa:

roti, echilibrate, cauciucuri f bune, fara uzuri neuniforme. apoi discurile, desi nu cred ca asta e problema, bucsile din capatul basculei, eventual pivotii basculelor daca au joc, capetele de bieleta de directie si bieletele de directie, si ultimul dar totodata poate fi primul, racordul dintre caseta de directie si coloana de volan. are un fel de bucsa de cauciuc, si daca este uzata iti da vibratiile astea la franare. asa ca apuca te de verificat tot ce am spus. cu siguranta o sa gasesti problema. de preferat sa le verifice un mecanic f bun si pe elevator. spor

Cred ca m-am pripit cand i-am dat un raspuns serios. Nu apucasm sa citesc atent titlul topicului. :)

Tocmai de aia te-am intrebat, era intepatura ca nu observasi ce scrisese in titlu, chiar m-am mirat ca ai postat :p :D

Bine, daca stam stramb si judecam drept, nu trebuie bagata in seama exprimarea colegului si chiar merita un raspuns serios dar recunosc ca in seara asta sunt cam "exaltat" si nu m-am putut abtine... pacat, topicul e pe o sectiune care nu merita caterinca dar vazand postul initial...

daca vibreaza daor la franare sunt 99% bratele. Daca iti vibreaza si in alte imprejurari sunt bratele +alte probleme..

Discurile de frana ovalizate se simt in pedala, nu in volan sau masina.

Eu am impresia ca Romania e ori tara in care sunt cei mai multi posesori de masini dailydriver/track day din lume, ori tara in care discurile de frana sunt mai contrafacute decat posetele Gucci..

Toti, dar absolut oti numai discuri ovalizate au, dar in tara cu cele mai multe gropi din UE, bratele sunt ultimul suspect..

Edited by DOMI

recunosc ca in seara asta sunt cam "exaltat" si nu m-am putut abtine... pacat, topicul e pe o sectiune care nu merita caterinca dar vazand postul initial...

V-ati grabit toti sa raspundeti inaintea lu'... :sorcerer: , macar Paul si-a dat seama repede. Pisica acestui baiat pare blestemata, e nevoie de mai multi baieti.

Domi: DA. Si eu am avut nu odata discuri noi noute ovalizate un doi trei :rolleyes: altele sa-ti iei

Edited by Similea

trebuie sa verifici asa:

roti, echilibrate, cauciucuri f bune, fara uzuri neuniforme. apoi discurile, desi nu cred ca asta e problema, bucsile din capatul basculei, eventual pivotii basculelor daca au joc, capetele de bieleta de directie si bieletele de directie, si ultimul dar totodata poate fi primul, racordul dintre caseta de directie si coloana de volan. are un fel de bucsa de cauciuc, si daca este uzata iti da vibratiile astea la franare. asa ca apuca te de verificat tot ce am spus. cu siguranta o sa gasesti problema. de preferat sa le verifice un mecanic f bun si pe elevator. spor

+1 capetele de bara mai mult ca sigur

Simile-o asa ti-au spus , nu inseamna ca aia ai si avut. Stii care e faza, eu sunt ala care la 6 luni schimba inele de centrare din plastic ca le topesc si le deformez (mecanicul meu zicea ca nu a mai vazut asa ceva), in tara in care poti avea cea mai mare viteza medie pe care o poti face legal in lume, cu 190 de zile de ploaie semnificativa pe an, si daca mergi la un mecanic , orice mecanic aici, e ultimul lucru care il verifica.

De altfel in toate manuale de repartii oficiale, neoficiale, se mentioneaza clar ca daca simti vibratie in pedala, atunci verifici si discurile daca sunt ovalizate, si vibratia se simte la aproape orice viteza si conditii.

Ori cam 90 % din cei care dau diagnosticul asta si le si schimba nu raporteaza asta, ci ceva diferit, cum de exemplu poveste si colegul mai sus.

Edited by DOMI

Simile-o asa ti-au spus , nu inseamna ca aia ai si avut.

pai da, eu ce ziceam, duma asta mi s-a spus si mie, alaturi de 'puteti comanda la noi". Cum naiba sa se ovalizeze discuri noi noute, "da firma", ca doar nu le-au ros soarecii...

S-a dus probabil sa dea rotile jos si acum se mira ca nu prinde 60 km/h, dar e bucuros ca nu mai vibreaza.

Eu sincer am crezut ca e vreun elev in examen ce pune o intrebare cand am citit titlul :) BAC-ul asta. "De tre' asa dejtept"