Jump to content

Decuplare din viteza - nedorita

bazil

Recommended Posts

OK aceiasi problema clancanit la plecarea de pe loc dar si atunci cand folosesti frana de motor.

E foarte simplu de testat:

prima viteza accelerezi un pic dupa ca re o lasi sa intre in frana de motor si daca auzi acela clancanit la re-acelerare este piesa care face legatura dintre cardan si axul ce iese din cutia de vitaza.

Pe mine m-a costat cu manopera cu tot 4 500 e foarte simplu de schimbat dar din pacate la bloc nu prea ai posibilitate :blink:( mai ales ca mie imi place sa fac asa ceva:)

De rulment poate fi vb doar daca auzi acel sunet in continuu si nu poate fi vb de clancanit ci de o huruiala scartaiala sau orice altceva dar nu clancanit.

:)

PS: pe mine ma ajuta cineva cu doua elemente de reglare dintr-un far de E39

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=9495

Multumesc anticipat

ma scuzati pt impartialitate  :)  milioane de rasa veche :blink:)

4 mil 500 mii lei cu manopera cu tot

piesa e pet amortizarea plecarilor de pe loc un fel de bucsa elastica

157598[/snapback]

scuza-ma k ma bag in seama...tu vorbesti de flansa elastica care vine undeva pe sub skimbator ? cea cu 6gauri in ea ? dak zici de ea...aia knd se duce face k drqu si face mai tot timpul nu doar la plecare

de piesa nr 1 vorbesti ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...129&hg=26&fg=10

Edited by mache_rau

As avea o rugaminte, daca apelezi la reprezentantza sa nu spui ce au de schimbat!

Spune doar simptomatica sa vezi cu ce te aburesc, asa am patit si eu am fost la reprezentatza...... fufffuuuu trebuie schimbat diferentialul ........... mii de euro

Am zis ok hai sa o ridicam sa ne uitam sub ea, incepe el sa miste de cardan intradevar el se misca si in acelas timp facea si acel cloncanit specific dar nu la diferential ci in apropiere de cutie.

Daca te uit mai atent in acea zona vei vedea ca discul acela aproape ca atarna....

Are o constructie foarte interesanta cu trei suruburi e prins de cardan si locasul celorlalte 3 e un cilindru care e invelit in cauciug su cu lamele (groase binenteles) are lagatura cu restul piesei totul pentru a amortiza :blink:

Bafta, sa ne zici deznodamantul

scuza-ma k ma bag in seama...tu vorbesti de flansa elastica care vine undeva pe sub skimbator ? cea cu 6gauri in ea ? dak zici de ea...aia knd se duce face k drqu si face mai tot timpul nu doar la plecare

de piesa nr 1 vorbesti ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...129&hg=26&fg=10

157599[/snapback]

Nu face tot timpul ca draqu daca ii dusa doar o "gaura" ca sa ma exprim asa :)

Doar la plecare unde forta e mare mai ales daca e incarcata masina si char si goala ca doar e 1.5 t + 90 Kg ale mele e ceva de miscat de pe loc, si e foarte usor sa o faci sa "cante" prin procedura descrisa mai sus

Accelerzi usor apoi ridici piciorul de pe acceleratie si jucandu-te asa o vei auzi zbierand "schimba-ma" :blink:

Edited by clauberty