Jump to content

Accident M. Dinescu

Bala

Recommended Posts

X3 nu va câștiga vreun concurs de frumusețe, nu-i nici o ĂŽndoialĂŁ. Dar asta conteazĂŁ cel mai puțin.

pai trebuia sa zic SAV, sau cum o incadrara aia? :)

Tie nu ti se pare ca sta mai bine pe drum ca un X5, de exemplu?

Poți pune și pe X5 o suspensie șmecherĂŁ, dar fiind mai greu, se simte asta. Cel puțin pe lângĂŁ Timișoara este un drum bun cu multe viraje și cam așa mi s-a pĂŁrut mie.

Am testat si X5 si X6, diverse motorizari si echipari. Ar fi o prostie din partea mea sa spun ca masinile alea nu stau bine pe drum dar faptul ca sunt grele se simte. X3 fiind mai usor, castiga batalia din punctul asta de vedere. De asta pentru tine ca si conducator e mai usor, o simti mai bine ce face si ce drege.

Poiuyt, ca sa nu zici ca nu ti-o ridic la fileu, pune si mie o poza din viata de zi cu zi, familiarizat fiind. Atentie, e un test.

poza cu ce , cu masina ?! :unsure:

p.s. vorbim de Dinescu si x3 ?! ..:mellow:

Edited by POIUYT

cu siguranta avea becul de la ABS aprins probabil din cauza unui rulment dus, care s-a gripat astfel a blocat roata.(daca intradevar s-a blocat)

asa am patit personal cu o Mazda B2500, am iesit de pe drum cu ea in drum spre service, bineinteles n-aveam viteza ca stiam ca are probleme...

Eu aveam un senzor busit la o singura roata si aveam in bord si ala de ABS si ala de DSC. Si niciun sistem nu functiona. De la un senzor nenorocit. Esti obisnuit cu masini noi, cu ABS... pui frana de frica si in loc sa te salveze ABS-ul, te duci sanie. Poate era obisnuit sa puna frana in curba si-l ajuta ABS-ul, cine stie?

Eu aveam un senzor busit la o singura roata si aveam in bord si ala de ABS si ala de DSC. Si niciun sistem nu functiona. De la un senzor nenorocit. Esti obisnuit cu masini noi, cu ABS... pui frana de frica si in loc sa te salveze ABS-ul, te duci sanie. Poate era obisnuit sa puna frana in curba si-l ajuta ABS-ul, cine stie?

Chiar in acest moment lucrez la un circuit de siguranta (frana de mana automata). Sunt o gramada de scenarii la care trebuie sa fii pregatit.

Daca un senzor nu functioneaza, se opreste tot sistemul desi unele functii ar mai putea functiona. Se opreste pentru ca nu se stie exact ce nu merge: senzorul sau interfata cu calculatorul, ce tip de defectiune este (permanent sau temporar).

Aprinderea in bord este ca si cerinta de sistem. Nu este atat de critic daca se strica ceva insa este catastrofal daca se strcia un element de siguranata si nu atentionezi soferul. In cazul lui, sistemul si-a facut bine treaba desi avea o defectiune.

Ăn curbĂŁ nu se pune frânĂŁ, poți avea și 2 ABS-uri.

TOTAL GRESIT.

In caz de nevoie in curba se poate pune frana.

Mai ales ca BMW chiar are in echipare de serie si un asemenea sistem care ajuta la franare SIGURA in caz de nevoie. CBC se numeste daca nu ma insel. Cornering braking control.

• Like 1

Eu nu vorbeam de tehnica de franare inainte de curba sau de pilotaj. M-am referit la situatia franarii de urgenta pe viraj.

Mai pe toate masinile care au ABS exista si EBD. Electronic Brake Distribution.

CBC-ul de la BMW e ceva superior EBD.

Deci se poate frana pe curba si cu unul si cu doua ABS :p

TOTAL GRESIT.

In caz de nevoie in curba se poate pune frana.

Mai ales ca BMW chiar are in echipare de serie si un asemenea sistem care ajuta la franare SIGURA in caz de nevoie. CBC se numeste daca nu ma insel. Cornering braking control.

Sigur cĂŁ ĂŽn caz de nevoie, da... :thumbsup: :rolleyes:

Eu nu vorbeam de tehnica de franare inainte de curba sau de pilotaj. M-am referit la situatia franarii de urgenta pe viraj.

Mai pe toate masinile care au ABS exista si EBD. Electronic Brake Distribution.

CBC-ul de la BMW e ceva superior EBD.

Deci se poate frana pe curba si cu unul si cu doua ABS :p

eu am pus frana in curbe la viteze diferite, cea mai mare eram putin peste 100 kmh. nu a derapat masina, doar s-a balansat putin mai urat, ideea este sa nu te infigi tare in frana in curba, apesi usor iar daca vezi ca masina incepe sa o ia razna lasi mai moale frana, dar tot o poti tine apasata.

si nu am cine stie ce masina, abs+asc (dar nu cred ca are vreo relevanta)

Ideal e sa pui frana inainte de curba. Niciun sistem de pe nicio masina nu poate invinge legile fizicii. Daca intri prea tare intr-o curba esti dus. Depinde si de curba si de viteza. Intr-o curba larga poti sa pui frana, dar usor... nu bagi piciorul in ea ca s-ar putea nici ABS-ul sau CBC-ul sau orice sa te mai scoata. Intr-o curba ascutita, nu prea ai timp sa pui frana ca te arunca in decor. Mai bine accelerezi incercand sa prinzi aderenta pe rotile spate sa impinga masina pe directia de mers a drumului. Nu zic sa faci drift ca nu stiu cine merge pe drumurile publice cu sistemele astea dezactivate ca sa poti sa faci drift.
  • Like 1

Ideal e sa pui frana inainte de curba. Niciun sistem de pe nicio masina nu poate invinge legile fizicii. Daca intri prea tare intr-o curba esti dus. Depinde si de curba si de viteza. Intr-o curba larga poti sa pui frana, dar usor... nu bagi piciorul in ea ca s-ar putea nici ABS-ul sau CBC-ul sau orice sa te mai scoata. Intr-o curba ascutita, nu prea ai timp sa pui frana ca te arunca in decor. Mai bine accelerezi incercand sa prinzi aderenta pe rotile spate sa impinga masina pe directia de mers a drumului. Nu zic sa faci drift ca nu stiu cine merge pe drumurile publice cu sistemele astea dezactivate ca sa poti sa faci drift.

Asta spun Âşi eu mereu. :frantics: