Jump to content

Noua mea jucarie e92!

tzigaie

Recommended Posts

Salutare!

Sunt nou venit in grupul bmwclub si vreau sa imi prezint noua mea jucarie!

Am comandat la inceputul acestei luni la Bavaria un 320D xDrive Coupe.

Modelul este cel cu facelift si 184 cp la care am adaugat urmatoarele optiuni:

-black sapphire

-piele dakota oyster/negru

-servotronic

-jante 17" mixte 340

-pachet fumatori

-scaune sport incalzite

-ornamente black high gloss

-capitonaj bmw individual antracit

-pachet confort (lumini ambientale, cotiera culisanta, suport pahare, pilot automat, senzori ploaie, oglinzi etc)

-navi professional

Masina vine standard cu sistem start/stop, efficient dynamics.

Am ales acest motor pentru ca fac in jur de 100km/zi (mare parte in oras), am vrut-o manuala pentru ca imi place si i-am pus xdrive pt ca este singura mea masina pe care o voi folosi indiferent de anotimp 4 ani de acum incolo.

Astept livrarea undeva pe la jumatatea lunii august.

Am cateva intrebari.

1. Cum e cu pachetul de service oferit de ei in promotie? Ce se plateste la revizie?

2. Imi afecteaza garantia daca o sa umblu la sistem de sonorizare? Am ales sistemul standard, pentru ca m-am chetrosit si nu am vrut sa mai dau 1300 pe HK. Vreau sa schimb boxele de pe fata si sa pun un amplificator pt subwooferele standard de sub scaune.

3. DVD-ul cu navigatia vine inclus in pret? Sau platesc ceva extra (am vazut cateva discutii pe aici pe forum)? Ar fi culmea dupa ce dai 3000 pe euro pe o navigatie care vine fara bluetooth sa vina si fara dvd. (nu zic ca in germania daca pui navi, ai toate optiunile incluse: bluetooth, internet, apps, etc)

Si altceva ce sa va spun, planuri de viitor... poate poate un SKN stage 2 si jantele performance pe 18".

de ce sa uite de SKN si de jantele pe 18`` ?

Pentru ca NU se fabrica jante Performance pe 18" pentru E9x. Doar pe 19". Si, SKN-ul va anula garantia de 2 ani si, nici nu cred ca are sculele necesare sa comunice cu ECU tau. Mai ales de cand au schimbat procesoarele. Ai toate sansele sa blochezi ECU sau sa arzi procesorul.

Pentru ca NU se fabrica jante Performance pe 18" pentru E9x. Doar pe 19". Si, SKN-ul va anula garantia de 2 ani si, nici nu cred ca are sculele necesare sa comunice cu ECU tau. Mai ales de cand au schimbat procesoarele. Ai toate sansele sa blochezi ECU sau sa arzi procesorul.

ok :)

IN germania faci ce vrei la sistemul audio cata vreme o faci in unitati autorizate. In Romania nu stiu cum e treaba,cred ca e legal daca o faci la electrician autorizat, dar mai bine intrebi la OPC. Daca vei avea probleme vor da vine pe orice sa nu plateasca, meciuri, porceli.. etc..

Problema e ca te va costa mai mult de 1300 de euro, sau cel putin tot atat. Sistemul e facut in asa fel incat sa nu il poti modifica usor cu rezultate ok, si devine foarte costisitor. In functie de ce alte dotari ai pe masina devine chiar foarte foarte complicat. .

uite aici un exemplu cu probleme intampinate, ce e drept e vorbad e un e60,dar te poti astepta la aceleasi lucruri.

http://www.bmwclub.r...ne-a-mai-facut/

chip tuning.. e cu riscuri, nu as face la o masina inca in garantie sub nici o forma. Sau poti face dar mergi la cineva serios, gen Alpina, daca e masina noua.. costa o galagie de bani, vreo 6-700 de euro cel putin , daca nu si mai bine, dar aia chiar preiau garantia BMW, adica la masini noi ei se ofera sa dea garantie in acealesi conditii si termene care le are BMW. . (nu stiu daca e valabil si pentru Romania)

Edited by DOMI

din cate stiu Alpina nu face doar engine soft, ei fac integral toata masina nu se baga doar la cresteri de putere. Cel mai bun, dar nu stiu daca se face in RO, este cel oferit de BMW, BMW Performance, costa in jur de 1350Eur pentru cutia manuala si e o crestere de vreo 20cp si 40NM, nu este mare insa e facuta cu garantie si include si pachetul M.

fac si chip tuning.Daca nu alpina atunci alti gen hamman sau tot ceva din astia mari, stiu ca am citit pe undeva, si o fac cu preluarea garantiei..

Edited by DOMI