Jump to content

BMW 520d M6 2009 vs A4 B8 2008 manual. Propuneri in vederea achizitiei ?

HIM

Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce ati alege dintre aceste 2 modele?...stiu ca nu apartin aceleiasi clase dar...va rog.

Doresc sa achizitionez o masina SH dintre aceste doua modele sun 100.000 Km pana in 19.000 e iar ca dotari sa aiba: piele,xenon,MMI(audi dar...ati inteles ideea),Senzori Parcare F+S,etc.

Ce ma intereseaza ar fi si CONSUMUL acestor masini.A4 B8 ajunge in oras la 8.7 iar la BMW, conform datelor tehnice nu trece de 6.5.

Ce imi puteti spune despre aceasta ,,enigma" in sensul ca B8 e mai usor ca BMW?

DOTARI AUDI 2008 cu 80.000 Km 18.500 eur: - (pe langa optiunile de BAZA precizate mai sus), masaj in scaune,bi-xenon daylight adaptive,incalzire bancheta spate, senzori F+S,pilot,piele caramizie,Lane Assist,MMI,Navi si altele insa este din 2008.

DOTARI BMW 2009 cu 98.500Km 18.500 eur: - Doresc si un consum bun de combustibil,ceea ce BMW pare sa ofere(cel putin conform datelor tehnice) avand in plus Navi Proffesional 16.9 DVD+USB-HDD intern de 40GB + USB DVD,bi-xenon adaptiv,etc si cei 177 CP+ incalzire si la pasageri din spate(lipsa AUDI).

AUDI este adus in luna ianuarie din Germania iar BMW este din Romania.

Tot ma gandesc la acel consum deoarece trec de la un benzinar 1.8T 180CP care mi-a cam secat portofelul cu fiecare plimbare facuta.Tin sa mentionez ca stilul de condus este unul ECONOMIC.Cu ce ar afecta asta procentele consumului la cele 2 marci?

De asemenea.de luat in considerare si costurile reviziilor.

Nu vreau sa supar pe nimeni cu acest topic si rog iertare pentru ca sunt incepator in ale forumului insa va rog putin ajutor si rabdare.

Va multumesc tare mult.

6,5 nu o sa iti consume nici BMW-ul in oras, asta poti sa o uiti. Audi-ul are ultima generatie de cutie automata? Daca da, ar merita un test drive, e foarte buna cutia si compenseaza bine motorul mai slabut in comparatie cu cel de la BMW, banuiesc ca este motorul 2.0D de 170cp cu tractiune fata. Ambele, dupa parerea mea sunt masini foarte bune, evident ca aici vei gasi multe pareri pro BMW, si eu am cam aceeasi parere, BMW-ul are o dinamica mai buna si motorul la fel, dar ti-am zis, daca ai ultima generatie de cutie automata pe Audi atunci i-as da o sansa, de ce nu cauti una automata daca tot de invarti mult prin oras cu masina, e mult mai comoda, oricum motoarele astea nu sunt de liniute sau curse, sunt de consum si mers linistit!

Am vazut ca ambele sunt manuale, atunci as merge catre BMW, dar mai bine cauta-ti automata :thumbsup: !

Edited by mik15

ai mers cu A4 ultimul model? Nu e deloc net superior E60-ul...chiar daca sunt clase diferite, mai ales daca ai suspensie adaptiva pe A4 si ultima cutie cu 8 rapoarte, E60-ul nici macar nu avut asemenea optiuni, asa ca e departe de-a fi superior :), pana la urma e o masina aparuta in 2003...

A4 modelul 2008 nu este ultimul model, acesta a aparut in 2009, deci sunt de parere cu colegul care a afirmat ca E60-ul superior peste acel model de Audi. Eu am vazut pe 520d 2008 consum 7.1-7.4 in Bucuresti pe transmisie manuala la un mers normal, fara accelerari si franari aiurea.

A4 modelul 2008 nu este ultimul model, acesta a aparut in 2009, deci sunt de parere cu colegul care a afirmat ca E60-ul superior peste acel model de Audi. Eu am vazut pe 520d 2008 consum 7.1-7.4 in Bucuresti pe transmisie manuala la un mers normal, fara accelerari si franari aiurea.

A4 modelul B8 e ultimul model, dar e60 LCI ramane net superior. Normal ca un A4 cu suspensie adaptiva, cutie automata cu 8trepte si inca vreo 15dotari e mai bun, dar la acelasi nivel de echipare, e60 este superior. Din punctul meu de vedere si e90 este superior unui a4 :rolleyes:

• Like 1

Imi cer scuze pt afirmatia gresita referitoare la modelul Audi, nu stiam ca B8 este ultima generatie A4. In rest imi sustin parerea despre E60 care este fondata pe argumente concrete deoarece un amic detine un E60 520d M6 si cam asta este consumul lui de Bucuresti.

Imi cer scuze pt afirmatia gresita referitoare la modelul Audi, nu stiam ca B8 este ultima generatie A4. In rest imi sustin parerea despre E60 care este fondata pe argumente concrete deoarece un amic detine un E60 520d M6 si cam asta este consumul lui de Bucuresti.

Deci pe tine te intereseaza modelul anterior? In cazul asta, nu ar trebui sa fie nici o dilema, 520d e muuuuuuuuult peste vechiul A4 :thumbsup:

N-ai vazut bine !

De ce sa nu vada bine ?:) Si mie tot cam atat imi arata pe bord la 320d...iar 520d e cu aprox 100 kg mai greu...deci care-i problema ? Ah, ca in realitate e cam 8 %, asta-i altceva...poate chiar 9 % ...10 %...depinde de sezon, de aglomeratie, etc :)

@HIM - nici sa nu te gandesc la un consum mai mic de 8 % in oras ...pentru BMW :) Consuma intre 8 si 10 % probabil :)

Edited by hornetb

N-ai vazut bine !

nici in Timisoara unde este sensibil mai lejer traficul nu scoti consumul asta. POate eventual noaptea pe la 2-3.

IN general este cam pe la 8-9 consumul. Iarna mai pui un litru. Si eu am motorul de 177cp...

Eu m-am convins cum sta treaba consumului la masini: unii nu stiu sa-l faca iar altii mint ! Pe primii, sa zicem ca-i inteleg, dar la restul nu mi-am dat seama niciodata ce au de castigat cand mai scad 2-3 l la suta cand spun ce consum au propriile masini !Consumul mediu, ca sa aiba relevanta, se face pentru cateva sute de km, nu se reseteaza computer-ul, se fac 50 km, apare in bord un consum de 7 % si gata, ala e consumul !

Real, in Bucuresti, 320d consuma:

- in trafic moderat si nu la ore de varf, in functie de sezon, intre 9 si 10;

- in trafic aglomerat, mers bara la bara, ore de varf, intre 11 si 13, in functie de sezon.

Restul consumurilor spuse de unul si altul, pentru 320d, mers in Bucuresti, sunt baliverne.

Edited by MihaiC

Comparatia asta nu cred ca isi are rostul

nu stiu de unde pana unde audi a devenit marca premium langa bmw si mercedes si mai ales compari a4 cu 5-er

interioarele din audi, la masinile noi, arata mai bine decat la BMW.

La f01 ai capace care sunt puse pentru a acoperi niste goluri. Nici nu se inchide bine. Si ai pretentii de 7ar. Am stat intr-un Audi si m-am ca*at pe mine cat de fain era la interior.

Iar legat de interioarele BMW, din punct de vedere al duratei de viata: volanul al 50k km mi s-a cojit de la sine, plasticele se zgarie intr-o veselie si nu car sape sau scule cu mine, pielea este mai sensibila ca o fata de masa...

Deci per total putem lejer sa comparam interioarele bmw cu audi la aceiasi ani. Motoare si cutii de viteze nu, dar interioarele, hai sa fim seriosi.

Intre un 7ar si A8, cu ochii inchisi poti alege A8. Intre E60 si A6 diferentele sunt mai mici dar audi nu e inferior. Poate depimde de gusturi dar calitativ este tot pe acolo.

Comparatia asta nu cred ca isi are rostul

nu stiu de unde pana unde audi a devenit marca premium langa bmw si mercedes si mai ales compari a4 cu 5-er

asta de unde ai scos-o? Audi e marca premium de o gramada de ani, te-ai trezit tu acum sa zici ca nu e... :), in plus nu vad ce e asa de nemaipomenit la comparatia asta atata timp cat masinile se incadreaza la acelasi buget, astea i-au atras omului atentia si ca atare a cerut o parere, nu vad problema!

@bala - cred ca multi au impresia ca Audi a ramas la nivelul ala de A4 din 2000, pentru ca probabil doar cu ala au mers ei, cel putin ultimul model de A4, lasam A8-ul la o parte, cu cateva optiuni bine alese gen suspensie adaptiva si cutia cu 8 rapoarte il cam pune un pic la treaba pe E60, ca feeling-ul e altul in BMW la drum si motoarele si dinamica mai bune, sunt de acord, insa astea nu intereseaza pe multa lume ci doar pe cei ce cauta in mod deosebit chestia asta, altfel Audi ofera foarte multe lucruri bune!

asta de unde ai scos-o? Audi e marca premium de o gramada de ani, te-ai trezit tu acum sa zici ca nu e... :), in plus nu vad ce e asa de nemaipomenit la comparatia asta atata timp cat masinile se incadreaza la acelasi buget, astea i-au atras omului atentia si ca atare a cerut o parere, nu vad problema!

@bala - cred ca multi au impresia ca Audi a ramas la nivelul ala de A4 din 2000, pentru ca probabil doar cu ala au mers ei, cel putin ultimul model de A4, lasam A8-ul la o parte, cu cateva optiuni bine alese gen suspensie adaptiva si cutia cu 8 rapoarte il cam pune un pic la treaba pe E60, ca feeling-ul e altul in BMW la drum si motoarele si dinamica mai bune, sunt de acord, insa astea nu intereseaza pe multa lume ci doar pe cei ce cauta in mod deosebit chestia asta, altfel Audi ofera foarte multe lucruri bune!

asta cu audi ca nu e marca premium nu o scot eu e de mult scoasa si parerea mea e ca audi s-a bagat fortat in segmentul marca premium

parerea mea nu trebuie sa se supere nimeni :thumbsup:

Am dat exemplul cu A8 si F01 pt ca sunt varfurile ambelor companii. Si la varf sunt cam tot pe acolo.

Eu am E60 LCI si am fost cu A6 din acelasi an. Audi mi-a placut mai mult la unele capitole. Mai ales partea de navigatie si implementarea ei. Erau si minusuri...

Per total sunt tot pe acolo si nu are sens sa inclini balanta intr-o parte sau alta intr-un mod brutal. In functie de gusturi, poti alege o masina fara sa iti fie rusine de cealalta.

P.S. Eu nu as cumpara audi niciodata: tractiune fata, quattro e praf... Ca feeling de condus clar BMW fata de Audi insa la interior nope. Si Audi e OK. Ce as m-ar face sa schimb BMW-ul => Lexus sau Jaguar. Daca stiam ca va apare si cum va arata, astazi probabil ca aveam Jaguar XF si nu E60.

Edited by Bala

a acceptat pentru o punga de faina si una de piulite... :laugh:

la ce e quattro praf? tractiunea fata da, e praf, dar quattro e chiar bun iar ultimul cu diferential central e foarte bun, vezi ce poate face pe A8 sau pe ultimele RS-uri...bineinteles ca nu e atat de fun ca si RWD dar are destule avantaje, unul din ele fiind ca e bun pe orice tip de vreme si carosabil, fapt care il face foarte atragator pentru multi clienti!

Imi pare bine ca nu m-a injurat nimeni pe acest forum INCA,datorita topicului meu si va multumesc ENRORM de toate aceste sfaturi.BMW-ul este cu cutie MANUALA de 177 CP M6 iar AUDI-ul,la fel,manual 143 CP 2008 noul model B8.

Vanzatorul,pe care l-am si sunat mi-a confirmat cele vazute(un log intr-o poza cu 5000Km consum 4.9%).Dansul locuieste in Bucuresti iar in informatiile despre masina a pus un consum de 6.3 in oras iar la telefon a spus ca a scazut sub 6 acest consum in regim URBAN.Tin sa mentionez anumite dotari care pot aduce un argument:

520d EFFICIENT DYNAMICS 6vit.

6-6.3%oras

Noul Navi Proffesional 16.9 DVD+USB-HDD intern de 40GB + USB

iar probabilul argument(gandit de mine):BRAKE ENERGY REGENERATION

Sincer...sa nu va ganditi ca l-am crezut....dar sincer am SPERAT ca ma rog,tehnologie noua,etc,etc.

Incetul cu incetul imi iau gandul de la aceasta masina (probabil nu si marca) deoarece l-am intrebat de unde provine masina?Raspuns:Belgia. Intrebare EU:Pai in anunt scrie Germania. Raspuns EL:E cumparata din Germania dar adusa din Belgia. Intrebare EU:Sunteti primul proprietar in tara? Raspuns:Al 2-lea. EU:Cand a fost inmatriculata prima data masina? El:In Octombrie.

Astfel,o asa masina,cu astfel de consum MINUNE pe strazile Bucurestiului,iar domnul vrea sa o vanda dupa 8 luni de la PRIMA INMATRICULARE,nu de cand o are el(am uitat sa intreb de cand o are).De ce vrea sa o vanda?Imi pare rau ca nu l-am luat prin surprindere sa il intreb.

In orice caz....eu nu cumpar o masina la mana a 4-a.Este SINGURA care am gasit-o sun 100.000 Km, pana in 20.000 cu dotarile pe care le are.

Sunt curios si de ,,presupusul"(chiar nu am condus BMW M6 si nici AUDI B8) handling mai bun la BMW decat Audi.

va multumesc tare TARE mult pentru ajutorul vostru dar mai ales ca m-ati primit atat de bine pe forumul vostru.Orice decizie voi lua,nu voi inceta sa ma consult si pe viitor cu dumneavoastra.Sunteti o echipa minunata si nu regret decizia de a va cere parerea !