Jump to content

resoftare bmw 535 d

fest

Recommended Posts

Remus R are un 535d resoftat la 306-307cp (AC Schnitzer cu garantie 100.000km), intr-adevar e facuta la Viena dar macar ai garantie si e facuta cu simt, pt a preveni tocmai ce garantia acopera.

Deci dupa o verificare amanuntita a masinii o firma serioasa iti da garantie pe lucrare.

+1 :thumbsup:

am impresia ca nu ai citi paginile anterioare. Intelege ca la tine cuplul ala va fi non stop, cum pisti acceleratia. Nu conteaza ca "nu ii dai mortul"..E motor twin turbo si are cuplu constant pe aproape toata plaja..

Daca vrei mai mult cumpara altceva. Dar probabil nu ai bani de benzina, si te gandesti ca poate nu crapa la tine, la cei 10k /an care ii faci, si gasesti un fraier sa o cumpere dupa aia..

Si probabil ca ai dreptate..

Asa ca baga mare.. la primele semne de deces o pui la vanzare. "impecabila. istoric de service, rulata numai in DE" si sanatate..

Doar nu o sa dai 3l la suta in plus pe benzina... la 30k km/an asta ar insemna aproape 1000 de europ pe an in plus la banii de combustibil, paote chair mai mult, am citit aici ca de la Sinaia la Bucuresti un 535D are medie de 6%.. :)., ( invers nu se stie, dar tot pe acolo.. :) ) . si in oras vro 9 asa..acum ca s-a deschis si pasajul vreo 7.5...

Edited by DOMI
  • Like 1

am impresia ca nu ai citi paginile anterioare. Intelege ca la tine cuplul ala va fi non stop, cum pisti acceleratia. Nu conteaza ca "nu ii dai mortul"..E motor twin turbo si are cuplu constant pe aproape toata plaja..

Daca vrei mai mult cumpara altceva. Dar probabil nu ai bani de benzina, si te gandesti ca poate nu crapa la tine, la cei 10k /an care ii faci, si gasesti un fraier sa o cumpere dupa aia..

Si probabil ca ai dreptate..

Asa ca baga mare.. la primele semne de deces o pui la vanzare. "impecabila. istoric de service, rulata numai in DE" si sanatate..

Doar nu o sa dai 3l la suta in plus pe benzina... la 30k km/an asta ar insemna aproape 1000 de europ pe an in plus la banii de combustibil, paote chair mai mult, am citit aici ca de la Sinaia la Bucuresti un 535D are medie de 6%.. :)., ( invers nu se stie, dar tot pe acolo.. :) ) . si in oras vro 9 asa..acum ca s-a deschis si pasajul vreo 7.5...

Pai daca stiu ca poate mai mult.

De ce nu?

Merg inspre Austria si la 250 intrerupe.

Si oricum nu o tin o viata.

nu?

Mi-as lu-a 335ix coupe

Poate mai mult, dar nu tine mult :laugh:

Scoate-i limitarea si vezi la cat ajungi, inainte sa arunci cu pistoane dupa porumbei :Devil:

Vinde 535d si ia 335ix coupe. E cea mai simpla rezolvare, nu?

Nu e dracu asa de negru, daca ai ceva finante.

Se poate face un upgrade la cutie cu ambreiaje intarite ( banuiesc ca nu in Romania, dar cutiile de pe BMW sunt puse pe o gramada de masini si exista piese echivalente care rezista la cuplu mai mare ). Distractia costa ceva ca e rebuild de cutie pana la urma.

Dupa aia un LSD de la Quaife inca vreo 1500 euro ( asta e cel mai bun upgrade pentru 0-100km pentru ca nu pune bine puterea jos cu diferential open). Restul cu scos filtrul de particule se rezolva usor.

Daca o resoftezi macar sa o duci la cat poate maxim 350-380 cai, altfel sa dai 1000 euro pentru 15 cai in plus , chiar daca cu garantie mai bine o lasi cum a facut-o mamica ei. Singurul dezavantaj e ca la tuning din asta extrem o sa fumege in draci, oricat de bun ar fi softul.

semi - glumesc rayan, dar cam asta e treaba.

Stiu bine cat consuma un motor diansta, in oras poate e o diferenta ceva mai mare fata de un V8-V12 mare , dar in realitate dracul nu e asa de negru,.la astea noi moderne. (vorbesc de benzinare mari), numai suntem in anii 70 cu consumuri de 22%..

Cam pe acolo e diferenta.. vreo 3L in mare.. un 535i-550i, cam pe acolo are media 10-11, la un raport de 80% din km afara-20% in oras..

ideea e ca trebuie sa ai niste bani la tescherea si potential multe probleme, mai mare daraua decat ocaua.. ai masini mai puternice de fabrica cate vrei.

Pe langa bani stai si cu ea in service garla.. un rebuild la cutie nu se face in 3h.. de regula se trimite cutia veche si iti vine alta refacuta, stai cu ea si 2 saptamani pe bara. Si lista poate continua..

nu e vb neaparat de bani.

Am vazut ca hamann scoate performante destul de bune,si ma tenteaza.

Problema e ca nu vreau sa o omor

319 ps 0-100,5:9sec,v-max 267,630NM

350ps 0-100,5:8sec,v-max276,660NM

Astia de la Hamman macar sunt cu bun simt si dau date corecte. Daca te iei dupa ce mai zic unii pe aici cu 535d cu 350cai faci sunt in sub 5 secunde si te joci cu M5 si AMG-uri.

nu iti da garantie, decat daca masina are sub 50k km si mai putin de 2 ani.

Daca era nou nouta preluau ei garantia BMW full.

Asa ai garantie doar la operatiunea de resoftare.. gen ca daca iti ard ECu.. iti pun ei altul..

In plus fac si o diagnosticare serioasa inainte sa se apuce de treaba..

Edited by DOMI

Pai daca stiu ca poate mai mult.

De ce nu?

Merg inspre Austria si la 250 intrerupe.

Si oricum nu o tin o viata.

nu?

Mi-as lu-a 335ix coupe

unde ii dai frate inspre Austria 250??? La ce aglomerata e autostrada de la Budapesta la Viena si pe ici colo si cu cate un sant de lasi jumate de masina acolo nu vad unde sa ii dai 180 dar 250km/h si sa intre limitarea ????

Pfff cat teribilism.

Edited by Bala

unde ii dai frate inspre Austria 250??? La ce aglomerata e autostrada de la Budapesta la Viena si pe ici colo si cu cate un sant de lasi jumate de masina acolo nu vad unde sa ii dai 180 dar 250km/h si sa intre limitarea ????

Pfff cat teribilism.

trebe sa te bagi si tu in seama,nu?

ii dau unde pot

si nu e treaba ta

Daca te-ai duce pe camp cu ea sau pe circuit, da e treaba ta. Insa mergi pe unde circula si oameni nevinovati.

In al doilea rand, las-o mai moale cu atitudinea asta de baietas ca nu ne tragem de... una de alta.

@Mihai..mai bine il inchizi si daca ai o cutiuta mica,baga`i si p`astia 2 cu 535`urile lor acolo!

Daca imi mai zice vre`un mos cu Opel ca sunt "nesimtit ca am bmw" sa mor daca nu ii multumesc,ii urez o zi buna si sanatate!

Deja sunt prea multi de partea cealalta a gardului,mult prea multi si simt ca nu le mai fac fata!:)))

...eu am 535d cu soft facut la Rabanne, acum vreo 50.000 km, crescând puterea la cca 320 cp. Ca părere imediată, după softare, cuplul nu se mai plafonează la turaţii ridicate. Am incercat un 0-100 km/h, la momentul de după resoftare şi, dacă îmi amintesc bine, parcă scosesem un timp de 5,9 s.

1. Am schimbat uleiul in cutie, ca sa fie schimbat, cutia functioneaza perfect.

2. Am schimbat DPF, cu unul nou.

3. Motorul funcţionează perfect, dar nu am facut linuţe sau chestii de genul ăsta. La 250 km/h are 3600 rot/min, deci daca nu iţi baţi joc de el, nu se incinge la mers constant cu viteză mare.

Am maşina de 3 ani si am schimbat doar un bec (de fapt două, pentru ca am pus set complet, dar s-a dus doar unul) si o bieleta de directie (de la o gropiţă de pe Calea Victoriei, cand s-a stricat si RFT-ul), nepunand la socoteala consumabilele (trec aici si discurile de frână).

Edited by Dizlpower

Inseamna ca ai avut noroc! Adica, poti fi numit exceptia care intareste regula! Resoftarile, in sprecial la masinile cu cutie automata, sunt ..."moarte" sigura pentru cutie si altele. Depinde si cum o exploatezi si ingrijesti - fireste -dar nu e decat o AMANARE a ...deznodamantului!!!

...poate, dar depinde cat amani...:) daca e pana dupa 500.000 km, nu ma deranjeaza chiar intr-atat....:))

- banuiesc ca ai avut/trait/patit aceste chestii...de vorbesti cu atata siguranta....sau ai tras concluzii, dupa niste discutii la birt in sat ? :p

- mai stiu ceva persoane cu soft facut la 535d si 335d si se afla in aceeasi situatie ca mine...