Jump to content

Raulo's BMW 520 24v

Raulooo

Recommended Posts

A venit vremea de a prezenta si masina mea.

Este vorba despre un BMW seria 5 E34, an 93', cu motorizare de 2000cmc 24 valve, non-vanus. Fara AC :cry:

Dotari extra fata de standard: - piele

- full electric ( trapa electrica)

Descrierea am s-o fac in doua sectiuni, prima va fi partea tehnica, iar a doua partea estetica.

Pe partea tehnica nu am facut nici o inbunatatire, respectiv tehnic tuning, doar am schimbat in decursul anilor tot ce a fost stricat si ce am avut impresia ca nu functioneaza normal in cotele lui. Astfel am un motor care functioneaza aproape ca unul nou.

Precizez ca - nu am scurgeri de ulei/lichide (schimbat semeringuri, garnituri),

- de la un schimb la altul de ulei completez cu 0.5-0.7 l ulei.

- directie fara jocuri si batai

- am montat un sistem de amortizare sport (telescoape si arcuri). Aici am ales un sistem ieftin la care i-as da nota 8 doar.

In schimb trebuie sa precizez la sectiunea asta ca am montat pe masina o instalatie de gaz segventiala, instalatie care imi aduce multe multumiri (costuri mai mici, sistemul ei automat care nu imi da nici un fel de "bataie de cap" ).

Pe partea estetica am adus multe inbunatatire cu bun gust, nimic exagerat, in ciuda faptului ca la acest model nu gasesti mai nimic de cumparat pt look.

- folii cu 50% transparenta pe toate geamurile( am si acte de omologare). stiu ca pe fata trebuie cu 70% trans., dar la polit. tot timpul m-am scos

- bara fata M din fibra, pe care am ranforsat-o pe interior cu un schelet metalic pt o rezistenta marita la mici socuri

- praguri fibra la comanda, pe care le-am ranforast si pe acestea pe interior cu spuma poliuretanica de iarna (e mai densa fata de cea normala). La acestea am facut ceva chic, respectiv am unit pragurile cu aripiule fata/spate( astept comentari pt cei care se intreba cum poti schimba aripa in caz de accident - "TOTUL ESTE POSIBIL, NUMAI SA VREI")

- pleoape din capota/prelungire capota peste faruri, cu un unghi mic. Nu am urmarit sa iasa pleoapele in evidenta, am vrut doar sa schimb look-ul masini de la o "fata mirata" la ceva "usor incruntata/usor nervoasa". Acest lucru este unic la modelul ascesta, deoarece deschiderea capotei se face spre fata (ca la dacia 1310) si nimini nu s-a gandit ca este posibil.

- un eleron de seria 3 OEM

- toba inox. Fara "sound", doar look. Sunetul de toba sport imi place, dar sa aud la altii. :cool:

- un set de roti pe 18" OEM (editie limitata, au o semnatura pe ele) cu cauciucuri 225/40/18 fata si 245/40/18 pe spate. Un model cu buza mica/mare

- faruri cu Angel-eyes CCFL.

- interiorul tot reconditionat. Detalii aflati la: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/100903-interior-e38-pe-e34/

- volan Momo - reconditionat de curand

- schimbator M OEM, cu lumina

- o combinatie de vopsele intre gri (delphin metalic ) si negru. Cu negru fiind vopsit doar plafonul si stalpii. La final s-a dat un strat "soft" de perla

- nas - negru

- la stopuri am creat o semnalizare rosie ( gen USA ), dupa care le-am dat un strat de lac in care am introdus putina vopsea neagra, dand un look usor fumuriu. Semnalizarile fata si laterale au primit acelasi strat de lac fumuriu.

Un singur lucru nu am reusit sa creez, ceva la bara spate. Am gasit o prelungire dar la un pret prea piperat (200 Euro). Dar nu sunt foarte inebunit , deoarece arata bine si asa.

Pozele vor urma in curnad, deoarece masina inca este la SPA :smile:.

Pe miercuri-joi am sa le postez

Numai bine !

Edited by Raulooo

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

e masina copilariei mele e34...are unchiul meu unul inca din 95 2500 non vanos ..91 fabricatie..odata cu mine...vreau sa spun ca masina aia e un tanc prin cate a trecut si acum merge fara probleme...pacat ca au marit astia atat de mult taxele..in rest astept sa vad poze cu masinutza ta:)

la faza cu pleoapa peste faruri si nas nu esti primul :rolleyes:

am facut o si eu prin atasarea unei prelungiri tot din tabla la capota...oricum sunt curios sa vad pozele

pff....la naiba :). Crede-am ca sunt unic :). Oricum nu a fost usoara lucrarea, datorita faptului ca a trebuit ca forma pleoapei sa o dau in functie de razele nasului. Ocolo a fost mai greu. Apoi la toata pleoapa sa dau o raza pe latimea ei ( care este de aprox 2 cm ), ca sa nu aplic mult chit peste.

Cine mai este interesat ii pot da sabloanele

Am si gasit ceva poze prin arhiva :)

post-47662-0-83057900-1309845519_thumb.jpg

post-47662-0-08082400-1309845526_thumb.jpg

banuiesc ca ai facut prelungirea dupa modelul din poza care este doar o pleoapa atasata si nu sudata

la mine este nasul lat model facelift,am venit cu pleoapa aprox 2-3 cm peste toata lungimea capotei,inclusiv peste nas pana la grile

prelungirea s a facut inclusiv pe colturile aripilor peste semnalizari,ca sa vina pe aceeasi linie. :thumbsup:

banuiesc ca ai facut prelungirea dupa modelul din poza care este doar o pleoapa atasata si nu sudata

este sudata. Uitate mai atent pe poze (am mai specificat ca e o pleoapa "soft" fara unghi de cadere mare, nu am urmarit ca pleoapa sa iasa in evidenta). Daca aveam nas lat (facelift) nu cred ca as fi ales modelu acesta de pleoape.

Nu prea am inteles cum e la tine, ataseaza o poza.

Oricum revin cu poze mai clare si detaliate, deocamdata masina este la vopsitorie. A ajuns acolo datorita unui handicapat care ia placut sa imi lipeasca cheia pe toata lungimea masini.

PS: AM PATIT-O IN PIATA MARIA, IN PARCARE, LANGA CASA ARMATEI, in TM. Precizez ca dusmani nu am, deci o poate pati oricine acolo, MARE ATENTIE.

Aseara am scos masina de la vopsit. :yahoo: - poze urmeaza

Dar ceva incredibil am sa va povestesc.

Aseara am adus masina acasa, iar azi m-am uitat la ea. Surpriza! am gasit o zgarietura pe aripa spate de vreo 10 cm.

Uitanduma mai bine la zgarietura am constatat ca ea nu a fost facuta cu rea vointa, dintr-o neglijenta.

Cat ghinion pot sa am ?!

ce sa mai zici..

A mea are un an dupa vopsire completa si a aparut rugina pe cantul de jos al portierei... cica am garantie 2 ani ma duc peste ei cand vin in august.

baga poze, ca fac cat 1000 de cuvinte.. :)

In ROmania... era atelier mare, cel mai bun din oras cica, nu fost nici ieftin, a durat o groaza, au intarziat, mi-au stricat concediul.. in sfarsit..

Dai 2500 de euro afara pe un vosit dar stii ca tine cat aia de fabrica nu un an. NU mai zic de alte probleme dupa vopsire.. gen mi-au stricat un cheder si macaraua electrica fata, inca 200 de euro si alte maruntisuri.gen bandouri care nu se mia potriveau etc..

cred ca daca stau sa adun cat am mai reparat dupa vopsitul lor.. cam da cu virgula..

In sfarsit nu are rost ma mai ma vaiet ca ii stricam omului topicul, vad acum cand ajung daca nu o rezolva pe garantie asmut toate autoritatile care le cunosc, de la OPC si Garda Financiara pana la padurari..

NU am dat spaga in viata mea (nu ma crede nimeni sunt convins, dar e adevarat),

dar de data asta dau spaga sa ii infunde pe aia.. le dau eu personal prima la fiecate 20% din amenda aplicata..

nu sunt genul sa stau sa inghit treburi dinastea de la niste rahati pe banii mei..

Edited by DOMI

In ROmania... era atelier mare, cel mai bun din oras cica, nu fost nici ieftin, a durat o groaza, au intarziat, mi-au stricat concediul.. in sfarsit..

Dai 2500 de euro afara pe un vosit dar stii ca tine cat aia de fabrica nu un an. NU mai zic de alte probleme dupa vopsire.. gen mi-au stricat un cheder si macaraua electrica fata, inca 200 de euro si alte maruntisuri.gen bandouri care nu se mia potriveau etc..

cred ca daca stau sa adun cat am mai reparat dupa vopsitul lor.. cam da cu virgula..

In sfarsit nu are rost ma mai ma vaiet ca ii stricam omului topicul, vad acum cand ajung daca nu o rezolva pe garantie asmut toate autoritatile care le cunosc, de la OPC si Garda Financiara pana la padurari..

NU am dat spaga in viata mea (nu ma crede nimeni sunt convins, dar e adevarat),

dar de data asta dau spaga sa ii infunde pe aia.. le dau eu personal prima la fiecate 20% din amenda aplicata..

nu sunt genul sa stau sa inghit treburi dinastea de la niste rahati pe banii mei..

sincer ,mie mi s-a facut sila de vopsitoriile si service-urile din RO,sant de kkat si fara calitate.

Unde ai vopsit masina ? :rolleyes:

La reprezentanta KIA, dar pe sub mana. Adica fara facturi si alte cele.

Masina mea a fost facuta dupa program (vb direct cu vopsitorul). Suna-ma si te pun in contact cu el ( tel meu: 0766390639)

@DOMI,

la modelul nostru de BMW acolo la usi apar tot timpul probleme. La mine, am vb cu vopsitorul, iar in zona respectiva a facut un tratament antirugina (chit ca nu aveam asa ceva).

Spal masina si fac poze. Revin cu ele

sincer ,mie mi s-a facut sila de vopsitoriile si service-urile din RO,sant de kkat si fara calitate.

Sfat: NU mai bagati masinile la vopsit prin service. Mai bine vb direct cu vopsitorii si fac ei masina dupa program. Astfel cand vopsitorul stie ca e clientul lui ii da mult mai multa atentie (vopsire ca la carte, fara tiganii).

baga poze, ca fac cat 1000 de cuvinte.. :)

Am tot tras mata de coada cu pozele, deoarece vorbisem cu un fotograf(prieten) si promisese ca face o sedinta foto pe wekend.

Dar am sa fac eu niste poze dupa ce o scot de la spalatorie.

Edited by Raulooo

Urmeaza:

- Xenon

- reconditionare "nas" ( sa exfoliat stratul de vopsea la izolarea lui)

- kit nou de ambreaj ( nu patineaza, dar scoate rulmetul de presiune un mic "zamzait" )

Ajutatima cu ceva idei la spate. O idee ar fi un eleron luneta, dar vreau ceva si la bara spate si nu gasesc ( far kkturi de prelungiri cu sute de euro )

Culoarea si ideea pragurilor au venit de la un BMW concept(poza)

---

post-47662-0-52607700-1310633769_thumb.jpg

foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos si sper sa nu descoperi alte probleme dupa vopsire..

Verifica toate geamurile si chederele, macarale, daca suiera la vant.. sa nu ai surprize ca mine.

cred ca o finala cu 2 tevi ar arata mai bine, dar e doar o parere..

Edited by DOMI

La reprezentanta KIA, dar pe sub mana. Adica fara facturi si alte cele.

Masina mea a fost facuta dupa program (vb direct cu vopsitorul). Suna-ma si te pun in contact cu el ( tel meu: 0766390639)

Mersi mult ! O sa vorbim dar la iarna cand vin acasa ! Mai am ceva oferte si vad la cine aleg sa o fac !

Arata bine din poze !! Fa cateva cu o camera mai mare daca poti :thumbsup:

+ 1 pentru toaba cu tips dublu !

Edited by sax1987

frumos e34 dar sant suparat pe acel vopsitor care zici ca mai lucreaza si la reprezentanta.nu a tras masina perfect dreapta inca se vad onduleuri pe usi ,muchiile de la aripa spate stanga nu sant facute bine.pacat ,ca ai muncit atat dar macar trebuia sa iasa perfecta.. :cry:

2 bile negre pentru vopsitor,in rest bafta cu ea :D

frumos e34 dar sant suparat pe acel vopsitor care zici ca mai lucreaza si la reprezentanta.nu a tras masina perfect dreapta inca se vad onduleuri pe usi ,muchiile de la aripa spate stanga nu sant facute bine.pacat ,ca ai muncit atat dar macar trebuia sa iasa perfecta.. :cry:

2 bile negre pentru vopsitor,in rest bafta cu ea :D

acolo s-a muncit mult, dar din pacate au ramas mici probleme (nu ma mai deranjeaza asa de tare). Problemele au rezultat de la un accident pe toata laterala stanga( am inlocuit tot mai putin aripa spate, am preferat sa o chitui :( ).

Probleme ar mai fi si pe usile din stanga - indoituri din parcari pe care le-am omis impreuna cu vopsitorul, nu am reusit sa le facem pe toate. Oricum la tarani de prin TM sigur imi vor mai aparea alte indoituri de prin parcari.

+1 pt ochiul format

Partea proasta este ca intr-o reprezentanta muncitori au impartita munca. Anume vopsitorul numai vopseste ( nu pune chit), pregatitorul pune numai chit, tinichigiu indreapta tabla.

La KIA nu mai exista nici un pregatitor bun, exista zugravi ce au tras glet si au zis hai ca stiu sa trag si chit. Astfel s-a chinuit vopsitorul sa faca "cat de cat" bine. Am stat si eu cu el 2 zile, ne-am chinuit impreuna.

Sincer cunosteam si un pregatitor bun, dar era full de comenzi si m-a amanat cu 1 luna. Am zis, fac cu vopsitorul si ce iese iese (mi-am asumat riscu). Dar pe intreg ansamblu cu pret/materiale/mana de lucru, sunt foarte multumit.

Daca ar fi s-ai reprosez ceva ar fi gen: - nu s-a intins bine lacul

- s-a facut lacul coaja de portocala

- scursuri

- izolari proaste

dar nici un repros nu am avut

Dar totusi, trebuie sa fim sinceri, unde se pune chit clar nu o scoti "ca din fabrica", o vopsire la cuptor clar nu va fi ca vopsirea originala, o masina accidentata clar nu o mai aduci la linile originale, s.a.s.m.d.

PS: shhhhh, vopsirea totala m-a costat 150 Euro, deoarece vopsitorul imi este si un prieten foarte bun (daca putea mai mult facea, il cunosc).