Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Tremura motorul

Lica82

Recommended Posts

Salutare.

Am cautat putin pe forum si nu am gasit ceva referitor la problema mea.

Acum 2 saptamani intr-o seara am alimentat de la o benzinarie(shell),si am bagat doar 10L

Dupa 2-3 km am simtit ca nu prea tragea motorul,tot in seara aceea am observat ca la relanti tremura foarte tare mototrul

Prima mea banuiala a fost ca era apa in motorina,la cateva zile am cumparat un adititv pentru a ajuta eliminarea apei(sfatuit de mecanic)

Nici o schimbare.

Am schimbat filtrele(aer,motorina,ulei) si uleiul,la mecanic mi-a curatat si EGR..dupa ce mi-a curatat EGR,ulei si filtre a mers ok cativa km dupa care la fel

Si scoate un fummmmm cam pana la 80 km/h si nu trage motorul...dar peste 80 nu mai scoate nici fum iar motorul isi recapata forta.

Inca nu am pus tester-u pe ea.

Va rog, astept idei,sugestii orice

Multumesc anticipat.

Daca tremura motorul si nu trage cum trebuie , este de la gazele recilculate de la turbina; trebuie verificat: turbina si in special actuatorul de la turbina(asta este vinovat de fum si tremurat motor in 80% din cazuri), si pe urma toate furtunele care pleaca de la turbina pana la dmisie inlusiv aceasta sa nu se fie crapata sau sa piarda gazele pe undeva. Sigur la tester iti va da Exhaus gas recirculation. Bafta.

Azi am fost la mecanic si am supus masina unui tester

la primul test au iesit urmatoarele erori

4B80

4S01

4B10

4B11

A anulat toate erorile.....

La al-2-lea test nu a dat nici o eroare

Mecanicul a zis ca acele erori erau mai vechi

Nici o eroare dar masina merge la fel de prost

Nu mai stiu ce sa zic

1.4B80- Rail Pressure not Plausible -Nu ai presiune (sau prea mult combustibil in rampa) in rampa de injectoare verifica alimentarea (daca era senzorul aparea la 2-3 km de mers )

2.4S01 -Exhaust gas recirculation adjustmen - ai probleme cu presiunea de gaze de care iti spuneam acum ai de verificat totul de la turbo la admisie trebuie sa gaseshti unde este in neregula, eu merg pe actuatorul turbinei.

3.4B10- Smooth Running Regulation -Correction Quantity too High - asta iti spune ca ai un avans prea mare de combustibil

4.4B11 Smooth Running Regulation -Correction Quantity too Low - asta ca ai un avans prea mic de combustibil

Am fost la alt tester(mai amanuntit)

cele 4 injectoare

1 ....-12.50 mg

2.....-12.50 mg

3.....-2.50 mg

4.....-12.50 mg

dupa cate am inteles este vorba despre micro grame

iar valoare buna este cea care este mai apropiata de 0(zero)

la prima vedere am crezut ca injectorul 3 este problema dar mi-a explicat mecanicul ca nr 3 este cel mai bun...iar 1,2 si 4 sunt bulite

Daca presiunea este masurata in relantii din cauza asta ai valorile respective: se masoara si in 2000 de ture si 3000.Atunci vezi valorile si faci comparatie intre valori. Eu totusi inclin sa cred ca la valoare de 12 pe 3 injectoare mai functiona motorul (parerea mea), pe deasupra sunt cu - asta din cate stiu eu, este injector ars daca este cu + este infundat.