Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

probleme stabilitate E39

aaalllyyynnn

Recommended Posts

am schimbat de curand toata articulatia fata-spate,noua,am facut unghiul de fuga,si pe urma surpriza...nu mai am pic de stabilitate in curbe,daca iau viraj stanga-dreapta brusc,fuge de spate si scartaie cauciucurile,zici ca pluteste masina.

Sa fie oare amortizoarele de vina?pana sa schimb toate astea,era varza la articulatii,insa nu facea asa....Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc

Mentionez ca este vorba de un E39 525 TDS din 2000.

am schimbat de curand toata articulatia fata-spate,noua,am facut unghiul de fuga,si pe urma surpriza...nu mai am pic de stabilitate in curbe,daca iau viraj stanga-dreapta brusc,fuge de spate si scartaie cauciucurile,zici ca pluteste masina.

Sa fie oare amortizoarele de vina?pana sa schimb toate astea,era varza la articulatii,insa nu facea asa....Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc

Mentionez ca este vorba de un E39 525 TDS din 2000.

Ce ai schimbat mai exact?

Poate fi si de la amortizoare, dar pe langa acestea ar merita verificata bara stabilizatoare spate, spirele arcurilor spate si integritatea gmp din spate. Cel din urma se pica mai greu, dar nu este imposibil.

LE: esti sigur ca la service ti s-a facut geometria si pe spate? Multe service-uri auto fac in general numai pe fata cand li se solicita, deoarece au tarif suplimentar pt geometria spate

Ai facut geometria si pe spate?

Amortizoare praf + geometrie incorecta se manifesta cum descrii tu mai sus.Da-ne mai multe detalii despre ce ai schimbat (inclusiv pe spate, daca ai facut-o) pentru a primi un raspuns cat mai corect.

• 4 months later...

am schimbat toate bratele si bieletele si pe fata si pe spate,iar geometria a fost si pe spate facuta.am observat azi ca se aude un scartait pe drum mai denivelat,si daca ma apas pe portbagaj se balanseaza stanga-dreapta....

poate mai e de acutualitate...schimba musai piesa 2 pe ambele parti...tot E39 am si eu si pana nu am schimbat bucsele respective nu am rezolvat problema... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD11&mospid=47537&btnr=33_0519&hg=33&fg=30

Mai mult ca sigur geometria nu este facuta corespunzator,sau nu sunt valorile corespunzatoare modelului tau. La a-l meu E39 imi uzeaza anvelopa spate dr pe interior si crede-ma ca am schimbat si bucsa nr 2 la ambele bascule, plus o bucsa la bascula inferioara(piesa nr8) si tot nu am rezolvat problema.Mai ramane sa schimb cele doua brate superioare nr 18 si 14(care le-am verificat si sunt bune) si pot spune ca am schimbat toata articulatia pe dr. Si nu va spun de cate ori am facut directia.............si de fiecare data era in valori :pardon: ..........si totusi UZEAZA :angry2: Edited by cristi_skif