Jump to content

Un vis implinit

C_o_s_m_i_n

Recommended Posts

Ma uitam acum pe o schema a motorului si pare greu de ajuns la lant. E tocmai in partea de jos a motorului,asta daca vrei sa-l verifici. E ca dracu,trebuie desfacut tot cap coada. Cred ca 2 zile dureaza sa-l desfaci si sa-l asamblezi la loc :)

motor dat jos+montat alt motor a durat 9 h in 2 insi.

un prieten a luat un e91 318d si la 1 saptamana s-au rupt lanturile in mers.

Si mare dreptate ai avut. Parca e alta masina dupa ce le-am schimbat. Nu mai bate, nu mai troncane, directia e foarte silentioasa.

In plus, caroseria nu mai oscileaza fata-spate la oprire.

Bucsele vechi nu au nici o crapatura, nici o urma de uzura. Dar probabil s-a inmuiat cauciucul si bat.

Ciudat comportament...

la ce bucsi faceti referire?

Cosmin,astept ceva noutati legate de AE. Ca doar nu poti sa stai fara sa mai modifici ceva :)

Eu vroiam sa testez niste H8 led 10W dar astia care vand prin RO habar n-au cu ce se mananca,ce tip de led cree folosesc etc. Si daca as monta unele as vrea sa le folosesc fara rezistentele alea si sa codez din NCS disable check AE bulb. Ma gandeam ca rezistentele alea influenteaza si fluxul luminos plus ca ma enerveaza firele alea intinse prin motor. Nu mai suport sa vad fire :)

Alea nu sunt rezistente, sunt niste ridicatoare de tensiune din cate stiu. LED-urile alea nu se aprind la 12V.

Am probat si eu ceva de genul la un moment dat dar culmea... orice LED-uri am folosit la AE, luminau de 2 bani. Asa ca pana apare vreo solutie mai revolutionara, raman cu becurile.

Mai modific si eu una alta, dar in privinta luminii nu prea mai am ce.

Dar daca tot intrebi, dintotdeauna am urat la masina asta mocheta din portbagaj. Nu poti scoate nimic de sub ea ca nu sta ridicata si e destul de grea. Imi trebuia o solutie simpla asa ca am facut un carlig imbracat in plastic ce o tine sus in caz ca umblu acolo. Cand e jos, nu stie nimeni ca exista. Am pus si cateva poze facute cu telefonul.

Luni urmeaza o mica surpriza la care visez de foarte mult timp, dar n-am gasit codurile.

In rest... imi pastrez resursele pentru lanturile ce urmeaza sa le schimb, bataia de la directie de care nu mai scap si... un viitor si bine gandit upgrade de sunet.

PS: nici eu nu suport firele. Nici macar cele din fabrica. :D

post-41488-0-73732300-1347600024_thumb.jpg

post-41488-0-72461300-1347600031_thumb.jpg

post-41488-0-64765300-1347600038_thumb.jpg

Am probat si eu ceva de genul la un moment dat dar culmea... orice LED-uri am folosit la AE, luminau de 2 bani. Asa ca pana apare vreo solutie mai revolutionara, raman cu becurile.

Au aparut recent si niste kituri 15W HID cu balasturi mult mai mici. Sunt curios daca dau eroare. O sa probez weekend-ul asta la Brasov.

Si cica ar avea intre 1500-1800Lm. Ar fi bine sa fie asa. Cele de 35W au 2800-3200Lm si orbesc ca naiba noaptea.

Vii la Brasov? Si eu sunt aici pana duminica dimineata. :)

Hai sa ne vedem.

PS: i-am gasit si eu pe baietii cu xenon de 15W. Merg azi sa incerc pe masina. Nu au becuri H8 sau HB4 dar aia se rezolva.

Edited by C_o_s_m_i_n

Vin maine ca am o treaba la Sinaia si de acolo ma duc la Brasov. Site-ul rd-xenon probabil ca l-ai gasit. Eu mai vb pe mess cu cel care detine rd-xenon. Sa vad ce raspuns imi da,daca ma lasa sa testez leduri si 15W HID.

Ce HB4? Iti trebuie H8. Astea de 15W sunt facute in special pentru marsarier si/sau pozitie T10. Dar pui cablu cu mufa+bec H8 si ai rezolvat.

Eu ma gandeam sa bag balasturile in far daca sunt asa mici cat par din poze.

Dar nu prea cred ca intra.

Edited by Andrei_VUV

Dar daca tot intrebi, dintotdeauna am urat la masina asta mocheta din portbagaj. Nu poti scoate nimic de sub ea ca nu sta ridicata si e destul de grea.

La mine sta.

Carligul ala care la tine sta prins de mocheta, are un mic cauciuc sau cel putin iese de acolo. Pe ala il iau si-l agat de chederul de la portbagaj, acolo unde ai agatat si tu acel carlig. Si sta...

Pfff... ai dreptate Bala. Am incercat acum. Eu n-am vrut sa intind asa mult cauciucul ala.

Andrei, eu am vorbit telefonic cu ei. Ma asteapta.

Am spus H8 sau HB4 pentru ca au acelasi soclu, difera doar puterea.

Tu vrei sa spui ca ar merge becuri xenon de 35W montate pe balasturile astea si vor avea tot ~1500Lm? O sa intreb si asta.

Doar ca ramai fara fade pe angel la deschiderea masinii si fara diferenta de intensitate intre pozitie si DRL.

Becurile xenon n-au o putere prestabilita. Puterea o da balastul , in cazul asta 15W. Fluxul , dupa specificatiile care le are produsul lor, e de 1500Lm.

Eu mi-am cumparat cablu cu releu H8 in caz ca nu reusesc codarea pentru a avea 12V permanent si pe pozitie ca pe DRL.

Altfel n-am cum ca trebuie codata iar atunci cu Valymad n-am reusit sa gasim parametrul pt AE. Acum stiu care e.

Totusi n-am inteles ce inseamna "wert_02 off" . Cumva AE inactiv cu faza scurta aprinsa?

Exact ca atunci cand dai execute coding in NCS - se aprinde faza scurta fara AE.

Edited by Andrei_VUV