Jump to content

Un vis implinit

C_o_s_m_i_n

Recommended Posts

Pana una alta, am descoperit ca am si functia mirror kerb. Deci nu mai e nevoie sa folosesc modulul suplimentar ce l-am montat pentru asta. Doar daca vreau sa coboare ambele oglinzi. :D

Vad ca functia retine exact pozitia oglinzii in repaus (independent de timp). Se poate vedea cum o misca si pe orizontala la revenire. Ce nu stiu e cum pot modifica acea cursa de coborare. Pare sa coboare cam prea mult.

• 2 weeks later...

Cum nu se putea mai potrivit... mi s-a ars un xenon. S-a facut violet. Vazusem eu in ultimul timp ca nu erau chiar identice, dar speram sa mi se para.

Stiind ca daca schimb doar unul o sa fie diferente de nuanta, am luat o pereche. Tot OE.

Deocamdata l-am schimbat doar pe cel defect. Uitandu-ma acum la masina, cel nou e mult mai "alb" decat cel "bun" de pe masina. Practic nici nu stii ca ai xenon pe farul ala. Zici ca e halogen cu lupa. Cel putin senzatia asta mi-o creeaza mie.

Sa fie chiar atat de obosit si becul ramas pe masina incat sa-si fi schimbat temperatura de culoare atat de mult? Sau cele noi e posibil sa nu aiba temperatura corecta? Desi... se vede ca sunt identice.

In concluzie... aveam becuri foarte obosite pe masina sau am cumparat becuri noi de alta temperatura?

Nu stiu daca au vreo importanta codurile de pe ele. Am facut poze la becul defect(stanga) si cel inca nemontat(dreapta).

http://img69.imageshack.us/img69/4391/dsc01435ar.jpg http://img42.imageshack.us/img42/274/dsc01436ae.jpg

Va rog... cei care stiti mai multe despre asta, luminati-ma si pe mine.

Perechea. :)

Le-am gasit la un prieten ce aduce faruri noi de afara. I-a ramas setul asta de becuri.

Ps: da... intr-adevar, becurile astea trebuie sa aiba 4150K http://www.osram.com/media/resource/hires/318140/xenarc-headlight-lamps---high-intensity-discharge-(gb).pdf

Am gasit ceva legat de asta...astea care au simbolul C mare sunt de 4150k iar celelalte fara C sunt de 4300k, cum aveai pe masina OE.

Foarte ieftine becurile. Stiam ca unul original este ~800 Lei

E adevarat,dar asta cand iei de la Bavaria. Pe net,aceleasi la comanda, le iei la mai mult de jumatate din pretul cerut de Bavaria.

Deci sunt 3 tipuri de D1S XENARC de la Osram : original,silverstar si cool blue intense. Foarte ciudat e ca original si silverstar au aceeasi temp. 4150k in timp ce cool blue e in jur de 5000k sau mai mult. Din datele oficiale. Poze cu eticheta nu dau.

Facand legatura ebay - site osram, aproape ca m-au bulversat total cu toate datele astea. Sa-i cred pe osram pentru ca e site-ul oficial.http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/start.do?browsername=mozilla%2F5.0%2520%2528windows%2520nt%25206.1%253B%2520rv%253A18.0%2529%2520gecko%2F20100101%2520firefox%2F18.0&browsermajor=5&browserminor=5

Da care-i diferenta cu 66145 66144 , am vazut ca sunt si 66142 si 66143, etc...E vreo diferenta sau ce reprezinta?

Legat de CBI si Silverstar, sunt cam aceeasi mancare de peste, fata de cele originale, ambele se lauda ca ofera cu 20% mai multa lumina. Diferenta e ca CBI sunt albastre, iar SilverStar albe.