Jump to content

735i e38 pe gaz?

cosmin ignea

Recommended Posts

salut

am un 735i e38 din 2000 si ma cam usuca consumul. nici nu vreau sa o vand sa imi iau altceva mai ieftin, am tot ce imi doresc de la o masina la jucaria asta.

ma gandeam sa o pun pe gaz,

se merita? scade puterea? ce riscuri exista? unde sa o pun pe gaz ca nu vreau dupa aia sa stau prin serviceuri din cauza unui nenorocit care nu stie sa monteze o instalatie pe motor de 3500.

salut

am un 735i e38 din 2000 si ma cam usuca consumul. nici nu vreau sa o vand sa imi iau altceva mai ieftin, am tot ce imi doresc de la o masina la jucaria asta.

se merita? scade puterea? ce riscuri exista? unde sa o pun pe gaz ca nu vreau dupa aia sa stau prin serviceuri din cauza unui nenorocit care nu stie sa monteze o instalatie pe motor de 3500.

pune fara probleme, eu am pus pe m60b30 v8 e34, si pe n62b36 v8 735 e65 . Amandoua se comporta exceptional . Puterea nu scade decat la turatie f mare, 5-6000 , dar poate fi setat sa treaca automat pe benzina la turatia aia. Nu asta ar fi problema. Injectoarele valtek alea rosii de pe 7-ar s-au stricat 2 bucati in garantie la 2-3000 km , as recomanda alt tip .

In rest toate bune si frumoase iar pe e34 injectoare albastre au mers de minune.

Singurul dezavantaj vor fi prietenii "ATOTCUNOSCATORI" care vor spune ca ai stricat masina :)) ,iar milioanele de la diferenta vor fi "IN BURTA LA COPII TAI" :).

La recomandare service , chiar nu am pe cine, pe 7-ar mi-au facut cateva greseli , adica dupa ce-am plecat nu mai mergea inchiderea centralizata, si inca vreo 2 chestii :))

Edited by ak_47

Pune fara problema ! Dar la service care a mai pus nu la fraieri !

Cum a zis si colegul de mai sus, diferenta de putere se simte la turatie mare dar se poate seta sa treaca pe benzina dupa o anumita turatie !

Se pune si buson ascuns + rezervor in locul rotii de rezerva si nu se observa nimic ciudat la masina !

salut

tu ai motor M62 din cate stiu, (e un m60 cu mici modificari) , e destul de usor de montat, nu au ce probleme sa intampine in cazul tau .

Pentru cei care aveti deja masini pe gaz,ati observat cumva cand alimentati ca pe langa gpl va mai baga la statii si o cantitate (mai mica sau mai mare) de aer?Intreb pt ca am mai auzit pe unii plangandu-se ca platesc doar vreo 80% gazul,restul fiind aer.Si 20 procente aici, alte 10-20 procente la consum care oricum este mai mare decat cel pe benzina,cand tragi linie nu ar mai fi asa de mare castig.

Pentru cei care aveti deja masini pe gaz,ati observat cumva cand alimentati ca pe langa gpl va mai baga la statii si o cantitate (mai mica sau mai mare) de aer?Intreb pt ca am mai auzit pe unii plangandu-se ca platesc doar vreo 80% gazul,restul fiind aer.Si 20 procente aici, alte 10-20 procente la consum care oricum este mai mare decat cel pe benzina,cand tragi linie nu ar mai fi asa de mare castig.

Calitatea combustibilului, acelasi lucru e valabil si pentru benzina , unde iti baga apa cu aditiv sa poata sa o arda. Lukoil baga apa cu hidroforul din cate am auzit ....

Calitatea combustibilului o vezi in functie de consum in cazul GPL-ului. Deci unde vezi tu ca e bun , de acolo faci plinul.

Edited by ak_47

• 1 month later...
  • 1 month later...

e posibil sa ti ia vreo 2 litri in plus

32 MJ/ litru benzina

~25 MJ/litru GPL ( in functie de amestecul propan cu butan)

Din calculul densitatii energiei pe litru rezulta o crestere de consum de pana la 30 % mai mult pe GPL, in cazul in care randamentul motorului ramane acelasi.

Densitatea energiei pe litru la benzina este mai mare cu 30% decat la GPL

Atentie la litru nu la KG .Pe kg GPL are putere mai mare, dar din pacate nu cumparam de la pompa la KG.

Edited by ak_47

Marea problema este calitatea gazului! Daca este de calitate indoielnica, o sa cada rapid componente ale instalatiei! Si, nu neglija intretinerea periodica a instalatiei!! (banuiesc ca asta nu ar fi un efort!).:thumbsup:

acelasi lucru se intampla si in cazul benzinei , motorinei.

am si eu un bmw 730 i 3.0 benzina 220 cp aveti idee cat mar costa o instalatie gpl cam ce consum as avea dupaceea la el ?acum am in jur de 14 15 %

am acelasi motor pe e34 , a costat 44 mil tomaseto cu stag 300

E un fenomen national asta - orice ai lua de la noi, va fi automat mai prost. Cred ca ne subestimam prea mult. Eu sincer nu am sesizat nicio diferenta intre combustibilii de la noi vs. cei de-afara. Edited by LYM

E un fenomen national asta - orice ai lua de la noi, va fi automat mai prost. Cred ca ne subestimam prea mult. Eu sincer nu am sesizat nicio diferenta intre combustibilii de la noi vs. cei de-afara.

Daca trage la fel ca cea din afara nu inseamna ca e lafel , sau ai testat-o in laborator ?

La rompetrol bagau apa cu hidroforul, au ei smecheriile lor ,pune nush ce aditiv si arde si apa pe urma.

Pai clar ne subestimam pentru ca astia suntem, asta e adevarul.

De ce sa ne supraestimam, sa ne mintim ?

Suntem obisnuiti sa fim pacaliti si nu mai credem nici adevarul.

Soselele tot ca in afara erau ?

Nu cred ca exista in franta , germania ,etc , sa ai apa in benzina , asa cum se intampla aici.

Eu de fiecare data cand bagam de la Petrom de 95 (o statie anume) mergea ca naibah masina dupa cativa km.

Dupa mult timp mi-am dat seama ca, cauza era acel petrom .De cand nu am mai bagat de acolo n-am mai avut probleme.

Mama a bagat de la lukoil acu cateva zile , si tocmai cand a plecat din benzinarie masina facea ca dracii, a realimentat si si-a revenit.

Nu poti sa spui ca combustibilul este bun cand se intampla atat de des chestiile astea.

Iar ei termina de asfaltat undeva prin octombrie noiembrie :rolleyes: Dragutii....

OFF TOPIC

Cand aud de o asfaltare de milioane de dolari care se sparge in 6 luni .... ma ia capul.

. Altii au ajuns pe luna cu rachete si romania inca nu in stare de o asfaltare. E o problema a romaniei de ani de zile care pare ca nu se mai termina, nu stiu cand o sa avem si noi reteta unui asfalt ...

Daca -i spui cuiva dintr-o tara civilizata , ca ti se strica masina ca iei gropi , nu te intelege , nu poate sa-si imagineze ... Trebuie sa-l aduci aici...

Edited by ak_47

ai testat-o in laborator ?

Nu. Tu?

arde si apa pe urma.

Apa nu arde.

La rompetrol bagau apa cu hidroforul

Intamplator am un bun prieten care detine 5 statii Rompetrol si nici vorba de asa ceva.

Daca spui ca ai gasit o statie pe care o suspectezi ca pune apa in benzina ai sesizat autoritile in acest sens? Ai facut o plangere in scris? Daca zici ca baga apa cu hidroforul ... inseamna ca ai ceva dovezi. Ai facut ceva in sensul asta vreodata? ... ca la vaicarit suntem #1, din pacate e doar gura de noi.

Eu, unul, de cand conduc n-am avut niciodata probleme din cauza combustibilului, indiferent de unde am alimentat. Poate am fost doar norocos, nu zic nu, dar nici nu alimentez de la statii obscure.

au ei smecheriile lor ,pune nush ce

Mda...

Sorry pt offtopic, ma voi opri aici.

Edited by LYM

spre uimirea ta , da apa arde, daca are aditiv .

De aditiv pentru apa in rezervor ai auzit ? Ala ce crezi ca face ? Apa sa arda....

Benzina am testat-o pe masina... Petrom ti se pare firma obscura ?

Am trimis un mail la opc , si n-au raspuns...

Tu crezi ca prietenul tau stie tot ce fac angajatii ? Eu cunosc angajat la rompetrol, toti sunt mana in mana , opresc curentul (pentru camere) dupa care isi fac manevrele.

Edited by ak_47

Nu cred ca se refera la ardere in sine, probabil vrea sa spuna ca acel aditiv adaugat in benzina, reactioneaza chimic cu apa si o dizolva, evapora, habarnam.

http://www.fueltestkit.com/hydroburn_gas_additive_review.html

Chiar spune in ghilimele "burns" water off. :)

Teoretic mintea romanului e inventiva, n-ar fi greu sa bage in tanc 10% apa la care sa arunce cateva galeti de aditiv de genul asta, care probabil se gaseste si la nivel industrial. La ce vanzari au in general benzinariile, in 2-3 zile se goleste un tanc din asta. Si pe deoparte, aia 10% de benzina inlocuiti cu apa ii vand pe sub mana, ca se practica.

Probabil asta a vrut si el sa spuna si n-a stiut cum. :) Cineva care stie doar vreo doua boabe de engleza, poate ia ca atare acel "burns", chiar si in ghilimele.

Acum vad, spune mai jos ca acel tip de produs este folosit cu succes de vanzatorii de benzina pentru a elimina apa din tancurile contaminate.

Intrebarea care se poate pune, la noi, daca au fost contaminate chiar de ei in scopul de a dilua benzina? :)

Edited by WLF