Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

735i e38 pe gaz?

cosmin ignea

Recommended Posts

Apa nu arde. Punct.

De unde ai scos ineptia asta?

De aici :

WATER SOLUBLE OR ABSORBS WATER

Aici e un tabel de aditivi care se amesteca cu apa si dupa care ard impreuna. E bine ? n-am mai zis ca arde apa , ard impreuna :)

http://www.fuel-test...h_e10_list.html

Edited by ak_47

Nu cred ca se refera la ardere in sine, probabil vrea sa spuna ca acel aditiv adaugat in benzina, reactioneaza chimic cu apa si o dizolva, evapora, habarnam.

http://www.fueltestk...ive_review.html

Chiar spune in ghilimele "burns" water off. :)

Teoretic mintea romanului e inventiva, n-ar fi greu sa bage in tanc 10% apa la care sa arunce cateva galeti de aditiv de genul asta, care probabil se gaseste si la nivel industrial. La ce vanzari au in general benzinariile, in 2-3 zile se goleste un tanc din asta. Si pe deoparte, aia 10% de benzina inlocuiti cu apa ii vand pe sub mana, ca se practica.

In mod normal benzinariile baga aditiv in rezervoare oricum pentru condens, asa ca nu-i costa bani pe angajati.

Sa presupunem ca avem 3 rezervoare mici(benzina 95, 98 , motorina) , 10.000 litri fiecare , toate adunate 30.000 litri ,care se incarca zilnic.

Calculul vanzarii

O benzinarie vinde 20 litri de combustibil pe minut , (deci sa presupunem ca nu se circula deloc) desi realistic e dublu

20 * 60 min=1200 litri pe ora

1200 litri pe ora * 24 de ore = 28.880 litri pe zi

presupunem ca rezervoarele la ora 00:00 sunt full, tocmai s-a alimentat.

La ora 00:00 cand se face inventarul , se intrepe curentul si camerele cateva minute si scoti 2 % (600 litri de combustibil)

pui apa 2 % (600 litri apa in cateva minute cu hidroforul) . Vine curentul , senzorul de nivel din rezervoare e in acelasi loc pe FULL, deci nimic iesit din comun pana aici.

600 litri de combustibil pur pe zi (200 litri din fiecare rezervor) , adica ne fura cel putin 30 mil pe zi .

acel 2 % apa amestecat cu aditiv existent in rezervor , nu inseamna mai nimic , se amesteca apa cu aditivul si ard impreuna.

Cu siguranta ca nu toti fura , de frica, insa , sunt benzinarii cu angajati de acest fel.

Romanu e inventiv cand vine vorba de furat.

Lucrul sigur pe care-l stiu este ca , se baga apa cu hidroforul si se intrerup camerele.

Calculele le-am dedus.

Edited by ak_47

Eu sunt convins ca in Romania, daca un lucru este posibil, fie si ilegal, garantat este facut. Nu imi pot explica de ce masinile consuma mai mult decat inainte si cu mult mai mult decat specificatiile tehnice.

Asta ar putea fi doar unul din factori.

. Pentru ca in specificatia tehnica s-a facut testul pe o masina cu benzina buna . Densitatea energiei pe litru a combustibilului era mare fata de ce folosim noi. Era si in interesul lor , sa foloseasca o benzina buna.

Edited by ak_47