Jump to content

Prima data BUKURESTI - HALKIDIKI

cristiansan7

Recommended Posts

La sfarsitul lui august m-am hotarat sa fac un drum pana in grecia si binenteles cum sunt disperat dupa condus am ales sa merg cu masina ! Singura atentionare care o primesc de la prieteni este sa am mare grija prin Bulgaria , ca se fura , ca se inbraca in politisti si te opresc pe sosea , ca au sisteme care bruiaza semnalul GPS etc etc ... ! Care este drumul pe care trebuie sa merg pentru a ajunge in siguranta in Grecia de ce trebuie sa ma feresc prin ce localitati trebuie sa trec sau ce altceva mai trebuie sa stiu despre aceasta tara ?

Nevastamea ma bate la cap sa renuntam la masina si sa mergem cu avionul !

Este chiar asa de periculoasa Bulgaria pentru soferii romani ?

Salut, eu am fost anul trecut si nu am avut nici o problema, tot in Halkidiki, am fost 3 masini plecate, si mergeam in coloana, o singura data ne-a oprit politia sa ne intrebe de cartea verde de la asigurare, in rest nimic, nici un radar nu am prins. Am gresit si drumul din cauza gps-ului ca nu era updatat la zi, si am ocolit un pic, prin niste sate saracacioase, cu drumuri rele, si portiuni mari de drumuri pe unde foarte rar trecea o masina, si nu am avut probleme cu nimeni si cu furturi. Am facut chiar si un mic accident in bulgaria intr-o zona foarte aglomerata, nu te lasa nimeni sa te bagi stanga dreapta, mai ales daca este aglomerat, m-am certat un pic cu bulgarul , el in limba lui , eu in limba mea :rolleyes: nici macar engleza nu inteleg, stia decat sa zica money money, nu i-am dat nimic si am plecat, masinile nu prezentau zgarieturi, dar el avea pretentii pentru ca eu eram cu numere de romania. In rest doar sa ai grija de restrictiile de viteza.

Eu am mers asa : Bucuresti - Ruse - Pleven - Sofia - si sa intri in Grecia pe la Kulata, dupaia in Grecia mergi pe autostrada spre Salonic, ocolesti Salonic pe autostrada , sa nu intri in oras ca este foarte aglomerat, si mergi direct spre Halkidiki, in total sunt 810 km, dupaia se mai adauga unde te duci tu pe ce brat in Halkidiki.

cam asa ar trebui sa mergi peste tot, nu doar in Bulgaria sau Vestul Europei...:), multe sunt povesti pescaresti cu furatul prin Bulgaria si hoti deghizati in politisti, s.a.m.d, de parca la noi nu s-ar intampla asa ceva...eu am fost in Grecia si m-am dus noaptea si m-am intors noaptea, m-a si oprit Politia acolo pentru viteza, eram singur in masina, cu o masina scumpa la vremea aia, le-am dat 20Eur spaga si totul a fost in regula, asa ca du-te fara atatea griji. La greci nu am incercat cu spaga, m-a luat si acolo radarul, m-am ales cu o amenda de vreo 35Eur. Drum bun! Edited by mik15

Salut, fara proiectoare doar cu faza scurta, iar rovinieta ptr bulgaria si grecia le cumperi atunci cand intri in fiecare tara, la punctul vamal. Sa ai la tine si euro schimbati in hartii mici, in caz de trebuie sa dai ceva pe la vreun politist bulgar daca te opreste pentru radar sau altceva.

cam asa ar trebui sa mergi peste tot, nu doar in Bulgaria sau Vestul Europei...:), multe sunt povesti pescaresti cu furatul prin Bulgaria si hoti deghizati in politisti, s.a.m.d, de parca la noi nu s-ar intampla asa ceva...eu am fost in Grecia si m-am dus noaptea si m-am intors noaptea, m-a si oprit Politia acolo pentru viteza, eram singur in masina, cu o masina scumpa la vremea aia, le-am dat 20Eur spaga si totul a fost in regula, asa ca du-te fara atatea griji. La greci nu am incercat cu spaga, m-a luat si acolo radarul, m-am ales cu o amenda de vreo 35Eur. Drum bun!

Vezi ca un prieten a patit o poveste d-asta pescareasca cum ii zici tu , cu blocaj pe strada cu nebunii , si-a avariat masina ca sa scape si dupa aia la politie i-au zis ca nu e posibil asa ceva, ca fabuleaza .Si erau 3 masini in coloana apropo.

Si am mai vazut pe la tv unii abandonati in lanul de porumb in chiloti , opriti de o masina deghizata in politie.

La greci nu au vigneta , ai grija sa nu ai detector radar pe bord ca au amenzi foarte mari pentru asa ceva.

Edited by bitz

Am inteles ca in Bulgaria trebuie sa mergi cu faza scurta aprinsa si fara proiectoare ! In Grecia este nevoie de rovinieta ?

Pai, la CE-TI trebie proiectoarele? Unde mergi cu proiectoare in timpul zilei (sau noptii) daca NU ESTE CEATA?

Sau, ..."da bine si jmechereste"?:laugh:

si in Romania nu ai vazut astea? chiar si in Austria se intamplau faze de genul...iar de propaganda din media anti Bulgaria am o parere pe care nu o pot exprima aici, e 90% fantezie! Sa nu mai tot exageram atat si sa nu mai credem tot ce e la TV, daca ne-am lua dupa reportajele lor ''documentate'' nici nu am mai iesi din casa!

Vezi ca un prieten a patit o poveste d-asta pescareasca cum ii zici tu , cu blocaj pe strada cu nebunii , si-a avariat masina ca sa scape si dupa aia la politie i-au zis ca nu e posibil asa ceva, ca fabuleaza .Si erau 3 masini in coloana apropo.

Si am mai vazut pe la tv unii abandonati in lanul de porumb in chiloti , opriti de o masina deghizata in politie.

La greci nu au vigneta , ai grija sa nu ai detector radar pe bord ca au amenzi foarte mari pentru asa ceva.

De povestile astea pescaresti am si eu teama , mai mult nevastamea mai ales ca mergem doar noi doi si tremura saraca de zici ca am joc in pivoti ! Am traversat UNGARIA , AUSTRIA , GERMANIA, ITALIA , FRANTA si nu am avut nici o teama si aici langa noi zici ca este vestul salbatic !

De povestile astea pescaresti am si eu teama , mai mult nevastamea mai ales ca mergem doar noi doi si tremura saraca de zici ca am joc in pivoti ! Am traversat UNGARIA , AUSTRIA , GERMANIA, ITALIA , FRANTA si nu am avut nici o teama si aici langa noi zici ca este vestul salbatic !

Am GPS care ma anunta de radarele fixe , s-or lua greci si de asta ?

Tu ii dai cu reportajele , eu iti zic ca a patit-o un prieten , clar nu se intampla zilnic asa ceva , dar uite ca se mai intampla.

Eu am traversat de 2 ori Bulgaria , o data spre Istanbul si o data spre Atena si nu am patit nimic intr-adevar.

Nu e problema cu GPS-ul , doar cu detectoare.

Edited by bitz

am inteles ca a patit-o un prieten de al tau, poate alt prieten a avut accident sau altuia mai stiu ce necaz i s-a mai intamplat, asta nu inseamna ca e o regula si ca se intampla tuturor...am cel putin 2 prieteni carora le-au furat masinile in RO, un M3 si un 318i, acum de frica ar fi trebuit sa dorm in ea? sau s-o iau in casa? nu poti decat se incerci sa previi si sa fii asigurat, in rest mai tine si de gramul de noroc in viata...

Ca sfat de baza ar fi sa traversezi Bulgaria ziua. Motivele ar fi mai multe: drumurile nu sunt pustii, poti evita mai usor radarele, e mai relaxant si nu mai e sotia stresata :p eu am traversat bulgaria de vre o 4 ori dus - intors, majoritatea timpului noaptea! Ultima data era sa iau pe sus o masina de politie cu tot cu politisti :)) blocasera drumu inainte de Sofia si era deviere prin dreapta! Erau 4 benzi si era 2-3 noaptea, eu aveam viteza peste 100 si am mers drept ca nu am vazut sembele de deviere! Ei erau cu masina in mij strazii! M am dus in frana pana langa masina lor, erau niste conuri din alea de plastic, le am zburat in masina lor! S au speriat bulgarii, faceau ca dracu!!!! M am speriat si eu! Am scapat fara spaga dar m au oprit altii dupa jum de ora cu radarul in mij pustietatii.....

eventual, poti sa stai pe langa o alta masina de romania...

eu am fost anul trecut la albena (ok, nu e traversarea bulgariei dar...) si nu am avut absolut nici o poveste. si eu stateam cu frica de hoti/politisti falsi/parcari lipsa si nu am avut parte de nici una din astea.

totul depinde de ghinion (95%) si pe urma restul de ce masina conduci si de (scuze anticipat) cum arati.

cu vreo lunainainte sa plec la bulgari a fost scandalul ala cu X5-6-uri furate de la bulgari. care pana la urma s-au gasit si se pare ca fusesera furate tot de romani, nu mai stiu, nu m-a interesat prea mult. oricum, ce fete de oameni cinstiti aveau acei pagubiti...

un lucru e sigur si testat: desi exista multe povesti, politia bulgara nu te opreste decat cu motiv, principalul fiind radarul. f f rar te opresc fara motiv........pe mine niciodata nu m a u oprit asa sa ma intrebe cum ma cheama.......

e totusi frustrant sa strabati Bulgaria cu 50 Km/h si la un moment dat nu o sa mai ai rabdare :)

Nu e nici o problema cu bulgaria.Au drumuri expres care sunt bunicele.Traseul este clasic.Ruse Pleven Sofia Kulata Salonic.Vezi ca in apropiere de Pleven obligatoriu este radar si in general in apropierede de orasele mari.Sa ocolesti Sofia prin partea stanga.Eu nici la dus nici la intors nu am avut probleme si am mers si cu 150-160 km/h.Oricum sa ai hartii de 10 euro in caz de nevoie iar pentru cumparaturile in BG (benzina si alte cele)e bine sa ai un card sa platesti cu el pe la OMV sa nu mai schimbi in leva.

La sfarsitul lui august m-am hotarat sa fac un drum pana in grecia si binenteles cum sunt disperat dupa condus am ales sa merg cu masina ! Singura atentionare care o primesc de la prieteni este sa am mare grija prin Bulgaria , ca se fura , ca se inbraca in politisti si te opresc pe sosea , ca au sisteme care bruiaza semnalul GPS etc etc ... ! Care este drumul pe care trebuie sa merg pentru a ajunge in siguranta in Grecia de ce trebuie sa ma feresc prin ce localitati trebuie sa trec sau ce altceva mai trebuie sa stiu despre aceasta tara ?

Nevastamea ma bate la cap sa renuntam la masina si sa mergem cu avionul !

Este chiar asa de periculoasa Bulgaria pentru soferii romani ?

... :laugh: ...eu traversez Bg. in fiecare an si asta cu multi ani inainte, chiar si anii 90` si noaptea si ziua si n-am avut niciodata probleme cu "haiducii" de care vb tu sau de care ai auzit, asta cu rachetii e un fel de "barfa tatelor"...mergi linistit, ia un gps cu tine, seteaza Halkidiki si cu harta minim 2009 te duce ca pe orb toata Bg. pana la Kulata, care e granita cu Gr. Recomand sa faci plinul pana sa iesi din Bg., ai un peco Shell cu cativa km pana in vama, unde iti intinzi oasele la o cafea si alimentezi, ptr ca in Gr. benzina e foarte scumpa. In Gr. imediat cum intri s-a deschis autostrada si mergi aprox.70 de km si intri pe noua autostrada A2-Egnatia Odos si inainte sa intri in Salonic, ai linia de centura care te scoate spre Halkidiki, ai indicatoare peste tot in Gr., n-ai cum sa ratezi/ratacesti drumul. Ai grija la radare in Bg, daca te grabesti si "incalci" legea, sa ai pregatite bancnote de 10 si 20 de euro, functie de "contraventie", ii dai la politist direct si-ti continui drumul. Rovinieta e obligatorie numai la Bg si o cumperi imediat cum intri in Ruse de la orice statie peco, chiar cu lei, la Gr nu exista rovinieta, platesti doar autostrazile. Gps-ul te baga prin Sofia, ruta pe care o recomand, ca timp dureaza mult mai putin decat pe centura, pe unde merg autocare, tiruri si cei care au "auzit" ca e mai usor/bine pe centura vs oras si dupa cum ti-am spus cu un gps, n-ai cum sa intampini probleme. La Gr. ai grija la radare, acolo nu merge cu spaga ca faci puscarie, detectoarele de radar sunt interzise si la detinere, nu mai vb de folosire, aceeasi pedeapsa, puscarie, vezi cazul aratat anul trecut la ProTv cu detectorul de radar. Daca mai ai intrebari la care vrei raspunsuri corecte, nu "auzite" iti stau la dispozitie pe PM, sau iti pot da un site unde poti afla mult mai multe despre trasee, precum si impresii de vacanta.

Drumuri bune si distractie placuta si...cat mai multa Mithos rece :drinks:

http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NTE2bTNiMTBjTkRRdU5ESXhNRGs9Y01qWXVNRGc1TlRNPQ==&strDestLocid=31NG90MGwxMGNOREF1TURrM056az1jTWpNdU9EVTJPVFE9&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=true&dtmDeparture=13%2F07%2F2011&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Edited by vip72

... :laugh: ...eu traversez Bg. in fiecare an si asta cu multi ani inainte, chiar si anii 90` si noaptea si ziua si n-am avut niciodata probleme cu "haiducii" de care vb tu sau de care ai auzit, asta cu rachetii e un fel de "barfa tatelor"...mergi linistit, ia un gps cu tine, seteaza Halkidiki si cu harta minim 2009 te duce ca pe orb toata Bg. pana la Kulata, care e granita cu Gr. Recomand sa faci plinul pana sa iesi din Bg., ai un peco Shell cu cativa km pana in vama, unde iti intinzi oasele la o cafea si alimentezi, ptr ca in Gr. benzina e foarte scumpa. In Gr. imediat cum intri s-a deschis autostrada si mergi aprox.70 de km si intri pe noua autostrada A2-Egnatia Odos si inainte sa intri in Salonic, ai linia de centura care te scoate spre Halkidiki, ai indicatoare peste tot in Gr., n-ai cum sa ratezi/ratacesti drumul. Ai grija la radare in Bg, daca te grabesti si "incalci" legea, sa ai pregatite bancnote de 10 si 20 de euro, functie de "contraventie", ii dai la politist direct si-ti continui drumul. Rovinieta e obligatorie numai la Bg si o cumperi imediat cum intri in Ruse de la orice statie peco, chiar cu lei, la Gr nu exista rovinieta, platesti doar autostrazile. Gps-ul te baga prin Sofia, ruta pe care o recomand, ca timp dureaza mult mai putin decat pe centura, pe unde merg autocare, tiruri si cei care au "auzit" ca e mai usor/bine pe centura vs oras si dupa cum ti-am spus cu un gps, n-ai cum sa intampini probleme. La Gr. ai grija la radare, acolo nu merge cu spaga ca faci puscarie, detectoarele de radar sunt interzise si la detinere, nu mai vb de folosire, aceeasi pedeapsa, puscarie, vezi cazul aratat anul trecut la ProTv cu detectorul de radar. Daca mai ai intrebari la care vrei raspunsuri corecte, nu "auzite" iti stau la dispozitie pe PM, sau iti pot da un site unde poti afla mult mai multe despre trasee, precum si impresii de vacanta.

Drumuri bune si distractie placuta si...cat mai multa Mithos rece :drinks:

http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NTE2bTNiMTBjTkRRdU5ESXhNRGs9Y01qWXVNRGc1TlRNPQ==&strDestLocid=31NG90MGwxMGNOREF1TURrM056az1jTWpNdU9EVTJPVFE9&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=true&dtmDeparture=13%2F07%2F2011&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Vad ca ai vazut la Protv aia cu detectorul radar si ai crezut-o ,iar pe aia cu haiducii bulgari nu ai crezut-o :laugh: . pentru ca nu ai patit-o tu , uite ca altii au patit-o ..

http://www.realitatea.net/video_187622_romani-jefuiti-in-bulgaria-de-hoti-deghizati--in-politisti_92491.html

Edited by bitz

ĂĂži multumesc frumos pentru informaĂžii, chiar ai punctat tot ce mĂŁ intereseazĂŁ . Te rog trimite-mi acel site ! Ce aÂş mai vrea de la tine este dacĂŁ i-mi poĂži spune ce pot vizitĂŁ mai ales ĂŽn zona braĂžului Atos ! MĂŁ intereseazĂŁ destinaĂžii turistice nu cluburi restaurante Âşi terase !

Vad ca ai vazut la Protv aia cu detectorul radar si ai crezut-o ,iar pe aia cu haiducii bulgari nu ai crezut-o :laugh: . pentru ca nu ai patit-o tu , uite ca altii au patit-o ..

http://www.realitatea.net/video_187622_romani-jefuiti-in-bulgaria-de-hoti-deghizati--in-politisti_92491.html

...mda stirea e din 2007...te intreb ceva...la noi in Romanica te simti in siguranta pe drumurile patriei?...crezi ca la noi exista numai padure fara uscatura?...evident ca e recomandat sa mergi pe drumuri pe unde mai circula si alte masini, ca de altfel cume e si la noi in tara, ideea era sa nu plece urechea la toti "povestitorii" de ocazie.

Da imi dau seama ca nu se intampla zilnic asa ceva , am fost si eu la ei de vreo 10 ori plus traversare de 2 ori.Dar un prieten a patit-o asa ca trebuie avuta un pic de grija , si asa e.. si la noi se mai intampla tot felul de nebunii.

Îţi multumesc frumos pentru informaţii, chiar ai punctat tot ce mă interesează . Te rog trimite-mi acel site ! Ce aş mai vrea de la tine este dacă i-mi poţi spune ce pot vizită mai ales în zona braţului Atos ! Mă interesează destinaţii turistice nu cluburi restaurante şi terase !

...In Gr. cel mai frumos e pe insule, grecia continentala e un fel de Mamaia de la noi, cu exceptia celor 2 brate din Peninsula Halkidiki, Kasandra si Sithonia, care sunt mai deosebite fata de celelalte statiuni continentale consacrate, cum ar fi Paralia, Olimpic Beach, Nei Pori, Asprovalta...etc. Bratul Athos, sau muntele Athos se viziteaza doar pe apa cu vaporasul imprejurul lui, accesul pe insula fiind restrictionat, ai nevoie de viza de la biserica si numai ptr barbati, femeile neavand acces pe insula. De vizitat in Halkidiki nu iti pot spune prea multe ptr ca eu am fost doar pe insule, dar stiu ca se fac tot felul de croaziere pe mare, sau te poti plimba si vizita cu masina sau excursie organizata, Salonicul, Meteorele, Portul Kavala, etc.

Ai PM.

Edited by vip72