Jump to content

Scartie ceva la apasarea ambreajului

flavius.paul

Recommended Posts

De ceva timp, in special imediat dupa ce s-a incalzit motorul, la apasarea pedalei de ambreaj se aude un scartait gen arc/resort venind de sub masina... acele "trepte" de scartaiit le simt si in pedala de ambreaj.

Tot la ambreaj am ceva manifestari neplacute, pe langa faptul ca tine extrem de sus... simt batai si vibratii in pedala in orice circumstanta. Am mai avut in posesie alte diesel-uri bmw si la nici unul nu-mi era deranjat piciorul stang cu vibratii ca la acest 320d

Tin sa precizez ca a fost schimbata volanta + kitul acum 2 luni de zile.

Banuiesc ca ai luat volanta + ambreiaj la 1700lei Luk (cat dai atat face), nu esti singurul cu problemele acestea:d

Nu stiu precis de cine sunt facute piesele, tatal meu a achizitionat piesele, stiu ca m-a costat toata treaba 2500lei inclusiv manopera... mi se pare o aiureala sa dai niste bani si sa-ti mearga cutia mai prost decat inainte.

Nu stiu precis de cine sunt facute piesele, tatal meu a achizitionat piesele, stiu ca m-a costat toata treaba 2500lei inclusiv manopera... mi se pare o aiureala sa dai niste bani si sa-ti mearga cutia mai prost decat inainte.

Vorbeam cu cineva despre situatia asta si am ajuns la concluzia ca multe kit-uri luk sunt reconditionate (cu toate ca ele par noi noute)

01 Set Rmfd-clutch parts twin mass flywheel D=228MM 1 21207551327

02 RMFD CLUTCH DISK F.TWIN MASS FLYWHEEL D=228MM 1 21217524197

din cate stiu eu daca pedala de ambreiaj tine sus discul de ambreiaj e dus.

Da asa stiam si eu...dar uite ca tine sus din prima zi in care s-a instalat volanta si kit complet nou. Cred ca ar trebui apelat la garantie...nu stiu cu ce si cum se procedeaza intr-un astfel de caz.

Edited by flavius.paul

Daca ai garantie dute peste iei si vezi ce raspuns primesti pentru ca nu este normal sa simti batai in pedala ambreiaj ( eu cand aveam volanta dusa aveam una dintre simptome), in legatura cu scartaiul de arc la apasarea pedalei o am si eu (cred ca trebuia gresat ceva pe scolo - furca etc).

iti scartaie din cauza frecarii tijei cilindrului receptor cu furca ce actioneaza rulmentul de presiune. Are in cap o "izolatie" din plastic care cu timpul se mananca si face asa. Daca te deranjeaza rau, schimbi cilindrul, iar daca ai chef de inovatii, dai jos cilindrul si ii faci in cap la tija o izolatie de teflon, ungi bine si o pui sus.

iti scartaie din cauza frecarii tijei cilindrului receptor cu furca ce actioneaza rulmentul de presiune. Are in cap o "izolatie" din plastic care cu timpul se mananca si face asa. Daca te deranjeaza rau, schimbi cilindrul, iar daca ai chef de inovatii, dai jos cilindrul si ii faci in cap la tija o izolatie de teflon, ungi bine si o pui sus.

Unde gasim aces cilindru receptor ?