Jump to content

Ulei peste nivel in motor,problema?

Recommended Posts

Salutare,am un e36 1.6m43 ,acu vro 3-5000km am facut schimbul cu o surprindere: din ce stiam si m-am interesat intra 3.8-4l ulei,insa pe joja era cam pe minim,asa ca am mai bagat inca 500ml si a ajuns un pic peste jumate,intr-o zona care o consideram buna!,insa,recent am observat ca am joja de m40,si incercand cu o joja de la un prieten tot cu m43 am constatat ca am binisor peste maxim !

Acum,intrebare este,afecteaza cu ceva motorul ?daca da cu ce? ar trebuii sa mai scot din el sa fie la nivel sau il pot lasa asa inca 3-4000km pana la urmatorul schimb? :unsure:

Da o cautare pe forum. S-a discutat de nenumarate ori subiectul.

Nu stiu ce inseamna binisor peste maxim.

In principiu, la o cantitate de 5l nu este nicio problema daca ai pus 200-300 de ml in plus.

500-700 ml este totusi cam mult probabil. E mai mult de 10%.

Poate ar fi bine sa mai scoti un pic de ulei.

asa ma gandeam si eu,dar cauzeaza ceva la motor? sau pot astepta inca 3-5000km pana sa ii fac schimbul din nou?

Sunt curios, care e motivul pentru care vrei sã aºtepÞi pânã la schimbul de ulei?

Se pare cĂŁ nu sunt singurul care ĂŽĂži recomandĂŁ sĂŁ scurgi din ulei.

O presiune prea mare poate dĂŁuna la semeringurile de palier Âşi nu numai...

Sunt curios, care e motivul pentru care vrei sã aºtepÞi pânã la schimbul de ulei?

Se pare cĂŁ nu sunt singurul care ĂŽĂži recomandĂŁ sĂŁ scurgi din ulei.

O presiune prea mare poate dĂŁuna la semeringurile de palier Âşi nu numai...

ok o sa ma duc la un service/vulcanizare azi,alta intrebare,sa il scurg pe tot si sa il il pun la loc insa cat trebuie(poate si sa il filtrez un pic) sau doar sa scurg cat este nevoie sa fie bine nivelul ?

Inca ceva,pe joja cam cum este bine sa fie? un sfert,jumate,trei sferturi,aproape maxim sau maxim ?

ok o sa ma duc la un service/vulcanizare azi,alta intrebare,sa il scurg pe tot si sa il il pun la loc insa cat trebuie(poate si sa il filtrez un pic) sau doar sa scurg cat este nevoie sa fie bine nivelul ?

Inca ceva,pe joja cam cum este bine sa fie? un sfert,jumate,trei sferturi,aproape maxim sau maxim ?

Scoate surplusul care il ai sa ajungi la nivel optim , unde optim inseamna zona hasurata a jojei , intre minim si maxim.

nivelul optim crezut de mine era in dreptul primei sageti,insa joja fiind de alt motor nu era defapt acolo,incercand cu alta joja de 1.6mp43 am constat ca era in dreptul apx celei de a 2lini...o sa mai scurg din el ! multumesc

http://img801.imageshack.us/img801/2346/iphonephotos217.jpg

Edited by AdixX